Aj najnovšia Steam & Coffee ponúka kvalitu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Do rodiny reštaurácií STEAM & COFFEE nedávno pribudla ďalšia - na prízemí hotela Carlton, v priestoroch, kde bola donedávna reštaurácia Friday´s. Zo štyroch bratislavských reštaurácií Steam & Coffee sme dve opakovane navštívili ešte vlani a boli sme spokojní.

Aj preto sme boli zvedaví, či kvalitu kuchyne a obsluhy značky Steam & Coffee potvrdí najnovší prírastok tejto vznikajúcej reštauračnej siete.

Interiér reštaurácie je rozdelený na dve časti - barovú a reštauračnú. Mylne sme sa domnievali, že reštauračná časť na vyvýšenom pódiu je nefajčiarska, popolníky na stoloch nás vyviedli z omylu. Ak niekomu prekáža cigaretový dym a chcel by navštíviť Steam & Coffee v hoteli Carlton, nezostáva mu iné, iba dúfať, že pri vedľajšom stole nebude sedieť samovrah s cigaretou v ruke.

Toalety sú trochu nešťastne umiestnené za reštauračnou časťou, takže tu býva dosť veľký frmol. Farebná kombinácia interiéru zodpovedá farbám reštaurácie - bordovej a slonovej kosti. Na drevenom obklade stien sú dômyselne po celom obvode umiestnené vešiaky, ktoré na rozdiel od väčšiny bratislavských reštaurácií poskytujú aj komfort pri odkladaní zvrškov.

Novú reštauráciu Steam & Coffee sme pre istotu navštívili dvakrát, aby sme si tak o nej vytvorili ucelenejší obraz. V oboch prípadoch sme boli s kvalitou kuchyne a obsluhy spokojní. V pomerne slušnej ponuke jedál aktuálne pribudlo menu husacích hodov, čo nám výber jedál sťažilo. Napokon sme ochutnali z tradičnej ponuky ako aj z husaciny.

Z polievok sme si vybrali hneď tri - Thajskú ostro-kyslú s krevetami (79 Sk), pikantnú paradajkovú polievku Toscana a Hodový vývar z husacích drobov s fridátovými rezancami (55 Sk). Ako hlavné jedlo sme si dali Husaciu pečeň s jablkami (365 Sk), ktorú ponúkajú ako predjedlo, cenou a veľkosťou porcie to však pokojne môže byť aj hlavné jedlo. Z hodovej ponuky sme vyskúšali Husaciu hodovú misu so žemľovou plnkou, žemľovou knedľou, bielou a červenou dusenou kapustou zabalenou do mastených lokší (475 Sk) a Kačaciu hodovú misu s rovnakou oblohou, no trochu nižšou cenou (345 Sk).

V tradičnej ponuke Steam & Coffee dominujú slovenské špeciality, steaky, cestoviny, šaláty a jedlá z hydiny. Ochutnali sme Sviečkovicu Arabique s arabským chlebom pita (339 Sk), Penne s dubákmi (169 Sk), Sicílske vruty (fusili) s rukolou (109 Sk) a Hubové rizoto (159 Sk).

Ani voči jednému z týchto jedál sme nemali výhrady, spokojní sme boli aj s dezertmi - Lievancami so slivkovým lekvárom, tvarohom a šľahačkou (69 Sk), Zapekanými jahodami so syrom mascarpone (109 Sk) a Makovo-višňovou štrúdľou s karamelovým pudingom (69 Sk). Trochu nás sklamala Gazdovská lokša plnená orechmi so slivkovým lekvárom - okraje lokše zohrievaním stvrdli natoľko, že boli iba ťažko krájateľné, trochu nešťastnou kombináciou boli teplé lokše a studený lekvár.

Prednosťou Steam & Coffee je aj raňajkové menu - reštaurácia je otvorená už od 8. hodiny a pestré raňajky tu ponúkajú po celý deň. Mnohí iste ocenia denné menu za 109 Sk, ktoré tvorí polievka a jedno z dvoch hlavných jedál - mäsité alebo bezmäsité.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?