V Bratislave kúpite náušnice aj za 40 000 eur. Ako vyzerajú?

20.5.2022

Zdroj: goldie.sk

Páčil sa vám článok?

Jedny z najdrahších šperkov, aké v našom hlavnom meste dostanete kúpiť, by paradoxne na vašich ušiach odhalil len odborník. Sú najmä dobrou investíciou.

Z mnohých šperkov luxus priam sála, sú výrazné a vhodné len na špeciálne príležitosti. Najdrahšie môže byť však aj najnenápadnejšie.

„Máme ale aj zákazníčku, ktorá má rada pompéznejšie šperky. Čím väčší drahokam, tým lepšie, a to najmä preto, že neznalému človeku ani nenapadne, že má na sebe niečo drahé. Nebojí sa, žeby upútali nežiadúcu pozornosť. Nosí ich aj v bežné dni najmä pre svoj dobrý pocit,“ prezrádzajú asistentky predaja, gemologičky Sofia a Laura z GoldieDiamonds. Toto klenotníctvo v srdci Starého mesta sa špecializuje na predaj exkluzívnych diamantových a zlatých šperkov. Občas k nim zavíta zákazník, ktorý hľadá krížik na krstiny alebo snubný prsteň, gro ich klientely však tvoria skutočne bohatí ľudia.

Aké najdrahšie kúsky majú pre nich v ponuke?

Zlaté náušnice Flexible s diamantmi za 19 853 €

Tieto luxusné náušnice sú vyrobené z bieleho zlata. Aby vykladané diamanty rôznej veľkosti vynikli, zlato pod nimi je potiahnuté čiernym ródiom. Nielen v tom sú však unikátne. Sú pružné a ohybné, vyrobené špeciálnou technológiou s titánovými vláknami. Zaujalo nás, že zapínanie majú puzetové. Je to bezpečné? „Nepredstavujte si také puzetky ako na bežnej náušnici. Tieto sú z inej kategórie.  Všetky vážené šperkárske domy v zahraničí používajú puzetové zapínanie,“ hovorí Sofia, no priznáva, že Slováci dávajú prednosť šróbovaciemu systému a často ho pre nich z puzetového musia prerábať. „Dáva im väčší pocit istoty.“

Zdroj: goldie.sk

Diamantové náušnice za 39 000 €

Laik by správnu hodnotu týchto náušníc zrejme neodhadol. Za svoju cenu vďačia veľkosti diamantov. Fakt je však ten, že kubická zirkónia, ktorá je vyrobená v laboratóriu, a dáva sa do lacnejších šperkov sa nikdy nebude tak trblietať ako prírodný diamant. Ten je špeciálne vybrúsený, aby sa leskol, a pri týchto náušničkách má kráľovské osadenie – čo je spôsob, akým je diamant uchytený, aby sa k nemu dostalo čo najviac svetla. 

Zdroj: goldie.sk

Zlatý prsteň s diamantmi za 22 697 €

Zlatý prsteň vyrobený z lesklého bieleho zlata. Exkluzívnu formu získava nielen svojím tvarovaním, ale aj hodnotnými diamantmi v okrúhlom briliantovom výbruse.

Zdroj: goldie.sk

Zlaté náušnice s fosílnym koralom a ružovými zafírmi za 2 594 €

Viete, čo je fosílny koral? Ide o vzácny drahokam, ktorý sa v prírode vytváral 20 miliónov rokov. Kvetinové vzory v kameni sú stopy po skamenelých morských živočíchoch. Fosílny koral na tomto šperku pochádza z Červeného mora.

Tento unikátny šperk vytvorili v svetoznámom šperkárskom dome Moraglione 1922. „Máme jedného klienta, ktorý túto značku vyhľadával, keď pracoval v USA a keď po návrate zistil, že má zastúpenie aj na Slovensku, chodieva k nám pravidelne po šperky pre svoju manželku,“ hovorí manažérka GoldieDiamonds Emiliana.

GoldieDiamonds majú totiž na Slovensku výhradné zastúpenie tejto značky, ktorá tento rok oslavuje sto rokov svojej existencie. Ich šperky kupujú ľudia aj ako investíciu, ale mnohí nedajú dopustiť na ich jedinečnosť a originalitu. Dizajnéri Moraglione 1922 sa neboja experimentovať. Vyberú napríklad najkrajšie kusy fosílneho koralu a vložia ho do šperku. Trúfnu si osádzať do šperkov netradičné kamene ako napríklad apatit. Alebo ako jediný šperkársky dom na svete vytvárajú doublety a triplety drahých kameňov. Vznikajú vďaka tomu nové úžasné farebné odtiene a odlesky. Aj tieto náušnice majú v sebe triplet kameň tvorený z  fosílneho koralu, perlete a krištáľu v okrúhlom tvare. Nad triplet kameňom sa nachádzajú diamanty, ktoré sú uchytené jemnými zaoblenými krapničkami z bieleho zlata, s povrchovou úpravou z čierneho ródia.

Zdroj: goldie.sk

Diamantový set náramku a prsteňa za 32 909 €

Diamantový set Moraglione 1922 tvorí diamantový náramok a diamantový prsteň. Tieto modely sú maximálne pružné a ohybné. Náramok je flexibilný aj vďaka titánovým vláknam.

Je logické, že takéto luxusné šperky majú aj svoj špecializovaný servis. Pravidelne každý rok sa čistia a kontroluje uchytenie diamantov a farebných drahých kameňov. A to najmä u prsteňov a náramkov.

Zdroj: goldie.sk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?