Ako si vybrať najlepšie džínsy podľa typu postavy? 4 módne tipy pre ženy

31.8.2022

Zdroj: Katrinshine / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Nie je lepší pocit, ako nájsť dokonalé dámske džínsy, ktoré vám sadnú ako uliate. Nájsť takéto džínsy však nemusí byť náročné. Stačí len vedieť, aký typ postavy máte. Toto sú 4 tipy, aby bol výber dámskych džínsov pre vás jednoduchší.

Ako vybrať správnu veľkosť dámskych džínsov?

Dámske džínsy sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, a preto pred ich kúpou je potrebné vedieť, aká veľkosť je pre vás tá najvhodnejšia. Dobre je vyberať dámske džínsy na základe 2 parametrov, a to W (Waist), ktorá určuje veľkosť pásu a L (Length) dĺžku nohavíc. Zistíte, akú veľkosť máte a číslo vydeľte hodnotou 2,54. Na základe týchto údajov budete vedieť svoju správnu veľkosť džínsov.

Ako vybrať dámske džínsy pre váš typ postavy?

Ďalším pravidlom je vedieť, aké strihy džínsov existujú a aký typ postavy máte. Vybrať si môžete rovný strih dámskych džínsov, úzke džínsy, rozšírené, prípadne boyfriend džínsy. V závislosti od toho, aký typ postavy máte, si môžete vyberať dámske džínsy s nízkym, stredným alebo vysokým pásom. Ako teda kombinovať dámske džínsy na základe typu postavy? Pomôže vám tento návod:

  • pre dámy s nízkou a útlou postavou sú vhodné úzke dámske džínsy s vysokým pásom;
  • pre vysoké dámy s chudou postavou sú vhodné rozšírené dámske džínsy;
  • ak máte tvar postavy presýpacích hodín, potom zvoľte džínsy s vysokým pásom, ktoré sú pri členkoch skrátené;
  • dámy s oblými bokmi, ktoré majú tvar postavy trojuholníka, môžu nosiť dámske džínsy s úzkym alebo rovným strihom;
  • boyfriend dámske džínsy sú vhodné pre ženy s postavou jablka a atletickou postavou;
  • úzke dámske džínsy sú vhodné pre všetky typy ženskej postavy;
  • rozšírené dámske džínsy sú vhodné pre ženy s postavou presýpacích hodín a s postavou v tvare hrušky;
  • rovné dámske džínsy sú vhodné pre všetky typy postavy okrem postavy v tvare hrušky.

Zdroj: Katrinshine / Shutterstock.com

Ako vytvoriť tie najkrajšie outfity v kombinácii s dámskymi džínsami?

Dámske džínsy sú všestranný kus oblečenia, ktorým môžete vytvárať športové, ale aj elegantné outfity. Stačí, ak ku športovému outfitu zvolíte dámske sneakersy alebo naopak sandále, mokasíny či lodičky. Pokiaľ však chcete vytvoriť zaujímavý outfit, mali by ste si zapamätať tieto pravidlá:

  • Boyfriend dámske džínsy kombinujte s vypasovaným topom. Vďaka tomu bude váš pás zvýraznený. Ak hľadáte dokonalé džínsy, potom zvoľte strečové rifle, vktorých sa budete cítiť pohodlne. K boyfriend džínsom môžete kombinovať dámske sneakersy, ale aj topánky na podpätku.
  • Úzke dámske džínsy sú vhodné pre všetky typy postavy, ale aj na všetky udalosti. Môžete k nim kombinovať oversize mikiny atričká, ale aj topy, saká, širšie tuniky či dámske koš V kombinácii s topánkami na podpätku bude váš outfit vyzerať elegantne. Dôležité je však zvoliť správnu farbu džínsov a doplnky. Opasok vám vždy zvýrazní pás. K dámskym úzkym džínsom môžete nosiť aj čižmy nad kolená alebo pod kolená.
  • Rozšírené dámske džínsy môžete kombinovať s tričkom alebo košeľou. Vhodné je si vrchný diel zapraviť do nohavíc. Veľmi pekne ukáže top so širokými ramenami či volánmi. Pokojne doplňte tento outfit omokasíny a šľapky.
  • Rovné dámske džínsy sú veľmi univerzálne. Môžete ich nosiť ku klasickému tričku, ale aj k elegantným svetrom či topom. Veľmi pekne ukáže aj široké Čo sa týka rovných dámskych džínsov, môžete si do nich zapraviť vrchný diel, ale tiež nemusíte.

Dámske džínsy patria medzi univerzálny a trendy kus oblečenia, ktorý môžete kombinovať skutočne s čímkoľvek. Širokú ponuku dámskych džínsov rôznych tvarov, veľkostí a farieb nájdete aj na MODIVO.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?