5 dôvodov, prečo stráviť jeseň na Liptove

27.10.2022

Zdroj: Demänová Rezort

Páčil sa vám článok?

Stráviť jeseň na Liptove je to najlepšie rozhodnutie, aké môžete urobiť. Všade navôkol samá príroda, pestré farby, najstabilnejšie počasie, možnosť príjemného oddychu či aktívnej turistiky, to všetko sa dá zažiť v tomto nádhernom prostredí. Ponúkame vám 5 dôvodov, prečo je to tak.

  1. Skvelé miesto na dovolenku s deťmi

Túžite deťom ukázať tie najkrajšie miesta? Určite navštívte Liptov. Ubytovať sa môžete v rodinnom prostredí v Demänová Rezort, ktorý ponúka skvelé aktivity pre rodiny s deťmi. Od jedinečného ubytovania v ekologickom rezorte cez ihrisko plné aktivít až po kids zónu či kontaktnú zoo, dokonca máte z rezortu všade na skok, čo je ďalšia perfektná výhoda. Teraz na jeseň sú v rezorte pripravené viaceré zvýhodnené pobyty, aktivity ako strašidelný Halloween, ale aj animačné programy počas víkendu, nezmeškajte preto stráviť jeseň s deťmi.

  1. Turistické miesto

Ak máte v pláne vyjsť za krásnym výhľadom, Liptov vám ponúka viaceré pekné miesta, od Chopku cez Ďumbier, Veľkú Chochuľu až po rozhľadňu v Pavčinej Lehote, kde sa, naopak, hravo dostanú aj tí menej zdatní. Vhodnejší čas na turistiku v horách ako práve na jeseň sotva nájdete. Liptov na tento účel ponúka všetko, čo k tomu patrí – tri národné parky, vleky a lanovky až do výšky 2 004 m a viac ako 1 100 km turistických trás.

  1. Najkrajšia scenéria

 Liptov sa môže pýšiť množstvom aktivít a vy si ich môžete naplno užiť. Ak si myslíte, že je to tak len v lete, ste na omyle, práve naopak. Napríklad skvelé cyklochodníky vám ponúkajú doslova tie najkrajšie scenérie vďaka pestrofarebným lúkam, stromom a celému prostrediu. Cyklovýlet či prechádzky v tomto období majú úplne iný rozmer. Nezabudnite počas svojej dovolenky na Liptove navštíviť aj Liptovskú Maru, na jeseň má svoje čaro. Na tomto mieste sa nachádza aj unikátny gotický kostolík z 13. storočia, teda jeho veža a pôdorys pôvodnej stavby, ktorý sa oplatí vidieť.

Zdroj: Demänová Rezort
  1. Relax a zábava

Hľadáte najlepšie miesto na oddych, ale zároveň sa chcete zabaviť? Okrem termálnych kúpalísk, akvaparkov, ktorých je tu hodne, vám Liptov ponúka aj ďalšie skvelé miesta na oddych. V Demänová Rezort môžete zažiť thajské masáže od pravých Thajčaniek, ktoré vám pomôžu zregenerovať celé telo, pred zimou si to zaslúži každý. Ak túžite po dobrom adrenalíne, vyskúšajte tandemový zoskok padákom z výšky 4 km, určite budete mať zážitok na celý život. Liptov má v ponuke aj viacero múzeí a galérií z tohto prostredia, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Tieto návštevy sú tiež ideálnou aktivitou počas upršaného dňa alebo počas oddychového dopoludnia po náročných dňoch turistiky a objavovania.

  1. Skvelá gastronómia

Chutné tradičné, ale aj na svetovej úrovni pripravované jedlá si zaslúži každý počas svojej dovolenky. Inak to nie je ani na Liptove. Skvelé jesenné jedlá, ktoré ponúkajú okolité reštaurácie, stoja určite za ochutnávku. Za klasickými kačacími hodmi, za jedlami z tekvíc a za jedlami z domácich surovín sa jednoznačne oplatí vycestovať. Jesenný večerný čas v indickej reštaurácii SAFRAN, ktorá sa pýši nielen skvelou gastronómiou, ale aj prostredím, budete chcieť zažiť. Jeseň na Liptove si treba vychutnať, lebo je ozaj čo ochutnávať.

Viac na www.demanovarezort.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?