Originálny tip na jarnú lyžovačku: Snowparadise vás chytí za srdce a nepustí

3.3.2022

Zdroj: snowparadise.sk

Páčil sa vám článok?

Lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača sa nachádza v obci Oščadnica na severe Slovenska, v regióne Kysúc. Je to výborná poloha; od Bratislavy sa sem viete dostať za o niečo viac ako 2 hodiny, cca pol hodiny autom od strediska leží krajské mesto Žilina.

Samotné stredisko pozostáva z 3 prepojených dolín, ktorých názvy sú Dedovka, Marguška a Lalíky. Hlavným centrom je Dedovka s veľkými bezplatnými parkoviskami vyhradenými pre návštevníkov Snowparadise. Po naplnení kapacít parkovísk priamo pri nástupnej stanici lanovky v Dedovke sa parkuje na záchytných parkoviskách, odkiaľ lyžiarov zvážajú skibusy.

Stredisko disponuje zjazdovkami všetkých obtiažností, preto si na jeho svahoch zalyžuje naozaj každý. Od úplných začiatočníkov, cez mierne pokročilých, až po najskúsenejších lyžiarov. Zjazdovky sú, samozrejme, pravidelne upravované. Najdlhšia z nich má dĺžku až 2,6 kilometra. Okrem denného lyžovania, ktoré je možné v čase od 8:30 do 16:00, je v lokalite Dedovka od pondelka do soboty v prevádzke aj večerné lyžovanie na zjazdovkách v celkovej dĺžke 2,1 kilometra. Na zjazdovky sa vyveziete na 4 sedačkových lanovkách, kombinovanej 6 sedačkovej lanovke s kabínami, či kotvovým vlekom. V stredisku myslia aj na skialpinistov, pre ktorých sú dostupné 3 výstupové trasy v celkovej dĺžke viac ako 4 km.

Zdroj: snowparadise.sk

​​Ak nelyžujete, nemusíte zúfať. Pre nelyžiarov je v stredisku viacero možností, ako si užiť jarné prázdniny v krásnej kysuckej prírode. Jednou z nich je vybrať sa na vrchol Veľkej Rače. Ide o nádhernú prechádzku zasneženou krajinou. Odporúčame vziať si lopárik a dole sa spustiť. Nie ste fanúšikom turistiky? Vyskúšajte tunajšiu najdlhšiu bobovú dráhu na Slovensku, na ktorej vás čaká až 15 zákrut, 360° rondel, či 12 skokov, ktorými preletíte rýchlosťou až 45 km/h.

Počasie nám praje, snehové podmienky na zjazdovkách sú výborné a v stredisku sa už tešia na vašu návštevu.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?