U Huberta hostí víta ozbrojená líška

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

S poľovníckymi reštauráciami, resp. s reštauráciami, ktoré sa špecializujú na prípravu pokrmov z ulovenej zveri, sa v našich zemepisných šírkach stretnete zriedkavo. My sme sa tentoraz do jednej takej vybrali. Svoje miesto má v bratislavskom hoteli Dukla.

Reštaurácia Hubert je časťou hotelovej reštaurácie, oddelená stenou so širokými dverami, pri ktorej hostí víta vypchatá líška s namierenou dvojhlavňovou puškou. Interiér vás hneď zorientuje, do akej reštaurácie ste vkročili. Steny v kombinácii dreva a tapiet s poľovníckym motívom sú zdobené vypchatými trofejami. Čalúnenie stoličiek, prestieranie na stoloch dokonale harmonizuje a ladí v jednom, poľovníckom tóne. Motív obkladu steny je dokonca použitý i v jedálnom lístku a v malých doskách, v ktorých nám priniesli účet. Všetko je čisté, príbory z jednej sady, poháre i taniere s rovnakou potlačou.

Za interiér si reštaurácia zaslúži maximálny počet hviezdičiek, tak isto aj za obsluhu, no už teraz môžeme prezradiť, že ich nedostala. Prečo? Lebo pri vstupe je šatňa a v tej šatni sedí staršia pani, ktorá vás aj proti vašej vôli vyzlečie z kabáta a dokonca vám zaň naúčtuje 3 koruny. Vraj na príkaz riaditeľa. A ešte vás poučí, že v spoločnosti sa nesluší nechávať kabát prehodený cez stoličku.

Nechajme však kabáty odpočívať v šatni a pozrime sa do jedálneho lístka. Našli sme v ňom samé poľovnícke špeciality z rôznych druhov lovnej zveri. Ako prvé sme ochutnali studené predjedlo - jeleniu paštétu v syrovej a šunkovej rolke a jelení šalát na paprike. Všetko výborné, jediná škoda, že pečivo, ktoré nám spolu s maslom k tomu priniesli, nebolo úplne čerstvé. Po studenom predkrme sme neodolali bažantej smotanovej polievke a jelenej s mäsovými knedličkami. Obe vynikajúce.

Z hlavných chodov sme si vybrali bažantie prsia na tymiáne so zemiakovými pusinkami, srnčie medailónky s brusnicami, k tomu zemiakové krokety a dančí steak na smotane so zeleninou. Opäť bez najmenších výhrad, esteticky poukladané na tanieri, ale čo je dôležitejšie, veľmi chutné.

Po týchto výdatných porciách sme si neodpustili múčnik. Čučoriedkové pirohy s orechami sme si pre ich množstvo museli rozdeliť a palacinky s černicami, oboje výborné, sme do seba vpratávali slimačím tempom. To všetko sme zapíjali tretinkovým pivom, ale ochutnali sme i poľovnícky nápoj miešaný z jägermeistra, borovičky, tonicu a citrónovej šťavy. Ľutovali sme, že sme neochutnali niektoré z domácich i zahraničných vín, ktoré sa vo fľašiach vynímalo vo veľkej presklenej skrini.

V reštaurácii Hubert sme našli pravú poľovnícku atmosféru, s pravými špecialitami, s príjemným prostredím a bezchybnou obsluhou, ktorej môžeme vyčítať len to, že pri platení kartou nám priniesli účet až po tom, čo si stiahli účtovanú čiastku. Za najväčší nedostatok však považujeme systém odkladania kabátov, ktorý Hubertu ubral hviezdičku z celkového hodnotenia.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?