Do Rolanda choďte na morské špeciality

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pri hodnotení bratislavských reštauračných zariadení sme sa tentoraz rozhodli nazrieť do iného súdka a vydať sa do jednej z reštaurácií mimo širšieho centra Bratislavy. Po kladných referenciách známych sme navštívili reštauráciu ROLANDO v Devínskej Novej Vsi, ktorá je typom zariadenia zriadeného v rodinnom dome.

Treba uznať, že majitelia dobre odhadli, čo sa dá vyťažiť z lukratívneho umiestnenia - Devín je výletným miestom, kam zo všetkých strán a najmä cez víkendy prúdia rodinné klany, ktoré treba v čase obeda prilákať na občerstvenie v príjemnom prostredí.

Rolando veľkosťou neoplýva, k stolom vo vnútri sa zmestí asi 40 hostí a ďalších 50 na terasu so záhradou, kde je udržiavaný trávnik a záhradný krb. Interiér však neprekvapí ničím a svedčí len o nie celkom vycibrenom vkuse majiteľov. Predpokladáme, že pre návštevníkov podobných rodinných reštaurácií je dôležitejšie to, či sa nezabudlo aj na deti. Drobizg sa v záhrade môže dosýtosti vyblázniť na hojdačkách, preliezkach alebo v piesku. A keď na deti príde hlad, vybrať si môžu z detského jedálneho lístka, na ktorom sú obľúbené detské jedlá menších porcií s nižšími cenami.

Po zahľadení sa do jedálneho lístka sme s uznaním skonštatovali, že pestrosťou pripravovaných jedál sa Rolando môže smelo porovnávať s ktoroukoľvek honosnejšou reštauráciou. V ponuke prevláda morčacie mäso na rôzne spôsoby, hovädzina, ale najmä, čo nás potešilo, ryby a morské živočíchy. Krevety, mušle, chobotnice, kalamáre, kraby, to všetko spolu s lososím a žraločím mäsom uspokojí chute každého vyznávača pokrmov z morských plodov. Rozhodovanie, čo si vybrať, nebolo ľahké. Ako predjedlo sme ochutnali vyprážanú rybiu palacinku a šampiňónovú polievku. Palacinka plnená kúskami ryby, vypražená v trojobale bola veľmi chutná a ani polievke nebolo čo vyčítať, azda by si zaslúžila len mierne krémovitejšiu konzistenciu. Reštaurácia sa po chvíli zaplnila do posledného miesta a na stôl nám priniesli hlavný chod.

Morčacie ragú na červenom víne a čučoriedkach obstálo pred našimi hodnotiacimi kritériami so cťou. Krabie mäso na červenom víne s cesnakovou omáčkou bolo pripravené lahodne a v takom množstve, že sme ho nakoniec ani nezdolali, no skonštatovali sme, že nevýraznosťou svojej chute nemôže ragú konkurovať. Obslúžení sme boli okamžite, hlavné jedlo nám priniesli pár minút po objednávke, ale, ako sme neskôr pochopili, asi len preto, že v tom čase bolo v reštaurácii pár ľudí. Postupne, ako sa zaplnila čašníci upozorňovali hostí, že budú musieť dlhšie čakať, lebo kuchár nestíha!

A tak dezert, ktorým mal byť banán Holanďan so šľahačkou, ako aj jednu z pestrej ponuky káv sme museli oželieť. Rýchlo sme dopili červené talianske víno, ktoré sme si vybrali z bohatej vínnej karty a pobrali sme sa, aby sme uvoľnili miesto hladnej rodinke čakajúcej pri barovom pulte.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?