Ako vybrať hodiny do každej miestnosti?

26.7.2021

Zdroj: united photo studio/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Hodiny patria medzi najdominantnejšie dekorácie, ktoré môžete zakomponovať do jednotlivých miestností vášho bývania. Okrem toho, že ozvláštnia štýl danej izby, plnia aj praktickú funkciu – informujú o najvzácnejšej veličine, ktorá sprevádza život človeka. Podľa čoho ich však vyberať a kam ich umiestniť?

Hodiny a rohové sedacie súpravy

Čo majú tieto dve na prvý pohľad nespojiteľné veci spoločné? Jednu zásadnú vec – nech už do vašej obývačky pozvete kohokoľvek, s veľkou pravdepodobnosťou si najprv všimne buď nástenné hodiny, alebo sedačku. Moderný gauč je dominantným kusom nábytku, a preto sa nemusíte vôbec čudovať, že púta pozornosť. Okrem toho, moderným trendom sú žiarivejšie farebné kombinácie, vďaka čomu môžu byť rohové sedacie súpravy zdobené výraznými modrými, žltými či zelenými odtieňmi.

V kurze sú farebné nástenné hodiny s originálne riešenými ciferníkmi. Pred tým, ako si ich objednáte z niektorého známeho slovenského e-shopu, napríklad, cez vyhľadávač nábytku BIANO, porozmýšľajte nad ich dizajnom. Ak chcete, aby vaša obývačka pôsobila harmonicky a opticky vyvážene, pokúste sa hodiny zladiť so sedačkou.

Praktický tip: Máte doma rohovú sedaciu súpravu bielej, béžovej či sivej farby? Doplňte ju napríklad modernými striebornými nástennými hodinami, ktoré môžu visieť aj priamo nad ňou!

Zdroj: New Africa/Shutterstock.com

Originálne hodiny do pracovne

Pracovňa je miestnosťou, v ktorej by mali prevládať praktické a rozumne navrhnuté riešenia. Akékoľvek prvky, ktoré svojím vzhľadom či farbou príliš pútajú pohľad, nemusia byť vhodné. Môžu totižto negatívne ovplyvňovať vašu výkonnosť počas home office. To platí aj pre hodiny. Voliť by ste mali modely, ktoré na vás svojím dizajnom vplývajú pozitívne, inšpirujú vás a zároveň vás motivujú k aktivite. Taktiež je na mieste zvážiť, či sú výhodnejšie digitálne, alebo analógové hodiny. Predsa len, keď pracujete, potrebujete si len rýchlo overiť čas a nie sa naviac zamýšľať nad polohou ručičiek.

Nech už sú vaše preferencie medzi digitálnymi a analógovými hodinami akékoľvek, v pracovni sa ujmú najmä modely pôsobiace upokojujúcim a motivačným dojmom. Ako to dosiahnuť? Napríklad prostredníctvom nástenných obrazových hodín s originálnym pozadím podľa vašej chuti. Ak chcete len niečo praktické, nič nepokazíte modernými digitálnymi LCD hodinami, ktoré si môžete položiť na stôl.

Ani spálňa sa nezaobíde bez hodín

Keďže v spálni pravdepodobne trávite väčšinu času po tme, analógové nástenné hodiny svoj účel zrejme veľmi dobre nenaplnia. Nehovoriac o tom, že ich tikanie vás môže vyrušovať pri zaspávaní. Osvedčeným riešením sú preto digitálne hodiny s budíkom. Tie vám nielenže ukážu čas za každých okolností a svetelných podmienok, ale ešte k tomu poslúžia aj ako budík.

Dizajnové riešenie - ak predsa len preferujete klasické analógové hodiny do spálne, odporúčame vyberať modely s dizajnom, ktorý pôsobí upokojujúco a navodzuje atmosféru domova. V tomto ohľade môžu byť skvelým riešením drevené nástenné hodiny.

A čo detská izba?

Nástenné hodiny by nemali chýbať ani v detskej izbe. V tomto prípade môžete popustiť uzdu fantázii a vybrať originálne dizajnovo poňatý model, ktorý sa bude páčiť vašim ratolestiam. K dispozícii sú aj verzie s pozadím v podobe zvieratiek, rozprávkových hrdinov či ovocia, zeleniny a vitamínov.

Odporúčame analógové hodiny, aby ste deti naučili správne identifikovať čas a trénovali tak ich kognitívne schopnosti.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?