BEDEKER GURMÁNA Terasa s najkrajším výhľadom, jedlo fajn, ale niečo predsa chýba

18.6.2020
0

Zdroj: FB Rooftop by Regal

Páčil sa vám článok?

Z neveľkej reštaurácie Rooftop by Regal, ktorú nájdete na druhom poschodí historickej budovy Veľký Baťa, máte nádherný výhľad na viaceré dominanty nášho mesta. Je rovnako skvelé aj jedlo?

Do podniku v centre Starého Mesta na Hurbanovom námestí sme sa vybrali okolo poludnia. Počasie nebolo ideálne, dosť fúkalo, no urobili by sme chybu, keby sme sa posadili dnu a nie vonku, na strešnej terase dvojpodlažnej časti budovy. Vychutnávať si jedlo s výhľadom na Michalskú bránu, Dóm sv. Martina či Hrad má svoje čaro. Napokon, ak je niekomu zima, môže požiadať o deku. V chladných mesiacoch tu dokonca sedíte v priehľadných stanoch v tvare iglu, čo tiež nie je bežný zážitok. Pôvodne boli na terase tri takéto stany, ako nám však vysvetlil čašník, po silnom vetre im zostali len dva.

Jedálny lístok je jednoduchší, jasne definovaný. Varí sa tu v americkom štýle, v ponuke sú predovšetkým burgery v domácej žemli, ako aj rôzne „latino“ špeciality strednej a južnej Ameriky. Polievka sa vraj neujala, takže hoci na jedálničku uvedená bola, objednať sme si ju nemohli.

Z burgerov sme si vybrali Juicy Lucy (9,90 €), v ktorom bolo hovädzie mäso, japonská mayo omáčka, syr čedar, slanina a zelenina. Žemľa, ktorá je pri burgeroch veľmi dôležitá, bola nadýchaná, ale zároveň dosť pevná na udržanie obsahu, ani po piatich minútach spodok nepretiekol, ale dal sa aj bez problémov krájať. Mäso bolo skôr rare, ale dobre ochutené. Čo sa týka čedaru, nechali mu čas, aby sa roztiekol. Slaninka bola pekne upražená, zeleninky tak akurát. Mayo omáčku sme očakávali jemne pikantnejšiu, ale v celkovom dojme bola osožná. K burgeru sme si ešte objednali cibuľové krúžky (porcia so 6 ks stála 3 €), ktoré boli na náš vkus trochu presolené. Dosoliť sa dá vždy.

Zdroj: Marián Dekan

​Burger Juicy Lucy

V ponuke sú aj vegetariánske burgery, tu však budú dôslední vegáni sklamaní. V jednom je totiž syr čedar, v druhom zas ovčí syr, teda živočíšne bielkoviny, ktoré oni odmietajú.

Z latino menu sme si dopriali až štyri špeciality. Quesadilla/Pulled Pork (8,90 €) bola placka naplnená najemno potrhaným bravčovým mäsom, fazuľou, kukuricou a ďalšou zeleninou, nechýbali huby. Jedlo ani chrumkavé, ani pikantné, ale lahodné, šťavnaté. Na rozdiel od kebabu bola chuť menej výrazná, čo nás neprekvapilo. Čakali sme však väčšiu porciu, i keď v porovnaní s burgerom bola jej hmotnosť vyššia (430 g vs. 390 g).

Zdroj: Marián Dekan

​Terasa reštaurácie.

Quesadilla/Chicken (8,90 €) bola verzia s kuracím mäsom, tiež jemným a dobre ochuteným, spolu s typickou mexickou kombináciou kukurice a fazule to bola skvelá pochúťka. V tomto prípade bola tortilla síce chrumkavá, ale zospodu viac spečená, čo bolo trochu cítiť aj na chuti. A opäť nám porcia nestačila, zjedli by sme viac.

Chutný bol aj Fajitas (8,90 €), jednoduché, ale veľmi populárne jedlo nielen v mexickej kuchyni. K tortille, ktorá nesklamala, sme mali priložených päť väčších kúskov výborne ugrilovaného kuracieho mäsa a tiež chrumkavé kúsky zelenej, červenej a žltej papriky plus cibuľu. Pestrofarebné jedlo lákavé už na pohľad, no predovšetkým perfektne ochutené, svieže a pikantné zároveň.

Zdroj: Marián Dekan

​Fajitas.

Šalát s mangom a ovčím syrom (6,90 €) nás prekvapil netradičnou kombináciou rôznych chutí, ktoré v konečnom dôsledku vytvorili lahodnú exotickú pochúťku. V miske s listovým šalátom sme mali nakrájaný ovčí syr, opražené, ešte teplé tekvicové semienka, minikocky manga, ale aj jemne sladké sušené hrozienka, všetko preliate tekvicovým olejom. Toto pestré, voňavé a ľahké jedlo by sme si teraz v lete dali kedykoľvek.

Zdroj: Marián Dekan

​Šalát s mangom a ovčím syrom.

Dobrý dojem sme mali aj z ochotného personálu, naša objednávka bola na stole rýchlo, i keď treba zároveň povedať, že v čase okolo obeda bolo v reštaurácii minimum ľudí. Zato večer, keď na terase zvykla hrávať aj živá hudba, bývalo plno. Teraz, po „korone“, sa koncerty ani iné kultúrne podujatia zatiaľ nekonajú. Pivo však majú stále výborné a koktaily rovnako lahodné.

Zdroj: Marián Dekan

​Interiér reštaurácie.

Naše hodnotenie: ****

Maximálny počet hviezdičiek: 5

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?