Kormorán je pravá dolnozemská čárda

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Do čárdy KORMORÁN pri petržalskom Veľkom Draždiaku nás prilákal chýr o vysokej kvalite tejto reštaurácie. Naša večerná návšteva však nebola bez problémov, veď v tejto lokalite nesvieti ani jedno pouličné svetlo, takže nám chvíľu trvalo, kým sme sa dostali až k vysvietenej čárde.

Hneď vo vstupe do reštaurácie sa nás ujal šatniar (alebo uvádzač), ktorý sa nielen postaral o naše kabáty, ale nás aj odprevadil k stolu. Jeho zdvorilý prístup však stratil na noblese, keď na seba poukladané jedálne lístky položil na okraj stola a odišiel. Ani v horších reštauráciách totiž nezabúdajú ponúknuť menu priamo do rúk hostí.

Interiér reštaurácie Kormorán nás zaujal najmä štýlovosťou a množstvom zelene, ktoré navodzujú príjemnú atmosféru dolnozemský čárd. Či je to drevený krov s dreveným obkladom stropu, originálne boxy z dreveného masívu alebo šalátový bar umiestnený v strede reštaurácie na skutočnom rebrináku. Nič tu nepôsobí rušivo a všetko má svoje miesto. Izbové kvetiny  sú umiestnené všade a vytvárajú tak návštevníkom príjemné súkromie.

Ponuka jedál a nápojov reštaurácie Kormorán je nielen bohatá a pestrá, ale aj originálna.Sotva sme stihli nahliadnuť do jedálnych lístkov, už sme mali na stole chutnú oškvarkovú nátierku s pečivom ako súčasť couvertu. Z predjedál sme si vybrali hortobáďske palacinky plnené posekaným kuracím mäsom. Boli vynikajúce, rovnako ako polievky - fazuľová Jókai, slepačia kráľa Matyáša a rybacie halászlé. Ak sme v minulosti nemali pri návštevách bratislavských reštaurácií šťastie na dobré halászlé, v čárde Kormorán sme také našli. Kuchár tu na hosťoch nešetrí, čoho dôkazom bola skutočnosť, že sme nedokázali zjesť celé porcie týchto chutných polievok.

Ďalším chodom boli Beťárske falty zo sviečkovice s korenistým dressingom, Brašovské kocky z opečeného bravčového a Morčacie na platni so sušeným ovocím na tokajskom víne. Z bohatej ponuky rýb sme si vybrali Kapra na masle s orechmi. Ani v jednom prípade sme neoľutovali, jedlá boli pripravené výborne a chutne. Ocenili sme bohatý výber zo šalátového baru, kde si každý nájde niečo. Na záver sme neodolali sladkému pokušeniu - banánu s čokoládou a zmrzlinou a palacinkám Gundel plneným orechmi.

Cenovo sa Kormorán zaradil k vyššiemu štandardu, v prípade nápojov však niektoré druhy ponúka drahšie o 50 až 100 percent, ako býva v Bratislave zvykom. Sedmička veľkokrtíšskeho Cabernetu Savignon tak vyjde na 280 korún, pohár Martini Bianco na 120, poldeci slovenského likéru 90 korún a tretinka českého fľaškového piva na 80 korún. O príjemnú atmosféru sa tu stará cimbalová muzika, ktorá vraj do uška zahrá hociktorú pesničku.

Pozor však pri platení. V čárde Kormorán akceptujú viaceré druhy platobných kariet - ZBK a Visa Electron však neberú. Ak sa teda chcete vyhnúť nepríjemnostiam, zoberte si napríklad EC/MC alebo jednoducho peňažnú hotovosť.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie