Originálny tip na Valentína: Najlepší dar pre výnimočného človeka? Výnimočná kniha

5.2.2022

Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk

Páčil sa vám článok?

Ako raz povedal André Maurois: „Čítať peknú knihu je nepretržitý dialóg, v ktorom kniha hovorí a naša duša odpovedá.“ Čo môže byť lepší darček pre ženu ako dobrá kniha? No predsa úžasná kniha! Knihy nám poskytujú únik z reality a otvárajú nám dvere do celého sveta bez toho, aby sme museli prekročiť prah dverí nášho domova.

Je to darček, ktorým sa nedá nič pokaziť a predsa je tak vzácny. Preto si prečítajte tipy na tri romány, ktoré potešia každého svojimi príbehmi, nech už hľadáte čokoľvek.

Zo slovenskej tvorby odporúčame najnovšiu knihu od autorky Andrey Rimovej Posledná kapitola, ktorá vás vtiahne do príbehu dvoch ľudí, ktorí sa náhodne stretnú a doslova im to stretnutie zmení život. Čo ak sa však jeden z nich vytratí na dlhé tri roky a iba čas ukáže prečo? Všetko zrazu zmení odkaz, ktorý jej mohol zanechať jedine on. Príbeh, v ktorom sa všetko odhaľuje postupne a veľa vecí dokáže prekvapiť. Milujete príbehy o spaľujúcej láske, zákerných intrigách, živote, smrti a nádeji? Potom je táto kniha dokonalá voľba.

Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk

​Ak by ste radšej túžili po inšpirujúcom príbehu o sile žien, autorka Shannon Bream nám v románe Ženy v Biblii opisuje životy šestnástich žien nezvyčajným spôsobom – vo dvojiciach. Porovnávaním ich príbehov pomáha čitateľom nielen lepšie pochopiť význam jednotlivých životných osudov, ale aj ich vzájomnú súvislosť a posolstvo pre dnešný svet. Spoznajte pastierky starobylého Izraela, ktoré pomáhali vychovávať budúcich vodcov Božieho národa, aj odvážne rané kresťanky. Sú to fascinujúce ženské postavy, ktoré bojovali so zatrpknutosťou, zúfalstvom či pýchou, no našli svoje skutočné ja vo viere, v nádeji a láske. Tieto hrdinky viery nám ukážu cestu k múdrosti, aby každý z nás mohol objaviť vlastný duchovný smer. Inšpirujte sa Esterinou udatnosťou, Anniným presvedčením, Ráchabinou odvahou či Máriinou vierou. 

Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk

A samozrejme, pre milovníkov vojnových románov o strate, láske a sile literatúry odporúčame úžasný román Posledné kníhkupectvo v Londýne. Ťaživé momenty o bombardovaní Londýna striedajú silné a dojímavé okamihy hlavnej hrdinky Grace, ktorá nájde útechu v starom kníhkupectve a postupne objaví lásku ku klasickým románom, ktoré jej pomohli načerpať toľko potrebnú nádej v krutých časoch vojny. Autorka románu Madeline Martin si dala záležať na čo najautentickejšom vykreslení strachu a zákerného bombardovania Londýna, ale aj prerodu Grace, ktorá nájde cestu do čitateľského sveta. Tento pútavý príbeh o knihách, láske a vojne sa, žiaľ, nezaobíde ani bez tragických dôsledkov druhej svetovej vojny, no svojím bezprostredným štýlom a dojemným záverom osloví všetkých milovníkov krásnej literatúry.  

Zdroj: vydavatelstvomotyl.sk

Viac tipov na dobré čítanie nájdete na webe na vydavatelstvomotyl.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?