5 krokov starostlivosti o tvár na jeseň

5.10.2021

Zdroj: pexels.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Nízke teploty a zmeny vlhkosti ovplyvňujú stav pokožky. Stáva sa citlivou, začína sa odlupovať a objavuje sa akné. Aké produkty sú potrebné na starostlivosť o tvár na jeseň?

Každý typ pokožky - suchý, normálny, zmiešaný či mastný typ pleti, potrebuje svoju vlastnú starostlivosť. Táto starostlivosť by sa navyše mala meniť s meniacimi sa ročnými obdobiami, pretože zmeny teploty alebo vlhkosti sa okamžite prejavia na koži. A jej typ a stav sa môžu meniť pod vplyvom vonkajších faktorov.

Suchý typ pokožky – na jeseň môže dôjsť k odlupovaniu, podráždeniu a matnosti. Používajte jemné čistiace prostriedky, ktoré z pokožky odstránia make-up a nečistoty. Na suchú pokožku na jeseň by ste mali zvoliť krém na tvár bohatý na oleje a vitamíny. Ľahké hydratačné masky je možné nahradiť krémovými, výživnými a hustejšími textúrami. Peeling by sa mal vykonávať 1-2x týždenne.

Normálny a zmiešaný typ pokožky – jeden z najťažších typov na starostlivosť, pretože stav takejto pokožky, dokonca aj u tej istej osoby, sa počas roka mení. Ak pociťujete suchosť a napätie pokožky, mali by ste do svojej každodennej starostlivosti pridať ďalšie hydratačné prostriedky, napríklad emulziu. V krémoch na normálny typ zvoľte hustejšiu textúru, ako bola v lete. Ak je vaša pokožka náchylná byť mastnou, mali by ste používať vitamínové peelingy. Tieto výrobky účinne vyčistia pokožku, odstránia prebytočný lesk a vyživia ju tiež vitamínmi a užitočnými mikroelementami.

Čo sú to kyseliny AHA a BHA a sú potrebné na jesennú starostlivosť?

Jeseň je považovaná za ideálny čas na ošetrenie hydroxykyselinami. V lete sa kyseliny musia používať opatrne, pretože zvyšujú citlivosť pokožky na ultrafialové svetlo, takže používanie kyselín na jeseň bude užitočnejšie a efektívnejšie.

AHA kyseliny sú hydroxylové (ovocné) kyseliny, jablčné, citrónové, pyrohroznové, glykolové a fytické. Tieto kyseliny podporujú obnovu pokožky a majú bieliaci, zvlhčujúci a antioxidačný účinok.

Z kyselín BHA je najznámejšia kyselina salicylová. Čistí póry, znižuje tvorbu kožného tuku, zabraňuje vzniku akné a je vhodná na starostlivosť o mastnú pleť.

Kyseliny sa môžu sa používať aj v lete, no po ošetrení kyselinou je potrebné naniesť na pokožku opaľovací krém. Nezabudnite, že výrobky s filtrom SPF by ste mali používať po celý rok, pretože intenzita UVA žiarenia je približne celý rok rovnaká.

Zdroj: pexels.com

Čistenie

Na jeseň potrebuje naša pokožka viac vitamínov, aby sa pripravila na blížiace sa chladnejšie počasie. Ak nedodržíte správnu starostlivosť, bude reagovať i na najmenšie zmeny teploty a bude podráždená a suchá. V chladnom období sa zároveň proces obnovy pokožky spomaľuje a v tomto prípade jemný šerbet a pena na tvár pomôžu pokožku jemne očistiť.

Tonizácia

Konečná fáza čistenia pokožky. Po vyčistení od zvyškov make-upu a kožného tuku by sa mala obnoviť rovnováha pH. Lotiony a toniká s touto úlohou odvádzajú vynikajúcu prácu. Toniká navyše pokožku hydratujú a vyživujú.

Výživa a hydratácia

Jeseň je ideálny čas aj na používanie produktov kyseliny hyalurónovej a glycerínu. Tieto komponenty priťahujú vlhkosť z okolitého prostredia a dodávajú ju pokožke, ktorá bude opäť sviežejšia a hydratovanejšia. Preto by ste na jeseň mali venovať pozornosť výrobkom s aktívnymi zvlhčujúcimi zložkami.

Masky

Sú to najdôležitejšie v starostlivosti o pleť. Poskytujú pohodlie a účinnosť v jednom balení. Na jeseň je lepšie použiť masky nasýtené vitamínmi a užitočnými látkami ako sú kolagén, výťažky z lastovičieho hniezda, slimačí mucín a mnohé ďalšie.

Peelingy

Dôležitým postupom nie pre každodennú, ale týždennú starostlivosť o pleť je peeling. V chladnom období sa prirodzená obnova pokožky spomaľuje, a to je dôvod pre matnú a suchú pokožku. Proces obnovy pokožky môžete aktivovať a posilniť pomocou peelingu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?