Máte problémy s učením? Poradíme vám, ako si vytvoriť ideálne podmienky

11.11.2022

Zdroj: Ground Picture/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Každá jedna škola je plná náročných seminárov, kurzov, skúšok a praktických klinických štúdií. Všetky tieto kľúčové informácie na učenie, zapamätanie a precvičovanie sú dôležitými komponentmi pre každého študenta. Avšak snažiť sa zosúladiť štúdium, prácu a bežný život popri svojich povinnostiach sa môže zdať ako ťažký boj. Sústrediť sa na učenie je v takýchto podmienkach pomerne náročné.

Dobrou správou je, že s určitou stratégiou, plánovaním a organizáciou si môžete vytvoriť produktívne študijné prostredie vhodné na zvládnutie vypracovania náročnej seminárnej práce,  úlohy alebo skúšky. Poďme sa spoločne o tom presvedčiť.

Zabezpečte si dobré osvetlenie a čerstvý vzduch

Ľudia prirodzené denné svetlo a čerstvý vzduch milujú a ten, kto každý deň pracuje pod umelými LED žiarovkami v uzavretom priestore, veľmi dobre vie, o čom hovoríme. Platí to aj v prípade vzdelávania, ktoré je v nevyhovujúcich podmienkach oveľa náročnejšie. Postaviť si pracovný stôl k modernému strešnému oknu a sem tam ho aj otvoriť, je veľmi jednoduché riešenie, ktoré vám pri učení pomôže doplniť potrebné hladiny energie. Prirodzené svetlo a čerstvý vzduch sú pre vás zdravé fyzicky aj emocionálne. Tak na to pri učení alebo práci myslite a efektivita výkonu sa zvýši.

Zdroj: TippaPatt/Shutterstock.com

Urobte si pohodlie

Pohodlie nemusí nutne znamenať zhrbený chrbát na gauči a vylihovanie nad knihou. Vedeli ste, že v priemere pri práci presedíme za rok až 17 000 hodín? To je obrovské množstvo času, kedy je naše telo v neprirodzenej polohe, trpí a nedokáže sa na prácu plnohodnotne sústrediť.

Skúste to zmeniť. Vyberte si stoličku, ktorá ponúka vášmu telu správnu oporu a komfort. Najlepšie stoličky na štúdium ponúkajú ergonomickú podporu, ktorá vám umožní zaujať neutrálnu polohu sedenia. Táto poloha zlepšuje vašu náladu a schopnosť sústrediť sa, čo vám umožní oveľa rýchlejšie prechádzať lekciami.

Skúste využiť vône

Ak sa potrebujete pred štúdiom trochu povzbudiť, skúste nejaké esenciálne oleje. Ukázalo sa, že levanduľové, rozmarínové a mätové oleje zvyšujú koncentráciu a retenciu. Skúste ich rozptýliť do ovzdušia pomocou difuzéra alebo si trochu nimi natrieť zápästia predtým, ako si sadnete ku knihe a učenie bude príjemnejšie.

Zdroj: Africa Studio/Shutterstock.com

Majte okolo seba poriadok

Vieme, že je to pri množstve povinností a práce náročné, no inak to nezvládnete. Neporiadok v okolí znamená chaos v hlave, ktorý vám nedovolí sa sústrediť.

Aby ste preto obmedzili rozptýlenie, vyberte si miesto a vhodný nábytok pre mládež, na ktorom si môžete umiestniť počítač, knihy a všetok potrebný materiál k štúdiu. Investujte do organizéra na stôl, ktorý je skvelým spôsobom, ako mať potrebné zásoby, ktoré často používate, na dosah a uvidíte, že spolu s vyššie spomenutými radami bude osvojovanie si nových informácií oveľa jednoduchšie.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?