Prvá pomoc pri blokádach v potrubí

23.9.2020

Zdroj: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Čistením riadov od zvyškov jedla, praním alebo umývaním môžete rýchlo a ľahko kuchynský alebo kúpeľňový odtok upchať. Nakoľko je ale v dnešných časoch dezinfekcia a čistota prostredia ešte dôležitejšia, odstaviť tieto časti domácnosti na niekoľko dní je nepredstaviteľné. V závislosti od stupňa blokovania odtokov vám preto ponúkame niekoľko univerzálnych riešení, s ktorých pomocou sa z tejto nepríjemnej situácie môžete dostať veľmi jednoducho, rýchlo a lacno.

Stačí si prečítať zopár dôležitých informácií a zvoliť správne riešenie.

Ľudové recepty

Upchatie kuchynského drezu je často spôsobené veľkým množstvom tuku a iných zvyškov potravy usadených v potrubiach. V takom prípade môže problém vyriešiť obyčajná soľ a sóda. V hrnčeku vody stačí rozpustiť tieto dve prísady a vyliať do odtoku a nechať pôsobiť 5-10 minút. V niektorých prípadoch môžete nahradiť soľ kuchynským octom alebo inou silnou chemikáliou. Dôležité je nakoniec odtok prepláchnuť teplou vodou.

Myslite však na to, kam sa potom táto voda, odpad a použité chemikálie dostanú. Či už používate dobre tesniace a kvalitné septiky, prípadne máte pripojenie na verejnú kanalizáciu, k znečisteniu svojho okolia veľa námahy vynaložiť pri použití silnej chémie nemusíte.

Profesionálne krtkovanie

V priebehu rokov a využívania domácnosti na rôzne účely sa jej stav zhorší, opotrebuje a časom pokazí. Vyhnúť sa tomu môžete výberom kvalitných materiálov použitých pri výstavbe domu alebo zariaďovaní bytu, či správnou a pravidelnou údržbou najviac „postihnutých“ miest.

Čo však v prípade, ak sa aj napriek všetkej vašej snahe konkrétna vec pokazí? Nie je dôvod ju hneď vyhadzovať. Občas to stačí len opraviť. A podobne to funguje aj v prípade odpadového potrubia, ktoré je nakoniec na výmenu náročné nielen časovo, ale aj finančne.

Preto, ak vám s jeho údržbou a opravou vyššie spomenuté ľudové recepty moc nepomohli, poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako ľahko vám to pôjde profesionálnym krtkovaním.

Vysokotlakové alebo elektromechanické čistenie

Vykonávané pomocou kvalitných zariadení a prístrojov vám na základe úvodnej analýzy a posúdenia situácie, odborníci na tieto služby vyčistia odpadové potrubie vysokotlakovým alebo elektromechanickým čistením.

Ide o účinné spôsoby, ako zbaviť váš odtok odpadových vôd veľkého množstva mastnoty, usadenín alebo vodného kameňa. Profesionáli vám vďaka dôkladnému TV monitoringu potrubia vyčistia WC, pisoár, stúpačky, kanalizácie a iné ďalšie objekty, ktoré sú vám pre charakteristickú konštrukciu a dôkladné vyčistenie nedostupné.

Takže pokiaľ chcete, aby vám vaša nová Miele práčka slúžila ako má a voda z nej mala zaistený potrebný odtok do kanalizácie, neváhajte si takýchto profesionálov na prebíjanie a čistenie odpadov zavolať.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?