Pod Kamzíkom hľadajte mexickú kuchyňu

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme vyrazili na bratislavskú Kolibu do mexickej reštaurácie EL PASO. Ponuka pre nás stále ešte exotickej a atraktívnej mexickej kuchyne bola skutočne bohatá, rovnako pestrá však bola aj ponuka slovenskej či medzinárodnej kuchyne.

Pre tento večer sme však dali prednosť mexickým jedlám, ktoré nás dráždili nielen svojimi názvami, ale aj ich stručnou charakteristikou na originálnom a štýlovom jedálnom lístku.

Ako predjedlo sme si dali Nachos (tortilla chipsy posypané syrom s mexickou fazuľou a kyslou smotanou), Queso fundido (rajčinovo-cibuľová zmes s roztopeným syrom a tortilla chipsami) a Papas a la mexicana (chrumkavé zemiaky plnené opraženou cibuľkou, slaninkou a roztopeným syrom s kyslou smotanou). Na lákavé mexické polievky sme tentoraz v letnom dusne akosi nemali chuť a tak sme sa vrhli na hlavný chod.

Z ponuky mexických kombinácií vybrali Combinacion fajitas (čo bola vlastne kombinácia kuracieho a hovädzieho mäsa s čerstvou cibuľkou a jemným korením a k tomu placka tortilla s kyslou smotanou a guacamole). Výborne chutilo aj Arroz con pollo (kuracie mäso opečené na olivovom oleji, dusené rajčiny, hrebenatky, artičoky a ryža), ako aj Fajitas de pollo (kuracie mäso opečené s cesnakom, cibuľkou, korením, ryžou a plackami tortilla so smotanou a guacamole). Zo špecialít sme si dali Enchilas de camaron (tortilly plnené garnátmi ochutenými cesnakovým maslom, hríbami a bielym vínom, bohato poliate omáčkou Ranchera, roztopeným syrom a smotanou s ryžovou prílohou). Všetky jedlá napriek ich spoločnému charakteru boli každé iné,  avšak rovnako výborné.

Aby sme zachovali charakter tejto mexickej reštaurácie, z nápojov sme si vybrali long-drink Jahodová Margerita (tequilla s jahodovým džúsom) a mexické pivo Corona. No a na záver nechýbal ani  dezert, v našom prípade obdoba jablkovej štrúdle - Burrito chicha (tortilla s plnkou z jabĺčok a škorice a ozdobená zmrzlinou) a originálna Nieve frita (vyprážaná zmrzlina!!!).

Cenovo patrí mexická reštaurácia El Paso k vyššiemu bratislavskému štandardu, ale na druhej strane dostanete za svoje peniaze primeranú kvalitu. Jedinú výčitku neadresujeme personálu, ale hosťom, ktorí pri vstupe a odchode z pánskej toalety zabúdali za sebou zatvárať dvere.  Inak príjemná vôňa osviežovača vzduchu tak obťažuje všetkých, ktorým sa ujde miesto za stolmi v blízkosti toaliet.

Z reštaurácie El Paso sme odchádzali s tými najlepšími pocitmi. Nielen dobrá kuchyňa, ale aj príjemné prostredie bratislavskej Koliby a originálny interiér v mexickom štýle vytvárajú predpoklady, aby sa táto reštaurácia zaradila medzi vyhľadávané bratislavské podniky. Pozorný a pohotový personál, čistota a poriadok sú, zdá sa, v El Paso samozrejmosťou. Aj preto sme pri našej návšteve nezaznamenali nič, čo by ohrozilo túto mexickú reštauráciu na jej ceste k piatim hviezdičkám.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie