Tipy, vďaka ktorým bude pre vás jeseň najkrajším ročným obdobím

19.10.2020

Zdroj: Anna Om/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Myslíte si, že jeseň a depresia sú dva neoddeliteľné pojmy? Pokles výkonu, slabnúci úsmev a zlá nálada to môžu naznačovať. Avšak, nie vždy a všetko je tak zlé, ako sa na prvý pohľad javí. A aj napriek tomu, že vonku prší, máme cez deň menej slnka a je väčšia zima, je možné si toto ročné obdobie užiť plnými dúškami.

Dáme vám k tomu zopár jednoduchých tipov, ktoré by ste mali čím skôr využiť.

„Čas je predsa jediný kapitál, ktorý vlastní každá ľudská bytosť, a zároveň jediná vec, ktorú si nemôžeme dovoliť strácať.“ Thomas Alva Edison

Zdroj: ESB Professional/Shutterstock.com

​Počúvajte povzbudzujúce piesne

Je v poriadku, že sa váš celý jesenný zoznam skladieb scvrkáva na posledný album Lany Del Rey. Nie je ale normálne, že to znižuje vašu už aj tak zlú náladu. Preto ho vymeňte za niečo veselšie, čo vás rozhýbe, zdvihne náladu a rozveselí. Možností máte naozaj dosť.

„Hudba je liekom na trápenie duše.“ Quintus Horatius Flaccus

Zdroj: LightField Studios/Shutterstock.com

Dajte si šálku lahodnej kávy

Je známe, že na našu náladu má vplyv veľa faktorov, v neposlednom rade aj potraviny, ktoré pravidelne konzumujeme. Medzi tie, ktoré zlepšujú našu koncentráciu a náladu patrí aj dobrá káva. Aby ste ale z jej konzumácie mali skutočný pôžitok, bolo by vhodné si vybrať skutočne overenú kvalitu. A jednou z nich môže byť aj ocenená slovenská káva s vlastnou pražiarňou. Vybrať si v jej  e-shope môžete z množstva blendov a zmesí, ktoré vašim chuťovým pohárikom ulahodia najviac.

Zdroj: Vgstockstudio/Shutterstock.com

Poskladajte si puzzle

Skladaním puzzle sa rozvíja vaša vizuálna pamäť, trpezlivosť, analytické schopnosti, jemná motorika a celý rad ďalších zručností, ktoré sa vám v živote určite neraz hodia. Navyše si výberom z množstva zaujímavých puzzle môžete skrášliť váš dom, v ktorom sa môžete cítiť pohodlnejšie a príjemne.

Využite na bezpečný relax v prírode záhradné domčeky

Zavrieť sa doma a čakať, že sa vaša nálada pri praskajúcom ohni v krbe len tak mávnutím čarovného prútika zmení, nie je rozumné riešenie. Pre dobrú náladu a energiu potrebujete aj kontakt s prírodou. Ak sa ale obávate o svoje zdravie a jedinou možnosťou je vaša terasa, vyriešte to inak.

Ešte stále je vhodný čas na výber a inštaláciu pevných záhradných domčekov v blízkosti vášho domu. Pod prístreškom a v príjemnom závetrí si môžete vychutnať šálku spomínanej kávy alebo poskladať puzzle. Pocit šťastia umocní aj množstvo záporných iónov, ktorých je v prírode naozaj dosť.

Čerstvý vzduch je pre naše telo dôležitý aj preto, že okyslyčuje krv, pomocou ktorej sa kyslík dostane do celého organizmu. Navyše dodáte telu za pekného počasia aj potrebnú dávku vitamínu D, ktorý je dnes pre našu imunitu nesmierne dôležitý.

Veď ako hovorí jedno latinské príslovie: „Lekár lieči, príroda uzdravuje.“

Zdroj: fizkes/Shutterstock.com

Doprajte si dostatok spánku

Aj v chladnej sezóne potrebuje telo dostatok času na doplnenie energie. Preto televízne programy, ktoré sledujete do 3 hodiny rána zo svojich plánov vynechajte. Naopak, nechajte telo odpočívať, všetky jeho životne dôležité funkcie sa počas tejto doby regenerujú a obnovujú, vďaka čomu sa budete ráno cítiť oveľa lepšie.

Pocit šťastia vám navodia aj endorfíny uvoľnujúce sa počas alebo hneď po cvičení. Preto si občas aj zabehajte a zašportujte. Alebo si naopak prečítajte zaujímavú knihu a na okolitý svet, starosti, depresie alebo bolesti určite veľmi rýchlo zabudnete :-)

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?