Do Bratislavy príde koncertovať legendárna skupina Kool & The Gang

7.7.2022

Zdroj: Šimák zámok Pezinok

Páčil sa vám článok?

Hudobná senzácia, ktorú si nesmiete nechať ujsť! Doslova senzácia sa udeje v Bratislave už v stredu 27. júla. Do nášho hlavného mesta zavíta svetová kultová kapela zo zámoria Kool & The Gang.

Predkapelou bude nemenej slávna hudobná formácia z Anglicka Delegation v plnej zostave na čele so spevákom Ricky Bailey. Jasný dôkaz, že v bratislavskej NTC aréne sa strhne nezabudnuteľná funky night s dvomi koncertmi po sebe v jeden večer.

Kool & The Gang ovplyvnila hudbu troch generácií a po 50 rokoch na scéne sa skupina stala skutočnou legendou nahrávacieho priemyslu. Vďaka ikonickým skladbám ako Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Fresch, Summer Madness a Open Sesame získali dve ceny Grammy, sedem ocenení American Music Awards, 25 najlepších hitov R&B, 9 hitov Top Ten pop a 31 zlatých a platinových albumov. Nasledovali hity ako Higher Plane, klasika Summer Madness (obsiahnutá v soundtracku k filmu Rocky, ktorý získal Grammy) a LP platne Spirit of the Boogie, Love & Understanding a Open Sesame. Titulná skladba posledne menovaného bola uvedená na najpredávanejšom filmovom soundtracku všetkých čias, Horúčka sobotňajšej noci, čím skupina získala svoju druhú Grammy.

V roku 1979 Kool & The Gang odhalili nový hladký zvuk s Ladies Night. Produkoval ho legendárny pop/džezový hudobník Eumir Deodato a stal sa ich prvým platinovým albumom. Titulná skladba číslo 1 R&B dosiahla 8. miesto v kategórii Pop. Po ňom nasledovali Too Hot. V 80. rokoch ovládli mainstream, počnúc dvojplatinovým albumom Celebrate (vynesený na vrchol s medzinárodným monster hitom Celebration, ktorý bol šesť týždňov na vrchole R&B rebríčka a stal sa popovým singlom číslo 1).

Nahrávky Get Down On It, Take My Heart, Let‘s Go Dancing, Joanna, Tonight, Misled, popový megahit Cherish a hymna Fresh (tieto posledné tri z multiplatinového LP Emergency) upevnili skupine vrcholné medzinárodné hviezdne postavenie.

Kool & the Gang nedávno oslávili 50. výročie. Svoj míľnik oslávili takto:

  • Uvedenie do Siene slávy v New Jersey.
  • Ako dojemná pocta bola na ich počesť premenovaná ulica, na ktorej vyrastali v Jersey City: „Kool & The Gang Way.”
  • Album „Celebration“ bol uvedený do siene slávy Grammy.
  • Koolova basa je vystavená v novom Smithsonian Institution National Museum of African American History and Culture vo Washingtone.
  • Artefakty z archívu kapely boli nedávno vystavené vedľa Counta Basieho v novootvorenom múzeu Grammy v Newarku.

Mediálny partner podujatia je Rádio Vlna a vstupenky si môžete kúpiť v sieti Ticketportal.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?