Do Pezinka prídu svetoznámi Al McKay´a Earth, Wind & Fire

27.7.2022

Zdroj: Google

Páčil sa vám článok?

Do Pezinka prichádza svetová hudobná skupina Al McKay´s EARTH, WIND & FIRE Experience! Slovenskému promotérovi sa podaril husársky kúsok, v rámci Európskeho turné bude mať slávna skupina jednu zo zastávok aj na Slovensku a to už v pondelok 8. augusta!

Cenami Grammy ovenčený gitarista Al McKay privezie na zámok do Pezinka elitnú zostavu vynikajúcich losangeleských funkových, soulových a jazzových muzikantov v strhujúcej show Earth, Wind & Fire Experience. Koncert Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience sa uskutoční na ikonickom nádvorí 800-ročného zámku v Pezinku, na ktorom už po minulé roky odohrali svoje veľké koncerty svetové, slovenské či české legendy.

Zdroj: palacearthotel.sk

Dynamickú a pestrofarebnú dobu na prelome éry hippies a trblietavých funky sedemdesiatych a osem­desiatych rokov symbolizuje možno najviac kapela Earth, Wind and Fire. Túto nezameniteľnú hudbu, ktorá stála aj pri zrode súčasného funku a r‘n‘b, privezie gitarista Al McKay, ktorý bol jej oporou a významným spolutvorcom hitov v kľúčových sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch. V štýlovom prostredí historického nádvoria na zámku v Pezinku vystúpi na pódium spolu s týmto štrnásťnásobným nominantom a majiteľom šiestich prestížnych cien Grammy, ako aj spoluatorom megahitu September, jeho formácie Earth, Wind & Fire Experience, elitná zostava z výberu najlepších amerických funkových, soulových a r‘n‘b muzikantov, z ktorých mnohí prešli ako vtedajšími zostavami Earth, Wind and Fire, tak napríklad The Pheonix Horns, The Emotions, Tower of Power, kapelami Stevieho Wondera, Princa, Quincyho Jonesa, Car losa Santanu alebo Sergia Mendesa.

Ikonické nádvorie Šimák Zámku Pezinok bude hostiť spolu s fanúšikmi ďalší zážitok vynikajúcej hudby tentokrát toho najlepšieho, čo spoza oceánu obohacuje už po desaťročia našu hudobnú kultúru i každodenný život: radostnú a pestrofarebnú záplavu tónov, chytľavých melódií, našľapaných groove a tanečných rytmov, ktoré verne a hravo prenesú na nádvorie žeravú atmosféru kalifornskej hippie, r‘n‘b a funkovej éry.

Earth, Wind & Fire chytili za srdcia svojou hudbou už bezmála dve generácie poslucháčov. Al McKay bol a je tzv. inštrumentálnym zdrojom a strojom skupiny od ich založenia. Od roku 1973 Al McKay spolupracoval na každej skladbe, nie iba ako hudobník, ale aj ako autor i spoluautor hitov Earth Wind & Fire. Bol zodpovedný za neuveriteľný sound skupiny, ako aj za rôzne hity Earth Wind & Fire. Maurice White spolu s McKayom napísali spolu také legendárne hity ako sú September a SingaSong. Okrem Earth Wind & Fire napísal i klenoty, ako sú skladby skupiny Emotions, napr. The Best Of My Love či Boogie Wonderland.

Príďte a pridajte sa k strhujúcej koncertnej show.
Vstupenky si môžete zakúpiť na sieti Ticketportal alebo priamo na zámku v Pezinku.

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?