Miesta v Petržalke, kde si môžu rodičia oddýchnuť

9.10.2020
0

Zdroj: canva.com

Páčil sa vám článok?

Zábava aj relax pod jednou strechou! Hľadáte v sychravých jesenných dňoch miesto, kde sa vaše deti zabavia a vy si v pokoji vypijete kávu, prípadne si zašportujete? Tu je niekoľko tipov kam v Petržalke vyraziť.

 

Je tu jeseň a my sme sa rozhodli trošku "posondovať" v našej najväčšej mestskej časti Petržalka. Na počudovanie nie je veľa reštaurácií, cukrární či kaviarničiek, ktoré by boli baby-friendly aj napriek tomu, že toto sídlisko má viac ako stotisíc obyvateľov. Samozrejme, sadnúť s deťmi sa dá kdekoľvek a dať im do ruky papier, farbičky, autíčka či bábiky. My sme sa však snažili nájsť také tipy, kde si nebudete musieť nosiť so sebou nič, iba prísť a o nič sa nestarať.

_

BAROZA

Zdroj: BAROZA

​​Rodený Petržalčan Peter Slačka je známy šéfkuchár a zároveň spolumajiteľ petržalskej reštaurácie BAROZA. V rodinnom komplexe BAROK na Sitnianskej sa tak nachádza ojedinelý a unikátny koncept reštaurácie, akých je na celom Slovensku málo. Prístup k podávanému jedlu, od pôvodu suroviny až po ručne robený tanier, prezrádza, že ten, kto za tým všetkým stojí, má k ľudom a práci pekný vzťah a pre to, čo robí, cit. Peter roky pôsobil v zahraničí a návrat na Slovensko pre neho našťastie nebol návratom k tradičným štandardom. „V Petržalke som doma tak, ako som doma v gastronómii. Bola by škoda, nevyužiť to. Každý deň posúvam hranice, tie vlastné, aj gastronomické.“ Ak vám teda chuťové poháriky otupeli z každodenného kuracieho či cestovín, vedzte, že tu dostanú novú šancu. Slovenská kuchyňa je v BAROZE svetová a moderná. Nedá sa porovnávať, len vychutnávať. Ceny nie sú premrštené, takže očakávaná zhýčkanosť sa tu prejavuje len na chuti zeleniny a ďalších surovín, ktoré pochádzajú od lokálnych farmárov.

Dostanete tu aj kvalitné denné menu a myslia aj na rodiny s deťmi. Detský kútik je skutočne pestrý a veľký. A aby ste mali skutočnú istotu, v kútiku je kamerový systém, s ktorým svoje dieťa pozorujete na monitore priamo od stola a všetky priestory reštaurácie sú pravidelne dezinfikované vysokoúčinným UV žiaričom.

Adresa: Sitnianska 1, Petržalka
Otváracie hodiny: pondelok - nedeľa 11.30 - 16.00 hod., 17.00 - 20.30 hod.

_

Leon rodinné centrum

Zdroj: LEON BA

Leon je family friendly centrum v Petržalke, kde nájdete viacero športovo - zábavných aktivít pod jednou strechou. Zábava zaručená pre každého člena rodiny. Od trampolínového sveta Jump Park, cez Ninja Arénu až po tanečné a plavecké kurzy. Na interiérovom ihrisku Jungle Park sa zahrajú deti od 3 mesiacov do 12 rokov. Na vaše ratolesti čaká množstvo zábavy v bezpečnom prostredí trojpodlažných preliezačiek, šmykľaviek, trampolín, rôznych prekážok, spider veži a guľôčkovom bazéne, pričom si rodičia zatiaľ môžu vychutnať príjemné posedenie pri kávičke s dezertom. Pre najmenších do 3 mesiacov je pripravená Toddler zóna, kde sa môžu spolu s deťmi zabávať aj rodičia. Občerstvenie s rýchlymi snackmi a sladkými dezertmi si viete vybrať z ponuky domácej kuchyne.

Leon centrum ponúka aj Tanečné kurzy s Natáliou Glosikovou - v ponuke nájdete kurzy od Latina, cez ľudovky až po balet, pričom vy si môžete zacvičiť, prípadne zatancovať. Výber je naozaj široký. Stačí kliknúť na stránku www.leoncentrum.sk. V Leone sa nachádza aj slaný bazén, kde môžete navštevovať kurz baby plávania, skupinové plávanie alebo lekcie aquaerobicu. Organizujú sa tu tiež oslavy a teambuildingy.

Adresa: Slnečnice Market - Ulica Zuzany Chalupovej 5, Petržalka
Linky 90, 91, 98, 191 - zastávka Jasovská. K dispozícií je 200 parkovacích miest priamo pred centrom (2 hodiny parkovanie zadarmo).
Otváracie hodiny: Rodinné centrum pondelok - sobota 7.30 - 21.00 hod., nedeľa 9.00 - 21.00 hod.; Jungle park pondelok - nedeľa 9.00 - 19.30 hod.

