Reštaurácie reagujú na koronavírus, ponúkajú donášku či službu take-away

3.4.2020

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Návštevy reštaurácií sú v aktuálnej situácii obmedzené, aj napriek tomu sa viaceré rozhodli nevzdať a nezavrieť svoje prevádzky úplne. Jedlá zo svojej kuchyne poskytujú prostredníctvom rozvozu či služby take away (možnosť vyzdvihnúť si objednávku osobne pred dverami reštaurácie). Veľa rodín je v tomto období doma a na vlastnej koži zažívajú, aké náročné je skĺbiť home-office, učenie s deťmi a ešte k tomu aj varenie. Preto prinášame niekoľko tipov na jedinečné bratislavské reštaurácie, v ktorých si môžete objednať jedlo z pohodlia domova.

Či už zvolíte donášku alebo sa trošku vyvetráte a prídete si jedlo vyzdvihnúť, prispejete k posilneniu upadajúcej ekonomiky a možno pomôžete zachrániť vašu obľúbenú reštauráciu pred existenčnými problémami. K tomu sa dobre najete a usporíte čas, ktorý môžete venovať rodine či práci.

_

Blue Bear Restaurant & Bar

Na situáciu okolo koronavírusu zareagovala ako jedna z prvých reštaurácia Blue Bear, situovaná na Mýtnej ulici v Starom Meste. Spustila donášku aj take-away službu. V reštaurácii dbajú na maximálne zaistenie hygieny, aj preto je personál pri tepelnej úprave jedla, ako i pri výdaji jedla chránený ochrannými pomôckami. Jedlá sú pripravované vždy z čerstvých surovín. Špecialitou reštaurácie je 1500 g Mega Whiskey Blue Bear Burger pre tri osoby (XXL domáca žemľa, čerstvý listový šalát, Blue Bear majonéza, jemné hovädzie mäso, slaninka, whiskey glazúra, paradajka, uhorka, chrumkavá cibuľa, rukola) v cene 36,00 € s DPH. Donášku jedál je možné objednať aj cez aplikáciu Wolt, prípadne je možné si jedlá objednať telefonicky a vyzdvihnúť formou take-away.

Príjem objednávok: +421 907 449 592 (možnosť objednať aj cez aplikáciu Wolt.sk)
Osobné vyzdvihnutie: 11.00 – 20.00 hod.
Adresa: Mýtna 48 (Staré Mesto)
Menu na výber nájdete na www.blue-bear.sk.

Zdroj: Blue Bear

​_

PRAŽSKÝ PUB - Original Czech Restaurant

Reštaurácia PRAŽSKÝ PUB bola otvorená v máji 2019 a má ambíciu variť tú najlepšiu tradičnú českú kuchyňu v Bratislave. Pri príprave jedál používa len najkvalitnejšie lokálne suroviny. Najpredávanejšie špeciality sú Sviečková na smotane s kysnutou knedľou, Smíchovský guláš s kysnutou knedľou/chlebom či České "vepřo-knedlo-zelo" - všetko za 9,99 €. Veľkej obľube sa teší aj Smíchovský tatarák s hriankami alebo Klasický "smažák" zo syru gouda s hranolkami a tatárskou omáčkou, a to za 7,99 €. Samozrejmosťou je maximálne dbanie na hygienické a preventívne opatrenia a to pri príprave jedál, balení aj donáške.

Príjem objednávok: +421 2 2070 7077, info@prazskypub.sk alebo na www.prazskypub.sk
Osobné vyzdvihnutie: 11.00 – 22.00 hod. (denne)
Adresa: Kominárska 1552/3A (Nové Mesto)
Menu na výber nájdete na www.prazskypub.sk.

Zdroj: PRAŽSKÝ PUB

_

Pizzera Lucky Restaurant

Viac ako 30-ročné skúsenosti v gastronómii sú zárukou toho, že si jedlá z obľúbenej petržalskej Pizzerie Lucky vychutnáte naozaj naplno. Jedlá sú pripravované výhradne z čerstvých surovín a okrem pizze je v ponuke široká paleta burgerov, mäsité aj bezmäsité jedlá. Rozvoz je možný v mestských častiach Petržalka, Jarovce, Rusovce, Čunovo, Karlova Ves, Dlhé Diely, Dúbravka, Staré Mesto, Nové Mesto a Ružinov. Možnosť objednávky: obedové menu, pizza, burgery, ázijské jedlá, polievky, jedlá z kuracieho/bravčového mäsa, cestoviny, šaláty, bezmäsité jedlá, nápoje.

Príjem objednávok: +421 950 30 90 99 alebo cez web www.pizzerialucky.sk.
Otváracie hodiny: 10.00 – 22.00 hod. (pon-pia), 11.00 - 22.00 hod. (so-ne)
Menu na výber nájdete na www.pizzerialucky.sk.

