Hľadáte zdravú vnútornú klímu? Postavte si montovaný drevodom

10.8.2022

Zdroj: Zdena Venclik/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Postaviť dom znamená vytvoriť pre seba a svoju rodinu bezpečné a pohodlné útočisko. Avšak, bezpečie a pohodlie na komfort samé o sebe ani zďaleka nestačia. Samozrejmosťou by mala byť aj zdravá vnútorná klíma.

Každý, kto dnes stavia, by sa mal obklopiť prírodnými a zdraviu prospešnými materiálmi, pretože medzi najväčšie riziká pre pohodu v novom dome patria vlhké steny a znečistené stavebné materiály.

Ako si teda pri nutnosti nového bývania vytvoriť zdravý a pohodlný domov čo najskôr a s požadovanými parametrami? Odpoveďou je montovaný drevodom.

Montovaný drevodom je postavený metódou suchej výstavby s použitím prírodného dreva, čo sú tie  najlepšie predpoklady pre zdravú vnútornú klímu. Všetky stavebné materiály sú navyše testované na kvalitu, čím získate ďalšie plus pre zdravý život bez starostí.

Zdroj: vipman/Shutterstock.com

O všetko sa stará prírodný materiál

V prvom rade za to môže drevo, ktoré ako základný stavebný materiál zabezpečuje v montovanom drevenom dome zdravú klímu s ideálnou vlhkosťou 45 až 55 percent.

Okrem toho priaznivci prírody nájdu v takomto dome často aj nábytok z masívu, luxusné mlynárske schody alebo drevené parkety, ktoré dotvárajú tú správnu rovnováhu a vy si vďaka prírodnému materiálu užívate mimoriadne zdravé životné prostredie. Závisí od vášho vkusu.

Drevo ako jedinečný stavebný materiál absorbuje vodnú paru z vlhkého vzduchu a po vyschnutí ju opäť uvoľňuje. Táto vlastnosť sa nazýva "hygroskopická". Drevo vďaka tomu zabezpečuje v montovanom drevenom dome zdravú vnútornú klímu s ideálnou vlhkosťou 45 až 55 percent. Každý nádych je potom upokojujúci.

Zdroj: Anton Kossmann/Shutterstock.com

Montovaný dom postavíte rýchlo a pritom bývate zdravo

Montovaný dom je chránený pred poveternostnými vplyvmi ako žiadny iný, čo je pre zdravú vnútornú klímu ďalšia pozitívna správa.

Moderné montované domy sú v priebehu niekoľkých týždňov priemyselne prefabrikované v suchých dielňach a následne zmontované na stavbe už za dva pracovné dni (v závislosti od podmienok). To znamená, že montovaný dom je počas výstavby chránený pred akýmikoľvek poveternostnými vplyvmi ako žiadny iný.

Pozitívne pre zdravú klímu v miestnosti tak je, že dom nemusí byť po dokončení vykurovaný do sucha, ale je ihneď pripravený na bývanie a zdravotne neškodný, teda obývateľný. Tento materiál vďaka svojej hygroskopii a použitiu kvalitných voskov na drevo zaisťuje, že je v miestnosti prirodzeným a nenásilným spôsobom vytvorená zdravá klíma.

Väčšina moderných drevených montovaných domov má tiež riadené vetranie, ktoré zabezpečuje neustály prísun čerstvého vzduchu. Okrem toho sú tieto systémy mimoriadne energeticky účinné a na požiadanie môžu byť vybavené aj rekuperáciou tepla, čo v dnešnej náročnej dobe určite oceníte.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?