BEDEKER GURMÁNA Vyskúšali ste už talianske duetty? Otestovali sme ich za vás

6.3.2022

Zdroj: FB Duetto Ristorante

Páčil sa vám článok?

Ak máte chuť na kulinársku špecialitku podávanú vo výnimočnom prostredí, asi by vám nenapadlo zamieriť medzi množstvo obchodných prevádzok. Zaujímavých reštaurácií je pritom v bratislavských nákupných centrách viac, my sme tentoraz otestovali taliansku.

Reštaurácia Duetto Ristorante, ktorú nájdete v nákupno-zábavnom centre v Petržalke, ponúka chutné jedlá „duetty“ v mediteránskom duchu na príjemnom mieste pre obedovú pauzu, biznis stretnutie či posedenie s rodinou alebo priateľmi – takto láka na svojom webe. Zároveň vysvetľuje taliansky názov „duetto“. Chce ním povedať, že vo dvojici chutí najlepšie, preto je ideálne tráviť voľné chvíle v dobrej spoločnosti a pri dobrom jedle. No a dvojka znamená tiež poschodie, na ktorom tento podnik nájdete.

Najskôr príjemne prekvapí štýlovým interiérom. Navyše, keď sa oteplí, môžete si sadnúť na terasu a k obedu či večeri máte ďalší zážitok, impozantný výhľad na Most SNP a Bratislavský hrad. Dobrý bod si rovnako zaslúži milý, a dokonca vtipný obsluhujúci personál, to vždy poteší. Poctivo pripravené jedlá, ktoré nám nosili na stôl, boli pastvou aj pre oči. Rátajte však s tým, že kvalite zodpovedajú i ceny.

Dokonale nastajlovaná bola už Talianska paradajková polievka (4,99 €). Krásne červená, v strede so zeleným srdcom vytvoreným z bazalkového oleja a s hoblinami vynikajúceho parmezánu. Chuťovo veľmi svieža, ľahká, vyvážená. Slepačí vývar (4,99 €) bol mierne slanší, ale chutný a výdatný, mäsom ani zeleninou nešetrili. Ocenili sme aj poctivé rezance, jednoznačne domácej výroby a z kvalitných surovín.

Zdroj: Marián Dekan

​Talianska paradajková polievka a slepačí vývar

Zdroj: Marián Dekan

​Potvrdili sme si tiež, že zážitkom môže byť i jednoduché predjedlo, napríklad Bruschetta s mozzarellou a prosciutom crudo (7,99 €). Jemný syr zapečený v plátkoch talianskej šunky, chuťovo dotiahnutý rukolou, balzamikovou redukciou a olivovým olejom na chrumkavom domácom chlebíku bola dobrá voľba.

S jedlom rastie chuť, a tak sme si objednali ďalšie predjedlo, Kačaciu paštétu (8,99 €) s brusnicovou omáčkou a hriankami. Opäť spokojnosť: sladko-slaná delikatesa bola výnimočná, chuťovo dokonale vyvážená a porcia taká, že vám v pohode nahradí obed.

Zdroj: Marián Dekan

​Bruschetta s mozzarellou a prosciuttom a kačacia paštéta s brusnicovou omáčkou a hriankami

Zdroj: Marián Dekan

​Pri nestarnúcej klasike s originálnym názvom Spaghetti Carbonara (10,49 €) sme sa opäť presvedčili, že stačí zopár ingrediencií a výsledkom je jedinečná chuť. Slaninky aj parmezánu sme mali v bohatej miere (ďalšiu porciu syra nám priniesli v osobitnej miske), špagety domáce, len škoda, že sa s krémovou omáčkou zlepili do jednej masy.

Druhou cestovinovou lahôdkou, štedro obsypanou parmezánom, boli Penne manzo (18,19 €). Suchšie prísady ako parmezán dodajú jedlu výraznejšiu chuť, preto ho tunajší kuchári radi používajú. Cestoviny aj v tomto prípade poctivé domáce, vďaka čili jemne pikantné, paprička však trochu zatienila chuť hovädzej sviečkovej. Zato hríby chutili úplne skvostne.

Zdroj: Marián Dekan

​Špagety Carbonara a Penne manzo

Zdroj: Marián Dekan

Bravčová panenka (15,99 €) bola luxusná porcia jemného mäska, efektne uloženého na čiernej šošovici beluga. K tomu sme mali prvotriedne mrkvové pyré plus hríbový demi-glace, ladilo to spolu dokonale. A opäť nádherné servírovanie!

Zdroj: Marián Dekan

​Bravčová panenka s mrkvovým pyré

Ak máte radi sladké, dezert určite nevynechajte. My sme stavili na Duetto tiramisu (7,09 €), vynikajúci šťavnatý kávový koláč s pravým mascarpone. Jahoda a exotický psysalis s kyslastou chuťou nám túto populárnu piškótovú maškrtu príjemne osviežili, keďže cukru v nej bolo až-až.

Zdroj: Matúš Husár

​Tiramisu

Naše hodnotenie: *****

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?