_

Zmrzlina u Bajrama

Zdroj: Zmrzlina u Bajrama

​Menšia, nenápadná cukráreň na terase na Fedinovej ulici dýcha rodinnou atmosférou. V príjemnom prostredí, či už vo vnútorných priestoroch, alebo vonku na terase pod slnečníkmi, si môžete vychutnať pravú, nefalšovanú zmrzlinu, ktorej recept sa dedí z pokolenia na pokolenie. Okrem vynikajúcej zmrzliny, kvalitných zákuskov a dobrej kávy, tu nechýba milé slovo, či pekný úsmev. Srdcom tohto podniku je práve rodina, ktorá podnik spolu vedie už cez dve desaťročia. Majiteľ a výrobca zmrzliny je osobne stále na prevádzke. Pozná takmer každého zo svojich hostí. Rád s nimi prehodí zopár slov a tí ho vždy radí inšpirujú k novým príchutiam. Kým sa jeho partnerka vonku hrá s deťmi, ktoré zbožňujú návštevu tejto cukrárne, majiteľova mama so sestrou pripravia skvelé capuccino, či kvalitnú limonádu. Počas letných mesiacov využívajú deti na hranie vonkajšie priestory. V chladnom období sa môžu zabaviť v menšom kútiku vo vnútri. Je to miesto, kde môžete mať pocit, akoby sa všetci poznali. Miesto, kde viete prísť a oddýchnuť si. Načerpať nové sily, či sa iba porozprávať. Každému podľa gusta. Viac nájdete na www.zmrzlinaubajrama.sk.

Adresa: Fedinova 16/A, Petržalka
Otváracie hodiny: pondelok - sobota 10.00 - 20.00 hod., nedeľa 12.00 - 20.00 hod.

_

MONSTERS cafe

Zdroj: MONSTERS cafe and bar

​Kaviarnička ponúka príjemnú atmosféru, skvelú obsluhu, chutnú ponuku jedál a nápojov a kopec akcií a workshopov – pre dospelých, aj pre deti. K dispozícii sú 2 miestnosti s veľkým detským kútikom, kde si viete nachvíľu oddýchnuť bez toho, aby ste museli na svojich drobcov neustále striehnuť. Počas slnečných dní čaká je otvorená aj priestranná terasa, opäť s vybavením pre najmenších. Popritom si tu viete vychutnať zdravé raňajky alebo ľahký obed zakončený lahodným dezertom. V ponuke je široký výber kvalitných káv a čajov či čerstvé šťavy plné vitamínov. Zastaviť sa v Monsters môžete aj večer – na pohár vína s priateľmi či s rodinou. Ľudia sa sem prichádzajú zrelaxovať, ale aj zabaviť. Každý mesiac ponúka bohatý program v podobe rôznych eventov, workshopov, prednášok či detských predstavení. Viete si tu tiež usporiadať oslavu alebo teambuilding.

Adresa: Rusovská cesta 50-56 (Petržalka City)
Otváracie hodiny: pondelok - piatok od 8.00 do 22.00 hod., cez víkend od 9.00 do 22.00 hod.

_

Kaviareň Bubbles

Bubbles nie je iba kaviareň, ale aj cukráreň s detským kútikom. Detský kútik sa nachádza v zadnej časti kaviarne. Na kútik je vyhradený veľkorysý priestor, nie je to iba kút kaviarne so stolíkom a ceruzkami, ale skôr väčšia herňa pre deti. Nájdete tu domček, kuchynku, milión hračiek a mcqueenovský koberec, ktorý poteší najmä malých motoristov. V ponuke nájdete aj bezlepkové zákusky pre deti trpiace alergiou lepok.

Adresa: Gercenova 4/A, Petržalka
Zaparkujete pri kaviarni, na vyhradených parkovacích miestach pod bytovými domami.
Otváracie hodiny: Pondelok - piatok 8.00 - 22.00 hod., sobota - nedeľa 10.00 - 22.00 hod.

_

Tiež aby sme nezabudli spomenúť, v Petržalke máme aj detský kútik Miracolo na Fedinovej ulici a pizzeriu Pizza Mizza oproti Dostihovej dráhe na Starohájskej 10 v obytnom komplexe Nový Háj. Ak máte ďalšie tipy, potešíme sa im v komentári pod článkom.

Veríme, že si na tieto naše tipy spomeniete nielen na jeseň a v škaredom počasí a zažijete tu s rodinou príjemné chvíle.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Autor článku: Claudia Škrabáková

Páčil sa vám článok?