Čo by mal muž vedieť o kúpe zásnubného prsteňa?

27.10.2022

Zdroj: goldie.sk

Páčil sa vám článok?

Aj keď zásnuby sú jeden z najvzrušujúcejších momentov Vášho života, proces prípravy na ne niekedy môže byť stresujúci. Prichádzajú otázky ako „je ten správny čas?“ „kedy?“, „ako?“ a čo je možno najskľučujúcejšie, prichádza výber prsteňa. Ako môže, prepánakráľa, jeden jediný šperk obsiahnuť všetko, čo ste kedy chceli povedať?

Našťastie, existuje zásnubný prsteň pre každú a nájsť ten správny je iba otázkou toho, či hľadáte správne. Internet je zaplavený všelijakými sprievodcami a miliónmi modelov, ale my  vám prinášame pár rád priamo od odborníčok z prestížneho staromestského klenotníctva Goldie klenoty, na ktoré prišli pri svojej dlhoročnej praxi v predávaní šperkov. 

  1. Začnite stanovením rozpočtu

Koľko si myslíte, že by mal správny zásnubný prsteň stáť? Archaické pravidlo kedysi udávalo, že prsteň by mať hodnotu dvoch, prípadne dokonca troch mesačných platov. Postupom času sa však priority zmenili a dnešné ženy už takéto očakávania nemajú. 

Buďte k sebe úprimní, stanovte si rozpočet, ktorý vám vyhovuje, a nenechajte sa z neho vytlačiť. Je to jeden zo začiatočných parametrov, ktorými sa váš zlatník môže riadiť.

Zdroj: goldie.sk

  1. Vyberať zásnubný prsteň nemusíte ísť sami

Zoberte si so sebou pomoc! Mnohým zákazníkom pomáha vyberať zásnubný prsteň najlepšia kamarátka ich polovičky, sestra, brat či dokonca mama. 

Ak ste už so svojou partnerkou diskutovali o zásnubách, mohli by ste ju požiadať ukázať Vám modely prstienkov, ktoré sa jej páčili. Tiež vôbec nie je neobvyklé vidieť pár vyberať zásnubný prsteň spolu.

Ak však patríte k tým, ktorí chcú svoju polovičku prekvapiť, ani to nie je neuskutočniteľné. Najdôležitejšou vecou, na ktorú treba myslieť pri kúpe zásnubného prsteňa, je osoba, pre ktorú ho kupujete. Koniec koncov, bude ho nosiť po zvyšok svojho života.

  1. Kedy si vybrať z ponuky predajne a kedy si nechať prsteň vyrobiť na mieru

Kúpa zásnubného prsteňa na predajni je skvelou voľbou najmä vtedy, ak sa so zásnubami ponáhľate. V Goldie diamonds majú širokú ponuku, z ktorej zaručene vyberiete to pravé pre akýkoľvek typ ženy. Dokážu vám tam veľmi rýchlo urobiť aj rôzne drobné prispôsobenia, ako zmenšenie či zväčšenie prsteňa, čo je niekedy neoceniteľné.

Prstene na mieru sa riešia dlhšie, ale výsledok býva neoceniteľný. Môžete si vybrať akýkoľvek kameň, vymyslieť ktorýkoľvek dizajn a získať tak jedinečný šperk iba pre vašu partnerku. To stojí za zamyslenie. Aktuálnym top trendom je podľa Goldie klenoty biely topás.

  1. Nebojte sa siahnuť po farebných kameňoch

Ak viete, že Vaša partnerka obľubuje farebné kamene, nenechajte sa odradiť utkvelými predstavami o zásnubných prsteňoch s kryštáľovočistým klenotom a nebojte sa vykročiť z radu. Samotná princezná Diana mala zásnubný prsteň s modrým zafírom! Aj keď bezfarebné kamienky vo svete zásnubných prsteňov stále vedú, čoraz viac zákazníkov siaha po netradičnejšej a jedinečnejšej voľbe

Zdroj: goldie.sk

  1. Ak si naozaj neviete dať rady, sú typy prsteňov, s ktorými nikdy nesklamete

Každej žene sa páči niečo iné, predsa i v tomto smere existujú “klasiky”, ktorými neopovrhne žiadna. 

a) Kvetinkový model

Jeden centrálny kameň okolo ktorého sú usporiadané ostatné do tvaru kvetinky. Obľúbený model klenotníčok z Goldie klenoty je vyskladaný z bielych a čiernych diamantov.

b) Klasika jedného kameňa

Nadčasová klasika, ale aj tu sa však dá s dizajnom “vyhrať”. Aktuálne veľmi obľúbené sú prstene s princess osadením.

c) “Halo” alebo svätožiara 

Tento typ má jeden väčší centrálny kameň a okolo neho sú osadené menšie, vytvárajúce akoby svätožiaru.

d) Včera, dnes, zajtra

Prstienok, ktorého osadenie kamienkov symbolizuje slovíčko NAVŽDY. 3 kamienky, ktoré sú v ňom osadené znamenajú minulosť, súčasnosť a budúcnosť. 

Zdroj: goldie.sk

  1. Odhadnite správnu veľkosť prsteňa

Určenie veľkosti prsteňa je niekedy náročné. Platí to najmä pri zásnubných prsteňoch, ktoré sa nosia každý deň – bez ohľadu na počasie – a ktorých štýl sa značne líši. Aj keď je skutočne zložité určiť veľkosť  prsteňa so 100% presnosťou, existuje niekoľko spôsobov, ako sa potajme dostať k približnej hodnote a vyhnúť sa podstatnej zmene veľkosti. 

Klenotníctvo Goldie prináša praktický návode na určenie veľkosti prsteňa:  https://www.goldie.sk/ako-si-zmerat-spravnu-velkost-prstena/

Zdroj: goldie.sk

  1. Nezabúdajte na servis!

Zvoľte si klenotníctvo, ktoré ponúka záručný aj pozáručný servis. V Goldie klenoty je prvá úprava zdarma, ak by ste sa pri výbere šperku netrafili do správnej veľkosti. 

“So servisom sa na nás obracajú zákazníci aj po rokoch,” vraví Sára z klenotníctva Goldie. “Mali sme veľa veselých príhod. Už sme opravovali prstienok, na ktorom si pochutil rodinný psík, tiež prípad, pri ktorom sa prstienok zapáčil papagájovi, ktorý z neho povyberal všetky kamienky, takže nám ho doniesli iba ako kúsok pokrčeného zlata a malé vrecko drahých kameňov. Aj takýmto zákazníkom sme neraz dokázali vyčariť úsmev na tvári, keď si poň prišli a neverili vlastným očiam, lebo na pulte ich čakal diamantový prsteň, ktorý žiaril a vyzeral ako keď ho kupovali.”

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?