Hysteria Pub oslovuje najmä mladých
V útrobách Zimného štadióna Ondreja Nepelu na ulici Odbojárov už dlhé roky funguje HYSTERIA PUB, svojrázny podnik so zameraním (nielen) na mexickú kuchyňu, ktorý sa evidentne orientuje najmä na mladšiu klientelu.
Rozľahlé a trochu tmavé priestory Hysteria pubu, do ktorých treba vyjsť po pomerne strmom schodišti, už na prvý pohľad prezrádzajú, že sa nechce hrať na nóbl reštauráciu, ale skutočne je predovšetkým pubom. Teda miestom, kde sa chodí najmä na pivo, za zábavou a na diskotéky. Priestory sú rozčlenené do niekoľkých miestností, atmosféru dotvárajú recesistické insitné kresby na stenách.
Recesisticky sú poňaté aj názvy niektorých jedál na jedálnom lístku: kto chce, môže vyskúšať niektorý z pokrmov s originálnymi pomenovaniami ako Smradľavý truľo, Satanovo zúčtovanie, Hysterická pani, Šialený hysterik či Obrezaný mních. Vysvetlivky pod názvami prezrádzajú, že v skutočnosti sa pod nimi skrývajú jedlá pripravené podľa serióznych receptov. Ponuka jedál je pomerne široká, okrem mexických a slovenských špecialít tu možno nájsť aj šaláty, steaky či vegetariánske jedlá. Samozrejme, ani v Hysteria pube, nesmie v menu chýbať taká pre pivárne charakteristická položka, akou je grilované rebierko a grilované koleno.
Z polievok sme otestovali tri - Paradajkovú vidiecku (mexickú) s tortillami (59 Sk), Pravú držkovú (49 Sk) a Kurací vývar so zeleninou (44 Sk). Chuťovo boli všetky štandardné, len držková sa nám zdala trochu riedka. Prekvapenia sme sa dočkali pri predjedlách - udivili nás najmä veľkosťou porcií, kto si dá predjedlo, zasýti sa natoľko, že ďalší chod už s najväčšou pravdepodobnosťou nezvládne. Celkom určite to platí o Mexickom toaste (89 Sk), čo je výborný zapečený toast s hovädzím mäsom, syrom a chilli, ako aj o kukurici so smotanou, jalapenom a parmezánom (139 Sk), podávanej s opečenou tortillou (upozorňujeme, že spomenutá kukurica je skutočne pikantným pokrmom). Chuťovo za nimi nezaostal ani Encián nakladaný s feferónkami (69 Sk). Vyskúšali sme aj jeden z vegetariánskych pokrmov - Bachulito, čo je zapečený baklažánový krajec so syrom a restovanou zeleninou (129 Sk). Bohatierska porcia bola natoľko sýta a výdatná, že člen nášho hodnotiaceho tímu mal čo robiť, aby si s ňou vôbec poradil.
Rozhodli sme sa vyskúšať aj jedno z jedál s recesistickým názvom Špenátové kozy (129 Sk) - vysvitlo, že ide o prírodnú kuraciu kapsu so špenátom a šampiňónmi. Ďalšie hlavné jedlá potvrdili, čo sme už tušili: v Hysteria Pube je zvykom podávať také veľké porcie, že viac ako jeden chod zvládne azda len človek, ktorého postihol vlčí hlad. Nad naše sily sa preto ukázalo byť Mikado, čo je hovädzia sviečková, bravčová panenka a cibuľa (249 Sk), ktorá by priemerného človeka nasýtila, aj keby si k nej ako prílohu neobjednal Hranolky (35 Sk). Slabinou tohto pokrmu bolo, že mäso bolo trochu tvrdé a suché.
Chinichanga kuracia (169 Sk) je vyprážaná placka s kuracím mäsom, tomatilos a kaktusom, preliate horúcou chedarovou omáčkou - 450-gramová porcia by určite zasýtila aj drevorubača. Rovnako obria bola aj porcia Chili con carne (129 Sk), čo je mexický fazuľový guláš so smotanou, syrom salsa a jalapenom - toto množstvo sa ukázalo byť nad naše sily, jedlo ostalo nedojedené (zrejme k tomu prispela aj okolnosť, že bolo dosť pikantné) a tri krajce chleba (!), ktoré sme k nemu dostali, ostali nedotknuté.
Pri platení sme sa dočkali dvoch prekvapení - jedného nepríjemného a jedného príjemného. Tým nepríjemným boli technické problémy pri platení kartou, ktoré spôsobili, že sa táto procedúra neúmerne predĺžila. Tým príjemným bolo zasa to, že podnik nám poskytol 20-percentnú zľavu. Výsledná suma na účte bola potom vzhľadom na počet jedál, ktoré sme skonzumovali, veľmi príjemná.
Podčiarknuté a zrátané, Hysteria pub je zabehnutým podnikom pre vyhranenú klientelu (aj v čase našej návštevy tu sedeli takmer výhradne teenageri a mladí ľudia), v ktorom sa dá výdatne najesť za prijateľné ceny. Ak človek nie je fajnšmeker, určite odíde spokojný.
Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia hradila sama.