Vládca mora Poseidon asi nemal svoj deň

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Podmienkou dobrého a príjemného stolovania v reštauračnom zariadení bývajú predovšetkým - príjemné pro­stredie, kvalitná obsluha ale najmä, a to je azda to najdôležitejšie, dobrá kuchyňa s primeraným výberom pokrmov.

Nie je nič horšie, ako keď sa otrávenému čašníkovi podarí studeným jedlom a kyslým vínom pokaziť vám romantický večer za rozkývaným stolom s ušpineným obrusom.

Priznáme sa, že keď sme si za našu ďalšiu zastávku po bratislavských reštauráciách vybrali Poseidon v novej budove Slovenskej poisťovne, čakali sme štýlový podnik nesúci sa v duchu jeho názvu. Pravda je taká, že neobmedzeného vládcu mora tu pripomína len veľký kovový trojzubec nad barovým pultom. Reštaurácii nechýba ani tak kvalitný interiér ako skôr, a to je, žiaľ, prípad väčšiny bratislavských reštaurácií, osobitý duch, štýl a príjemná atmosféra. To isté platí i pre Poseidon, aj keď vyššia úroveň zariadenia sa mu uprieť nedá. V interiéri prevláda drevo, chróm a sklo.

Nevedno, či v deň, keď sme sa v reštaurácii rozhodli navečerať, mal kuchár zlý deň, no rozhodne sme mali dojem, že kvalita obsluhy značne prevýšila kvalitu objednaných jedál. Aj keď konzumáciu jedného z čašníkov v prítomnosti hostí považujeme za prinajmenšom nevhodnú. Obsluhujúci personál bol inak pozorný a úslužný, fľašu objednaného vína nám čašník otváral pri stole a po obvyklom ochutnaní ponalieval do čistých pohárov. Červený Cabernet Sauvignon mal správnu teplotu i buket, a tak sme sa v očakávaní príjemného večera pustili do vyberania jedál.

Aby sme Poseidonu nekrivdili, musíme priznať, že ponuka na jedálnom lístku bola prekvapujúco bohatá, pohľad na jedlá z rýb a ďalších morských živočíchov vylepšil naše počiatočné sklamanie z prostredia reštaurácie. No pri servírovaní polievky jednému z nás doslova zmrzol úsmev na perách. Cesnaková polievka v bosniaku bola takmer studená. Na hlavný chod sme čakali dlhšie, ako sme predpokladali, v reštaurácii okrem nás bolo len zopár hostí, no pripisovali sme to náročnejšej príprave objednaných jedál. Napokon sme sa dočkali a čašníkovi sme odpustili i to, že nám pri kladení tanierov na stôl oblial obrus šťavou z niektorého z jedál.

Totálne sklamanie však nastalo, keď sme sa s chuťou pustili do jedenia. Grilovaná chobotnica bola studená a žraločí steak bol tvrdý, akoby si pamätal ešte časy žraločieho netvora z Čeľustí. Mušle vo vínnej omáčke neboli zlé, no priveľmi rýchlo chladli. Pečivo k nim by však bolo možné bez problémov nastrúhať do strúhanky a dva krajíčky chleba boli oschnuté ako dobre vypražená topinka. Varené zemiaky k hovädzej sviečkovej á la Stroganof zostali polosurové. Sklamanie sa nedalo spláchnuť žiadnym z ponúkaných nápojov, a tak sme sa na kávu a múčnik presunuli radšej do vedľajšieho podniku.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?