BEDEKER GURMÁNA Klasiku petržalskej jedálne nahradili burgery a wrapy - otestovali sme ich

4.3.2023

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Ak si chcete pochutiť na niečom nie úplne diétnom, aby ste si v stále chladnom počasí doplnili kalórie, vyskúšajte reštauráciu v budove petržalskej polikliniky.

Podnik My Place na Šustekovej ulici funguje približne rok v priestoroch, kde bola predtým jedáleň Lokálka. Klasickú ponuku jedál vystriedali hovädzie burgery, hotdogy či wrapy, ktoré pripravujú z kvalitných a čerstvých surovín. Sedieť môžete vnútri a keď sa oteplí, tak aj vonku na terase - pokiaľ vám neprekáža, že kúsok ďalej je hlavná cesta s pomerne rušnou premávkou.

Zdroj: Marián Dekan

​Reštaurácia je v priestoroch bývalej jedálne.

Za zmienku určite stojí, že mäsko je bio, reštaurácia si ho objednáva z domáceho chovu, a omáčky, dresingy aj hranolčeky si robia sami a vedia to dobre. K úplnej dokonalosti nám však predsa len čosi chýbalo, pri testovaných jedlách bolo niečoho na náš vkus priveľa a niečoho zase málo. Samozrejme, stále platí - koľko ľudí, toľko chutí.

V každom prípade, impozantný dojem už na pohľad vyvolal BBQ burger (11,80 €), odporúčame! Potešila veľká porcia kvalitne spracovaného mäska z hovädzieho krku mladého býka a skvelú chuť doplnili šťavy, ktoré nenechali ani jedno miesto suché. Najväčšou zradou pri burgeroch bývajú žemle, ale táto spĺňala všetky predpoklady, nepretekala, pekne držala.  Hranolčeky boli čerstvé, domáce a bolo ich až-až, zato porcia coleslaw šalátu bola ako pre bábiky, dvakrát do úst. Najedli sme sa však dosýta.

Zdroj: Marián Dekan

BBQ burger 

Pri druhej voľbe sme chceli trošku ubrať z kalórií, tak sme stavili na Burger salads (11,90 €) bez žemle. Výborné šťavnaté mäsko, pripravené opäť z krku mladého býka, odľahčil mix listových šalátov, na náš vkus to však s množstvom dresingu prehnali. Inak chutné a pekne naservírované jedlo, ku ktorému sme mali horu skvostných hranolčekov, s tými by ste sa aj podelili, porcia bola naozaj obrovská.

Zdroj: Marián Dekan

Burger salads 

Nasledovali Kuracie stripsy (6,90 €), teda vyprážané kuracie prsia obaľované v cereálnej strúhanke, ku ktorým nám priniesli domáce batatové hranolčeky a domáci dresing. Porcia výdatná a celkom chutná, očakávania splnila, zeleniny sa nám však málilo. Zachraňovali to tri mini misky šalátu coleslaw, ktoré sme si vypýtali navyše.

Zdroj: Marián Dekan

Kuracie stripsy 

S burgermi to jednoznačne vedia, no menším sklamaním bol Caesar šalát s kuracím mäsom (9,90 €) a opečenou slaninkou, jedli sme už aj lepší. Listy rímskeho šalátu boli síce čerstvé, ale neochutené, chýbala nám tiež soľ na stole. Krutónmi nešetrili, ale slaniny nakrájanej na tenké plátky veľa nebolo, v tanieri sa strácala, a sľubované kapary sme v šaláte nenašli vôbec. Prekážala nám aj príliš výrazná chuť rybaciny, hoci uznávame, že niekomu vyhovuje v akejkoľvek intenzite.

Zdroj: Marián Dekan

Caesar šalát s kuracím mäsom

Ďalšou voľbou bol Chicken wrap (7,90 €), ktorý sa tváril ako malá detská porcia, ale po zjedení prišlo skonštatovanie, že jedlo bolo dosť sýte. V tortile sme mali šťavnaté kuracie mäso pripravené v domácej bylinkovej marináde a mix čerstvých listových šalátov. Škoda, že v placke bolo príliš veľa dresingu, úplne potlačil iné chute, ktoré by sme si radi užili.

Zdroj: Marián Dekan

Chicken wrap 

Na záver sme sa rozhodli pre Vyprážané ementálové tyčinky (6,90 €) s domácou tatárskou omáčkou, tú robia naozaj perfektne. Zistili sme, že je to celkom chutné malé jedlo, tak na zahryznutie, jedinú výhradu sme mali k cene – jeden mini kúsok za jedno euro, to je naozaj dosť.

Zdroj: Marián Dekan

Vyprážané ementálové tyčinky 

Naše hodnotenie: ***´

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?