Zdroj: Lucky Restaurant

_

Mcfood & coffee

Domáca kuchyňa za ľudové ceny už 16 rokov, to je Mcfood & coffee. Reštaurácia varí tradičné jedlá, a to každý pracovný deň v týždni. V ponuke je vždy polievka a päť hlavných jedál. Zaručene teda budete mať z čoho vyberať. Hlavné jedlo s polievkou stojí už od 4,39 €. Jedlá sú balené do bezpečných zafóliovaných obalov a donáška je, samozrejme, bezkontaktná. Rozvoz je zabezpečený v rámci celej Bratislavy za primerané ceny.

Príjem objednávok: +421 905 221 264 (možnosť objednať aj niekoľko dní dopredu)
Adresa: Dulovo námestie 893/4 (Ružinov)
Menu na výber nájdete na www.mcfood.sk.

Zdroj: Mcfood and coffee

​_

Sole Mio Pizza

Reštaurácia – Pizzeria Sole Mio s dlhoročnou tradíciou ponúka 4 druhy obedového menu denne od 11.00 do 15.00 hod. a tiež výber z 18 druhov pizze pečenej podľa pravej talianskej receptúry. Podnik situovaný na Grösslingovej 31, v blízkosti známeho „Modrého kostolíka“, je známy nezabudnuteľnou chuťou tradičných talianskych jedál, ktoré sú pripravované z tých najkvalitnejších surovín. Rozvoz je zabezpečovaný v Starom Meste (rozvoz zdarma od 11 €) a v Petržalke (rozvoz zdarma od 22 €). Pri osobnom odbere je zvýhodnená cena obedového menu 4,99 € vrátane polievky. Od apríla platí aj špeciálna akcia na pizze - tak pri osobnom odbere, ako aj pri donáške dostanete od 13.00 hod. k objednávke 2 pízz tretiu len za 1 €.

Príjem objednávok: +421 2 2073 6243
Osobné vyzdvihnutie: 11.00 - 15.00 hod. (denne)
Adresa: Grösslingová 2459/31 (Staré Mesto)
Menu na výber nájdete na menucka.sk, zomato.sk, www.solemiopizza.sk.

Zdroj: Sole Mio Pizza

_

Loove Restaurant by Vegana

A teraz niečo pre vegánov. Aj keď to z názvov a fotografií ponúkaných jedál niekedy nevidno, reštaurácia Vegana má v ponuke výhradne 100% vegánske jedlá. Najobľúbenejšími pochúťkami sú pizza margherita s vegan syrom, beyond burger s domácou žemľou a vryndzové halušky s vegánskou náhradou bryndze, tzv. vryndzou, pažítkou a „slaninkou“ z prepečeného údeného tofu. V ponuke je aj denné menu. Všetky jedlá sú balené do eko obalov a pri manipulácii sa používajú ochranné pomôcky. Varí stále len 1 šéfkuchár, aby sa zamedzil pohyb zamestnancov a možnosť prenosu nákazy sa obmedzila na minimum. Rozvoz je zabezpečený v rámci celej Bratislavy.

Príjem objednávok: +421 905 242 114 (možnosť objednať cez Bistro.sk a Wolt.sk)
Otváracie hodiny: 11.00 – 19.00 hod. (denne)
Menu na výber nájdete na www.loove.vegana.sk.

Zdroj: Vegana

_

Viecha u Sedliaka

Viecha u Sedliaka je najstaršou viechou v Bratislave. Špecializuje sa najmä na tradičné slovenské jedlá, ako sú bryndzové halušky, pirohy, rôzne mäsité jedlá, syry... Reštaurácia si potrpí na podpore slovenských predajcov surovín, a to nielen v krízových časoch, keď je to nutné, ale počas celého roka. V súčasnej situácii spustila rozvoz v rámci okolia centra mesta – v mestských častiach Staré Mesto, Nové Mesto, Rača, Petržalka a Ružinov. Taktiež funguje osobný odber so zľavou 10%. Personál vydáva jedlo cez dvere s respirátorom aj rukavicami, teda čo najbezpečnejšie. V prevádzke je možné platiť kartou, hotovosťou aj stravnými lístkami.

Príjem objednávok: +421 915 215 855
Osobné vyzdvihnutie 11.00 – 20.00 hod. (pondelok – sobota) - 10% zľava z ceny
Adresa: Obchodná 55 (centrum mesta)
Menu na výber nájdete na www.usedliaka.sk.

Zdroj: Viecha u Sedliaka

_

Friends Coffee

Slogan „kvalita pre priateľov“ opisuje vzťah kaviarne k zákazníkom - k láske ku káve, ktorú si sami dovážajú z celého sveta a pražia čerstvú na Slovensku a k tomu, že sú milovníci kvalitného jedla z čerstvých surovín. Spájajú modernú Európsku kuchyňu s tradičnou. V režime „take away“ si môžete vyzdvihnúť raňajky /v ponuke tri najobľúbenejšie - Americké raňajky, Španielske raňajky a Raňajky New York/, kávičku a koláče od dodávateľov. Okrem raňajok majú aj poctivé burgre, šaláty, cestoviny, belgické waffle, čerstvé smoothie a domáce limonády. Oprášili tiež tradičný recept na šišky zo 70tych rokov, šišky balia do papierových krabíc a poriadne ich zasypú cukrom. Stánok „take away“ so šiškami, kávou, aj smoothie je na Trnavskej ceste 29 v Novom Meste od pondelka do piatku od 10.00 do 18.00 hod. či cez aplikáciu Bolt.

