Kde hľadať prázdninové dobrodružstvá?

4.7.2022

Zdroj: whitepress.com

Páčil sa vám článok?

Prázdninové dobrodružstvá sa spájajú predovšetkým s cestovaním a spoznávaním novej kultúry, jedla, či krajín. V dnešnej slobodnej dobe môžeme cestovať, kam sa nám len zachce a máme možnosť čoraz viac spoznávať svet okolo nás a jeho jednotlivé podoby.

Aj vďaka tomu sa nám rozširuje obzor o rozdieloch medzi jednotlivými kultúrami, ale rovnako aj o tom, aké sú rozdiely medzi rozvinutými a rozvojovými krajinami. Empatia tak rastie a my môžeme problémy riešiť s omnoho väčšou zodpovednosťou a s ohľadom na všetkých. Kde hľadať prázdninové dobrodružstvá?

Kam cestovať za exotickým rajom?

Pri cestovaní za teplom ľudia najčastejšie navštevujú ostrovy alebo južne položené oblasti, kde je prirodzene vyššia teplota. Veľmi populárny je ostrov Bora Bora, ktorý patrí k najkrajším tropickým ostrovom sveta a často sa nazýva aj tropickým rajom. Ide o ostrov sopečného pôvodu, ktorý leží v Tichom oceáne. Patrí pod súostrovie Francúzska Polynézia. Na vstup do tejto oblasti nepotrebujete žiadne víza.

Ide o voľne pridruženú krajinu Európskej únie, vďaka čomu je pre nás cestovanie do tohto tropického raja omnoho príjemnejšie. Aj na časovo neobmedzený pobyt sem môžete ísť bez problémov iba s pasom.  Najobľúbenejšia časť ostrova s mnohými lagúnami a očarujúcimi plážami je Matira point. Na tento ostrov sa lieta z Papeete, z Tahiti. Let trvá necelých 50 minút a poskytuje podmanivý výhľad na krásne ostrovy. Ak si chcete užiť tento nezabudnuteľný zážitok v tropickom raji, klikajte na www.esky.sk/letenky/bora-bora.

Medzi ďalšie tropické a exotické miesta patrí napríklad Riviera Maya, ktorá sa nachádza na pobreží Karibského mora. Celá táto lokalita poskytuje prekrásne scenérie a možnosť zažiť romantický výlet alebo adrenalínové zážitky. Môžete si teda navoliť dovolenku presne podľa vašich predstáv a vyskúšať aj adrenalínové športy ako potápanie, či vodné lyžovanie. Orosený drink si môžete vychutnať v mnohých plážových baroch pri západe slnka.

Ostrovný štát Maldivská republika patrí medzi ďalšie tropické a exotické rezorty, ktoré vás očaria jemným belostným pieskom a kvitnúcimi kvetmi. Na dovolenku sem môžete ísť prakticky kedykoľvek a príroda sama o sebe je podmanivým zážitkom. Populárne tropické oblasti sú aj Cookove ostrovy, Bahamy, Dominikánska republika, Bali, či Kostarika.

Ako nájsť miesta s menším počtom turistov a krásnym prostredím?

Ak chcete staviť na lokality, ktoré nie sú často vyhľadávané, no užiť si príjemne teplé počasie a prekrásne prostredie, môžete vyskúšať Maltu. Letenky na Maltu poskytuje napríklad eSky.sk. Malta je očarujúci ostrov v Stredozemnom mori, ktorý vás obdarí poriadnou porciou slnečných lúčov. Medzi zaujímavosti tohto ostrova patrí napríklad dedinka Pepka Námorníka, ktorá bola postavená ako kulisa pre jeho sfilmovanie.

Malta má veľmi bohatý nočný život, takže si môžete užiť rôzne párty a zoznamovať sa s novými ľuďmi. Nočná Malta je navyše nesmierne romantickým priestorom s množstvom svetiel a príjemným prostredím na prechádzku, či pohár vínka. Malta bola v minulosti pod nadvládou Veľkej Británie, čo dodnes naznačujú červené telefónne búdky, ktoré tu môžete nájsť. Jazdí sa tu tiež naľavo a angličtinou sa dorozumiete bez problémov.

No a je to aj veľmi fotogenické miesto, typické napríklad farebnými loďkami, či typickými balkónmi. Nachádzajú sa tu aj chrámy, ktorých vek sa odhaduje na viac ako 5 tisíc rokov a teda sú staršie ako pyramídy. Medzi typické jedlá patrí králik pripravovaný na mnoho spôsobov. Na Malte nájdete množstvo kostolov a taktiež aj slávností a ohňostrojov.

Kam na hory?

Pre ľudí, ktorí nemajú radi vysoké teploty a milujú prírodu môže byť skvelou alternatívou dovolenka v horskom prostredí. Spája sa predovšetkým s turistikou a spoznávaním nových prírodných pamiatok, či okúzľujúcich prírodných scenérií. Stačí si len kúpiť letenky a môžete si vychutnať podmanivé prírodné scenérie a pritom sa vyhnúť vysokým teplotám a vlnám horúčav. Obľúbené sú napríklad rakúske horské chodníky.

Rakúsko je krajinou vody, pretože sa tu nachádza viac ako 700 vodopádov a tiež aj nespočetné množstvo malých horských potokov. Element vody je účastný takmer na každej túre. Veľmi populárne sú Krimmelské vodopády, v ktorých sa voda rúti z výšky až 380 metrov. Vzduch je presýtený vodnými kvapôčkami a prítomná je aj tajomná hmlistá atmosféra.

Medzi klasické a populárne turistické trasy patria talianske Dolomity. Podmanivý horský kraj vám prinesie množstva pokoja do duši a plné splynutie s prírodou a zeleňou navôkol. Aj napriek tomu, že ide o populárne trekové trasy, sú málo frekventované, čo ešte viac umocňuje finálny výsledok. Zaujímavým miestom pre turistiku je aj Svätojakubská púť, ktorej cieľom je Santiago de Compostela.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?