5 podmanivých lokalít západného Slovenska, ktoré si zamilujete

10.8.2020

Zdroj: Wellness Hotel Patince

Páčil sa vám článok?

Premýšľate nad víkendovým výletom? Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých miest na západnom Slovensku, ktoré by ste v lete mali navštíviť.

Zažite letné radosti vo Wellness Hoteli Patince

Zahoďte starosti bežných dní a príďte si oddýchnuť do Wellness Hotela Patince, ktorý sa nachádza v blízkosti Komárna. V prekrásnom prostredí na vás čaká nádielka rozmanitých aktivít. Počas najväčších horúčav sa schlaďte v jednom z 10 bazénov s liečivou vodou. Nechýba ani bohatý animačný program pre deti pod dohľadom našich animátorov. Zatiaľ, čo sa vaše ratolesti budú radovať z toboganov, vy si odpočiňte v saune alebo v gigantickom relaxačnom bazéne s bublinkami. Wellness Hotel Patince má svoj vlastný prístav, z ktorého sa môžete vybrať na nezabudnuteľnú plavbu po Dunaji.

Zdroj: Wellness Hotel Patince

Osviežte sa čerstvou vodou z artézskej studne

Priamo v obci Iža sa nachádza artézska studňa, ktorá je častou zastávkou cyklistov. Nie je však určená iba pre nich. Vodu, ktorá samovoľne vyviera z podzemného prameňa, si sem môže prísť nabrať ktokoľvek, kto chce. V Iži sa tiež oplatí navštíviť pieskovcovú sochu sv. Jána Nepomuckého a na brehu Dunaja sa neďaleko čerpacej stanice skrýva malý oblúkový mostík, ktorý údajne pochádza až z čias Turkov. Iža sa nachádza neďaleko Patiniec. Môžete tak jednoducho spojiť dva výlety do jedného.

Spočítajte farby na Nádvorí Európy

Nádvorie Európy patrí medzi najkrajšie miesta Komárna. Architekti jednotlivých budov sa inšpirovali štýlom rozličných európskych krajín. Nechýba ani prekrásna fontána s názvom Milénium, sochy patrónov Európy (napr. Mária Terézia, Panna Mária) či prvá komárňanská synagóga. V okolí námestia sa nachádza aj široký výber kaviarní, barov a obchodov. Atmosféru nádvoria vhodne dopĺňa príjemná zeleň.

Vyberte sa na cyklotúru z Komárna do Štúrova

Z Komárna sa môžete vydať na cyklotúru až do Štúrova. Pôjdete po Dunajskom nábreží k mostu cez Váh, po ktorom sa dostanete na druhú stranu rieky. Ďalej pokračujete popri Dunaji po novovybudovanej cyklotrase. Samotná cyklotúra má dĺžku asi 55 km, takže je dobré vyhradiť si aj čas na oddych. Cestou sa zastavte pri artézskej studni v obci Iža alebo rovno v prekrásnych Patinciach, kde si môžete zaplávať v bazéne s termálnou vodou.

Alúvium Žitavy vás očarí

Ako ďalší tip na víkend nesmieme opomenúť ani jedno z najlepších miest pre prechádzku či cyklistiku, aké ponúka západné Slovensko - prírodnú rezerváciu Alúvium Žitavy. Vybrať sa môžete po spevnenej ceste, ktorá vedie popri rieke Žitava. Z nej sa vám naskytne príjemný výhľad na zeleň i zvieratá. V okolí totiž žije veľa labutí a kačiek. Prírodná rezervácia sa nachádza v blízkosti Hurbanova, kde sa oplatí navštíviť Slovenskú ústrednú hvezdáreň.

Zdroj: Wellness Hotel Patince

​Krásy západného Slovenska

Krajšie miesta, ako tie na západnom Slovensku, nájdete len ťažko. Najmä v lete sú častou voľbou výletov. Zaujalo vás netradičné Nádvorie Európy v Komárne, cyklotúra do Štúrova alebo Wellness Hotel Patince? Najlepšie je navštíviť ich všetky. Práve toto leto je pre to skvelou príležitosťou. Tak na čo čakáte? Zbaľte si veci a hor sa za krásami západného Slovenska.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?