Ako si sami a lacno zorganizujete dokonalú svadbu?

12.6.2020

Zdroj: Prostock-studio/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Charakter súčasnej situácie je pre nás v mnohých smeroch náročný. Zmenila sa naša dôvera v bezpečie, postoj k cestovaniu a práci, v ktorej sme mali stopercentnú istotu. Stačil jeden okamih a všetko nabralo iný smer. A inak tomu nie je ani v prípade financií, vďaka ktorým si plánujeme svoju budúcnosť. Avšak, ak je tou vašou najbližšou spečatenie lásky pred oltárom, nie je dôvod na paniku.

Zorganizovať si krásnu svadbu predsa môžete aj bez profesionála. Stačí si prečítať náš článok, všetko si dopredu naplánovať a za dokonalú svadbu, ktorá poteší vašich hostí, nemusíte utratiť celý svoj majetok. Kde začať a čomu treba venovať osobitnú pozornosť? Na tieto a ďalšie otázky vám odpovieme nižšie.

Na začiatok potrebujete plán

Predtým, ako začnete všetko organizovať, musíte si podrobne premyslieť plán jednotlivých činností. Počet hostí, miesto konania svadby a hostiny, ako aj výber elegantných spoločenských šiat pre seba a iných členov najbližšej rodiny.

Nerobte žiadne unáhlené nákupy a rozhodnutia, ak ste plán nespísali a nedokončili. Kontrolný zoznam pozostáva z postupných krokov, ktoré do seba navzájom zapadajú. Obsahuje všetko, čo sa tejto udalosti týka, preto si všetko premyslite a zaznačte, aby ste na to pár dní pred svadbou v strese nezabudli.

Oslava a načasovanie

Jedným z hlavných princípov optimalizácie rozpočtu , ako aj uľahčenia organizačného procesu, je samozrejme zníženie počtu hostí. Zamyslite sa nad tým, koho skutočne chcete na svadbe vidieť, a preškrtnite všetkých, ktorých ste povinní zavolať, pretože vám to niekto odporučil.

Dnes sú komorné svadby stále populárnejšie aj preto, že rodinná atmosféra a teplo ľudských vzťahov sa stávajú jedným z popredných svadobných trendov. Nezabudnite ale, že dobrá príprava jedného z najdôležitejších dní vo vašom živote trvá aj niekoľko mesiacov. Ako aj na fakt, že  bez krásnych kvetov sa pri tejto udalosti nikdy nezaobíde!

Rozpočet

Samozrejme, jednou z hlavných otázok, ktorej sa všetci obávajú, je to, ako všetko zaplatiť? Dobrou správou je, že ak si plánujete všetko sami, nemáte zbytočné náklady na ďalšiu osobu, ktorá vám diktuje, ako by mala svadba vyzerať. V rámci rozpočtu ale budete musieť zvládnuť vybrať aj vhodné občerstvenie, fotografa, zábavu a iné dôležité vybavenie. Všetko si preto treba správne rozdeliť a optimalizovať.

Ale pozor! Dôležitou súčasťou a položkou v tomto zozname musia byť určite aj originálne svadobné obrúčky, vďaka ktorým si na tento významný deň s láskou a radosťou spomeniete, aj keď už budete možno „staručkí“ :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?