Twisteak House neponúka nič výnimočné

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Návšteva známeho Twisteak Housu na Žižkovej ulici nás presvedčila, že ak niečo poznáme z rozhlasovej reklamy, nemusí to byť automaticky aj záruka kvalitu. Prednedávnom sme navštívili reštauráciu Rybársky cech na poschodí toho istého objektu a už vtedy sme sa stretli s viacerými nedostatkami tohto reštauračného zariadenia.

Ako už hovorí samotný názov Twisteak Housu, menu je v tejto reštaurácii do určitej miery obmedzené. A tak sme si mohli vybrať z piatich druhov predjediel, pričom aj tie, ktoré by mali byť teplé, inklinovali skôr k studeným (v našom prípade to bol zapečený oštiepok so šunkou). Ani šunkové kornútky s bryndzou (skôr s bryndzovou nátierkou) sa nijako nevymykali priemeru. Z bohatej ponuky dvoch polievok sme si vybrali krémovú brokolicovú, ktorá bola chutným základom nášho obeda.

Pri výbere hlavného jedla sme si mohli vybrať z ponuky niekoľkých hovädzích, bravčových a hydinových steakov. Špíz zo sviečkovice s rokfortovou omáčkou bol vcelku chutný, ale opäť ničím výnimočný. Rovnako ako biftek (beefsteak) Cecilia so špargľou a šampiňónmi. Tentoraz sme mali šťastie a v ponuke sme našli aj čosi exotické. Na pútači pri vchode nás totiž zaujali pštrosie medailóniky, ktoré tu ponúkali o 30 korún lacnejšie, ako sme za ne nakoniec zaplatili. Vraj ich v ten deň zdraželi, no personál to zabudol na reklamnom pútači zmeniť (a že reklama neklame). Pštrosina na tunajší spôsob nás značne sklamala, pretože toto exotické jedlo nebolo vôbec ničím výnimočné. Azda mäso z krokodíla a klokana, ktoré tu vraj niekedy tiež ponúkajú, býva predsa len čímsi iné.

Slušná ponuka vín nám predstavila aj silnejšie stránky tejto reštaurácie v bratislavskom Podhradí. Pivo ponúkajú len fľaškové, jeho výber však nebol najhorší. Na záver sme si dali šomloi halušky, ktoré nám odporučil aj personál. Bol to ďalší svetlý moment nášho obeda v Twisteak House. Sklamaním však bol pre nás interiér a prestieranie. Zle vypraná škvrna od červeného vína sa jednoducho nedala prehliadnuť. Rovnako ako špinavé steny, ktoré už zrejme dávno volajú po maľovaní, či ufúľaná kytička umelých kvetín, ktorú by možno stačilo vymáčať v saponáte. Šťastie však tomuto podniku zrejme nechýba, aspoň tak súdime podľa pavúka, ktorý nám v sieti na okne robil spoločnosť.

Potešilo nás, že kuchyňa je umiestnená v strede reštaurácie a návštevník má tak možnosť sledovať prípravu objednaných jedál. Škoda len, že kuchár dáva prednosť mikrovlnke, a že digestor nad roštom má tak slabý výkon. Oblečenie plné výparov všetkých pripravovaných jedál nám totiž ešte dlho pripomínalo, že sme boli v Twisteak House. Rovnako ako účet, ktorý aspoň podľa výšky patril k reštaurácii oveľa vyššej kvality. Obsluha bola priemerná, vyvolávala v nás však dojem, že väčší počet návštevníkov by tu personálu zrejme spôsobil menší kolaps.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezičiek

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie