Športovec Gerald Demolsky: Sedenie je nové fajčenie

22.12.2021

Zdroj: Daniel Gollner

Páčil sa vám článok?

Sedíme stále, či už v práci, v aute, pred počítačom alebo televízorom. Sedieť, je dnes akoby fajčiť, tvrdí športovec Gerald Demolsky. Jeho poslaním je opäť zatraktívniť šport a zdravý životný štýl pre všetkých zvedavcov.

Jeho vonkajšou arénou je pre neho domáci región Mostviertel. Pretože domov je dokonalým tréningovým miestom a má všetko, čo človek potrebuje na chvíle športového vyžitia.

Keď zvyšok sveta ešte spí, Gerald Demolsky je už dávno hore. Pod hviezdnatou zimnou oblohou si o piatej ráno pripne skialpové lyže a v slabom svetle čelovky sa vydá na cestu k svojmu cieľu, vrchu Ötscher. Po príchode na vrchol sa Gerald v žiari prvých slnečných lúčov zhlboka nadýchne a načerpá tu hore čistú energiu: „Sú to momenty, ktoré si človek zapamätá navždy. Kto ich nezažil, ten ako keby ani nežil.“ Ako dieťa pritom väčšinou nebol veľmi nadšený otcovými nápadmi, keď mal na horskom bicykli prejsť všetky cyklotrasy v regióne. Ale ako to už v živote býva, pochopíte až oveľa neskôr, aký hlbší význam mali pre vás osobne niektoré zážitky. „Dnes to ani ja nerobím inak a ťahám svoje tri deti na tie isté miesta, na ktoré som kedysi ja chodieval so svojím otcom.“

Zdroj: Gerald Demolsky

Pohyb je liek bez vedľajších účinkov

Krok k samostatnej zárobkovej činnosti urobil Gerald pred 13 rokmi, keď založil vlastnú spoločnosť „demolsky-sportservice“. „Ponúkame rôzne zdravotné a kondičné programy, ako aj diagnostiku výkonnosti pre firmy, ale aj súkromné osoby a športovcov. Okrem toho ma ohromne baví organizovať preteky, ako je napríklad beh Amstetten Dirt Run „City Attack“ , skialpové preteky „Ötscher Attack“ a rôzne športové tábory.“ Spolu s manželku už dva roky prenajíma aj prázdninové byty v rekreačnom dome Ferienhaus Weitental v stredisku Lackenhof am Ötscher. „V žiadnom prípade sa nenudím,“ usmieva sa tento fitnes blázon, podľa ktorého je šport v dnešnej spoločnosti dôležitejší ako kedykoľvek predtým. „Nie nadarmo sa hovorí: „sedenie je nové fajčenie. Sedíme stále, či už v práci, v aute, pred počítačom alebo televízorom. Pre telo je to jed, kardiovaskulárne ochorenia sú stále najčastejšou príčinou úmrtí. Možno tomu predísť dostatočným pohybom. A pohyb je jediný liek bez vedľajších účinkov.“ Tento liek môžete získať zadarmo každý deň cvičením tu v prírode a dávkovať si ho podľa chuti a nálady.

V Dolnom Rakúsku môžete aktuálne zažiť tie najkrajšie zimné dobrodružstvá. Zistite viac o tipoch na lyžovačku pre celú rodinu či športových možnostiach na www.dolne-rakusko.info.

Zdroj: Gerald Demolsky

Chladnička plná bio potravín

Zdravý životný štýl sa prejavuje vo všetkých aspektoch Geraldovho života. V jeho chladničke nájdete prevažne regionálne bio produkty. Pretože preňho je dôležitá aj udržateľnosť a telo efektívnejšie pracuje vďaka plnohodnotnej strave. Toto všetko sa spolu so svojou manželkou snaží odovzdať svojim trom deťom. Ani na dovolenke sa nevzdáva športu, ale väčšinou spoznáva okolie: „Dáva mi to celkom inú perspektívu a nové neznáme miesta spoznávam úplne iným spôsobom. Nejde o to, aby som hneď niekde vybehol 1000 výškových metrov, ale aby som spomalil. Aby som urobil niečo pre svoje telo, myseľ a zdravie.“ Ak sa Geralda opýtate na jeho tréningový cieľ, je to hneď jasné: „Chcem sa na dôchodku môcť hýbať bez toho, aby ma niečo bolelo. Mojím cieľom je zostarnúť v dobrej kondícii.“ Pre ešte viac východov slnka v horách. „Pretože to sú chvíle, keď môžem byť stále taký šťastný, ako keby som bol malé dieťa.“

Zdroj: Gerald Demolsky

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?