Reštaurácia Classic ponúka známu klasiku
Na Dunajskej ulici v blízkosti Liga Pasáže sme objavili reštauráciu CLASSIC. Vývesný štít sa síce stráca vedľa okázalej reklamy na obľúbenú značku piva, to nás však neodradilo, aby sme reštauráciu navštívili a mohli tak zhodnotiť jej úroveň.
Interiér reštaurácie Classic je členený na dve časti - kaviarenskú, kde si na svoje prídu milovníci nikotínu, a reštauračnú, kde sa síce nefajčí, cítiť tu však výpary z bezprostredne susediacej kuchyne. Nepomáha ani zabudovaná vzduchotechnika, pokiaľ sa totiž výpary prepáleného oleja z vyprážaných jedál dôkladne neodsajú priamo v kuchyni, rozlezú sa do celého priestoru. Nehovoriac o pamiatke, ktorá hosťom zostane v podobe „navoňaného" ošatenia. To potom pripomína obed či večeru aj po niekoľkých hodinách. Zaujímavo pôsobia farebné steny v pastelových farbách - zelená, oranžová, krémová, ktoré spolu so svetlým dreveným mobiliárom vytvárajú sviežu atmosféru.
Studené predjedlo sme tentoraz pri našom hodnotení vynechali - nemali totiž ani jedno, ktoré sme si vybrali. Z pomerne chudobnej ponuky troch druhov polievok sme tak ochutnali všetky - Slepačí vývar s mäsom a rezancami (28 Sk), Fazuľovú polievku s domácimi rezancami (51 Sk) a Paradajkovú s ryžou (25 Sk), ktorá bola v ten deň v ponuke denného menu. Ocenili sme poctivosť slepačieho vývaru a najmä fazuľovej polievky, ktoré boli nielen chutné ale aj sýte.
Väčšie šťastie sme mali pri teplých predjedlách - veľmi dobrá bola Kuracia pečeň po oravsky - kúsky pečene obalené v slaninke podávané s diabolskou alebo tatárskou omáčkou (54 Sk). Chutný bol aj Škoricový toast - vyprážaný toast vo vajíčkovom obale posypaný škoricou (46 Sk). Ten by sa však lepšie hodil medzi sladké dezerty, pretože nebol posypaný škoricou ale škoricovým cukrom.
Slušná je však v reštaurácii Classic ponuka hlavných jedál - z rýb, hydiny, hovädzieho mäsa, bravčového mäsa, bezmäsité jedlá a špeciality šéfa kuchyne. Jedálny lístok je verným obrazom súčasnej slovenskej kuchyne, kde dominujú najmä vyprážané jedlá. Tým sme sa zámerne vyhli a vybrali sme si preto Zubáča na šampiňónoch s varenými zemiakmi (276 Sk), Hovädzí steak s rokfortovou omáčkou a opekanými zemiakmi (242 Sk) a dve špeciality šéfa kuchyne - Plnené sviečkové rezy na grile s opekanými zemiakmi (223 Sk) a Juhoamerický klobúk - kopček ryže obložený zmesou hovädzieho, bravčového a kuracie soté v mierne pikantnej omáčke (197 Sk). Všetky jedlá boli chutné, čím sa potvrdilo, že aj tunajšia kuchyňa je classic, čiže klasická, teda dobrá.
Na záver sme neodolali dezertom. Dali sme si Šomló halušky (58 Sk), Kominárske gule - varené žemlové gule s makom (64 Sk) a Plnené lekvárové taštičky so strúhankou (51 Sk). Ani jeden z dezertov nás nesklamal, ale ani neprekvapil.
Pochvalu si zaslúži rýchlosť a pozornosť obsluhy. Úctivosť s akou sa nám čašník venoval síce niekedy pôsobila trochu komicky, ocenili sme však, že vedel poradiť pri výbere jedla, čo žiaľ nepatrí vždy k bratislavskej klasike.
Classic je klasickým príkladom bratislavskej reštaurácie v administratívnom centre mesta, kde je najmä v čase obedňajšej prestávky vždy plno. Reštaurácie tohto druhu totiž ponúkajú výhodné denné či obedné menu - teda polievku a hlavné jedlo za prijateľnú cenu - v tomto prípade za 109 Sk.
Opakovaná návšteva reštaurácie Classic potvrdila všetky naše postrehy. Celkom dobrá kuchyňa, slušný výber jedál, pozorná obsluha a pomerne nízke ceny. Taká bratislavská klasika, teda vlastne classic...
Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.