Český zámok ponúka bežným ľuďom možnosť stať sa na chvíľu aristokratmi

13.7.2022

Zdroj: Chateau Mcely

Páčil sa vám článok?

Nádherná príroda, kúpanie v jazierku, opaľovanie na pláži, ale aj relax vo vírivke pod hviezdami, hĺbkový oddych v kúpeľoch MCELY BOUQUET SPA a gurmánske večere pri západe slnka – to všetko a všeličo iné zažijete na eco-chic zámku Chateau Mcely.

Zámok sa nachádza na Nymbursku v Stredočeskom kraji, približne hodinu jazdy z Prahy smerom na Mladú Boleslav. Toto bývalé vidiecke sídlo aristokratickej rodiny Thurn-Taxisovcov stojí na kopci uprostred tajomného Svätojurského lesa. Na svoje si prídu nielen milovníci histórie a kultúry, ale aj športu. V okolí sú skvelé terény pre pešiu turistiku aj cyklovýlety - zo Svätojurského lesa sa na bicykli dostanete až k najnižšie položenej rozhľadni v Česku. Dobrým tipom na výlet je i neďaleká prírodná rezervácia Jabkenická obora, založená rodom Fürstenbergovcov približne v roku 1750. Od roku 1804 už bola majetkom Thurn-Taxisovcov, ktorí ju postupne zapĺňali jeleňovitou zverou. V barokovej budove horárne býval v rokoch 1875 až 1884 Bedřich Smetana. Múzeum tohto významného hudobného skladateľa je len tri kilometre od Chateau Mcely.

Zdroj: Chateau Mcely

Pobyt na zámku, ktorý patrí k najluxusnejším hotelom u našich českých susedov, si naozaj užijete. Predstavuje kombináciu historického šarmu a moderného vybavenia so službami na najvyššej úrovni. Uprostred rozľahlej záhrady je biotopické jazierko, obklopené ležadlami, nechýba letný bar s obsluhou, ktorá sa postará o vaše pohodlie. Prázdninový Mcely Summer Club powered by DSQUARED2 je zasadený do scenérie Medového masážneho altánku, saunového domčeka, vonkajšej vírivky a krásnych výhľadov na krajinu. Vychutnajte si dokonalý oddych v tamojších kúpeľoch, masáže a procedúry, pri ktorých používajú čisto prírodnú kozmetiku MCELY BOUQUET zo zámockého laboratória. Pobyt vám spestrí letné kino, kurz Maľovania kvetov a byliniek v parku, ale aj raňajky s klavírom či sviatočný „Champagne time“ s bezplatnou degustáciou.

Zdroj: Chateau Mcely

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?