Zubáč nás prekvapil nízkou úrovňou

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Reštaurácia ZUBÁČ na Grösslingovej ulici láka zákazníkov bohatou ponukou rýb, desiatich druhov zeleninových šalátov a ďalších špecialít s možnosťou posedenia na terase. Tak to aspoň stojí na vývesnom štíte, ktorý nás zlákal na návštevu tohto reštauračného zariadenia. Opäť sme sa však presvedčili, ako môže byť reklama klamlivá.

Na terasu sme sa nedostali, pretože podľa personálu tam bola zákazníkom zima, a tak je zavretá. Po chvíli hľadania sme si sadli k stolu s najmenej špinavým obrusom a vázičkou s umelými kvetinami.

Ako predjedlo sme si objednali broskyňu plnenú kuracím mäsom, opekanú papriku a zapekaný údený oštiepok so šunkou. Na naše prekvapenie nám však čašníčka najskôr doniesla polievku. Po chvíli priniesla aj predjedlo, pričom jedno chýbalo. Vraj opekaná paprika bude neskôr... A skutočne aj bola. Najskôr sme teda zjedli predjedlá, ktoré však neboli ničím výnimočné a chuťovo sa blížili k úrovni rýchleho občerstvenia. Rybacia polievka bola síce plná zeleniny a kúskov rýb, ale chuťovo málo výrazná.

Na rad prišiel hlavný chod. Žraločí chrbát na rošte dochutený cesnakom bol chutný, škoda len, že nám ho servírovali na jednom tanieri spolu so šopským šalátom, ktorý sme si objednali k hlavnému jedlu, a bez oblohy, na ktorú kuchárovi zrejme neostalo na tanieri miesto.

Podobne to bolo aj v prípade sviečkovej Istropolitana, teda jemne opraženej sviečkovice so slaninkou. Aj tu nám namiesto sľubovanej oblohy naservírovali zeleninový šalát, ktorý v reštauráciách obvykle servírujú osobitne. Miešaný špíz zo sviečkovej, kuracieho, papriky a slaninky však bol s oblohou (pravdepodobne preto, že sme si k nemu neobjednali šalát). Zo skutočne pestrej ponuky jedál nás ešte oslovila Misa pre jedného. Tá sa však vyznačovala tým, že išlo o tanier s kopou zo štyroch druhov mäsa a kúska omelety.

Jedálny lístok ani samotné jedlá nás ničím neprekvapili. Personálu zjavne chýbali elementárne znalosti o stolovaní, inak by nemohlo dôjsť k takým vážnym chybám, aké sme zažili pri servírovaní jedál. V tejto reštaurácii zrejme nepoznajú pravidlá, že každý chod sa servíruje všetkým stolovníkom súčasne, že patrí na stôl predjedlo až potom polievka, že poháre čašník pri podávaní drží za spodnú časť a nie za horný okraj, že obrus má byť čistý a po každom stolovníkovi by sa mal vymeniť, že...

Tých nedostatkov však bolo v reštaurácii Zubáč viac, ako je únosné. Nehovoriac o zlom systéme toaliet, kde zákazník nemá skoro nijaké súkromie. Napokon sme si nevybrali z chudobnej ponuky dezertov a sklamaní sme zo Zubáča odišli. Nemohli sme sa ubrániť dojmu, že aj v tomto prípade ide majiteľovi reštaurácie o čosi iné ako o spokojnosť zákazníka a dobrú povesť podniku.

Naše hodnotenie: 1 hviezdička
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?