Príjem objednávok: +421 905 918 115 (možnosť objednať aj cez aplikáciu Bolt od pondelka do piatku od 10.00 do 17.00 hod.)
Osobné vyzdvihnutie: 10.00-18.00 hod. (pondelok – piatok), 12.00-18.00 hod. (sobota)
Adresa: Námestie sv. Františka 6 (Karlova Ves)
Menu na výber nájdete na www.friends-coffee.sk.

Zdroj: Friends Coffee

_

Jedna báseň

Reštaurácia Jedna Báseň na Dlhých Dieloch sa rozhodla bojovať proti koronavírusu dobrým jedlom. Vyzýva ľudí, aby zostali doma a objednali si pochúťku z jej atraktívnej ponuky pred dvere. Jedlá sú pripravované pri dodržaní najvyšších hygienických štandardov. Samozrejmosťou je pravidelná dezinfekcia, ochranné rúška a meranie teploty zamestnancov. Reštaurácia ponúka 4 druhy obedového menu denne od 11.00 do 15.00 hod. a výber z 18 druhov pizze. Večerné menu je od 17.00 do 21.00, pričom taktiež sú v ponuke 4 druhy. Pri osobnom odbere je zvýhodnená cena obedového menu 4,99 € (vrátane polievky) a večerného menu 6,50 € (vrátane polievky). Rozvoz je zabezpečený v mestských častiach Karlova Ves, Dlhé Diely a Dúbravka. Pri objednávke nad 11 € je donáška zdarma. Od 17.00 hod. je v ponuke výber z klasických domácich hotových jedál aj minútiek.

Príjem objednávok: +421 2 2077 5465
Otváracie hodiny: 11.00 - 21.00 hod.
Osobné vyzdvihnutie: Pribišova 6 (Dlhé Diely)
Menu na výber nájdete na menucka.sk, zomato.sk, www.jednabasen.sk.

Zdroj: Jedna báseň

​_

Nostalgia Café & Restaurant

Reštaurácia Nostalgia, situovaná na Súťažnej ulici v Starom Meste, ponúka každý deň 3 druhy obedového menu od 11.00 do 15.00 hod. a výber z 18 druhov pizze. Večerné menu je ponúkané od 17.00 do 21.00 hod., pričom na výber sú vždy 4 jedlá. Pri osobnom odbere je zvýhodnená cena obedového menu 4,99 € (vrátane polievky) a večerného menu 6,50 € (vrátane polievky). Rozvoz je realizovaný v mestských častiach Staré Mesto, Ružinov, Pasienky, Nové Mesto - Nová Doba. Pri objednávke nad 11 € je rozvoz zdarma. Od 17.00 hod. je v ponuke výber z klasických domácich hotových jedál aj minútiek.

Príjem objednávok: +421 911 558 330
Osobné vyzdvihnutie: 11.00 - 21.00 hod.
Adresa: Súťažná 18 (Staré Mesto)
Menu na výber nájdete na menucka.sk, zomato.sk, facebook stránke.

Zdroj: Nostalgia Café and Restaurant

_

Wimbledon Restaurant & Bar

Nová reštaurácia Wimbledon sa nachádza v tichom prostredí tenisového klubu TJ Slávia Právnik pri obľúbenom petržalskom jazere Draždiak. V súčasných podmienkach koronakrízy spustila donáškovú službu, ktorú prevádzkuje prostredníctvom vlastných šoférov alebo aplikácií Wolt a Bolt Food. V rámci reštaurácie funguje, samozrejme, aj výdajné okienko pre osobný odber jedál a nápojov. Okoloidúci si teda môžu spríjemniť prechádzky okolo jazera a zastaviť sa po nejakú dobrotu. Počas pracovného týždňa sú v ponuke dve „menučkové“ jedlá, ktoré dopĺňajú a la carte jedlá tradičnej slovenskej kuchyne. Okrem toho si hostia môžu pochutiť aj na skvelej pizzi.

Príjem objednávok: +421 940 644 167 (do 19.30 hod.)
Osobné vyzdvihnutie: 11.00 - 20.00 hod.
Adresa: Tematínska 3264/5 (Petržalka)
Menu na výber nájdete na www.wimbledonrestaurant.sk, Facebook stránke @wimbledonrestaurant a Instagrame @wimbledonrestaurant.

Zdroj: Wimbledon Restaurant and Bar
Páčil sa vám článok?