Aj cesta domov môže byť psychotriler

6.12.2020

Zdroj: Vydavateľstvo Tatran

Páčil sa vám článok?

Máme pre vás skvelú správu! Rok 2020 je síce plný rôznych obmedzení, no čítanie je stále povolené. Knihy ako zdroj zábavy, cestovania a nových zážitkov fungujú zaručene už stáročia – stačí sa ponoriť do ich stránok a razom sa ocitnete v topánkach zaujímavých hrdinov.

Prijmite naše pozvanie na dobrodružnú cestu literatúrou a nechajte sa inšpirovať tipom na výbornú knihu.

S cestovaním začneme poriadne zostra – návštevou u protinožcov. Rodinná mysteriózna dráma Stratený muž vás doslova teleportuje do horúcej austrálskej divočiny. Záhadná smrť farmára, rodinné tajomstvá a sugestívny opis okolitej krajiny spôsobia, že vám aj v chladnom decembri vyschne v hrdle a na čelo vystúpia kvapôčky potu.

Zdroj: Vydavateľstvo Tatran

​Že si tú horúčavu užívate a radi by ste v Austrálii ešte chvíľku ostali? S Perlovou sestrou to nie je problém. Hlavná hrdinka Cece odchádza na perlovú farmu, kde pátra po svojich koreňoch, a vy sa spolu s ňou oboznámite s históriou tohto krásneho svetadiela. Perlová sestra je súčasťou nezávislých kníh zo série Sedem sestier. S každou sestrou precestujete iný kus sveta a okrem histórie vám knihy doprajú aj trošku tej romantiky.

Ak namiesto lásky chcete zažiť skôr riadnu dávku adrenalínu, vydajte sa na Americkú zem. Má tam namierené aj hlavná hrdinka rovnomenného románu Lydia, ktorej cesta do vytúženej zeme nie je výlet, ale zúfalý pokus o útek. Doma, v Mexiku, jej totiž ide po krku drogová mafia. Jej manžel, novinár, zverejnil tajomstvo o miestnom bossovi podsvetia a krvavá vendeta na seba nenechala dlho čakať. Americká zem vás nielen pohltí svojím dejom, no ukáže vám aj svet očami ľudí, ktorí sa stali migrantmi proti svojej vôli.

Zdroj: Vydavateľstvo Tatran

​Knihy majú magické čaro cestovania nielen priestorom, ale aj časom. Hravo vám to dokáže historická kriminálka 1793 a jej pokračovanie 1794. Krátko po začítaní sa doslova ocitnete v poriadne nebezpečných uličkách Štokholmu osemnásteho storočia. Špina vám zalezie za nechty a v nose pocítite nepríjemný pach stuchliny. Ocenené knihy sa stali skoro okamžite po vydaní hitom – ich sugestívnosť a autenticita si získala fanúšikov po celom svete.

Ak je vám už otupno nielen doma, na Slovensku, v Európe, ale malý vám je aj celý svet, môžete si zaletieť do vesmíru. Encyklopédia Planéty vám prostredníctvom úchvatných fotografií umožní prechádzku po povrchu Venuše, Saturnu či Uránu. Ľahký štýl písania v spojení s pozoruhodnými informáciami a snímkami z NASA robia túto knihu zaujímavou pre celú rodinu.

Zdroj: Vydavateľstvo Tatran

​Po vyčerpávajúcom cestovaní po svete aj naprieč galaxiou sa určite radi zase na chvíľku vrátite domov. No pozor, kniha Cesta domov nie je prechádzka ružovou záhradou. Jej autor Sebastian Fitzek je známy tvorca temných psychotrilerov a jeho horúca novinka patrí medzi najdesivejšie.

A ak vás to doma po čase opäť prestane baviť, príďte za nami do Kaviarne na konci sveta. My po tejto útlej knihe siahneme vždy, keď hľadáme trošku inšpirácie či motivácie – napríklad aj na písanie takýchto článkov.

Veríme, že cesta za dobrodružstvom bude s knihami nášho Vydavateľstva Tatran plná nezabudnuteľných zážitkov.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?