Reštaurácia Nevada je obyčajnou klasikou
V Bratislave nebýva zriedkavé, že v jednom priestore sa počas krátkeho času vystrieda niekoľko reštauračných zariadení. Jednou z takýchto prevádzok je reštaurácia NEVADA, ktorá sa udomácnila v budove poisťovne na Dostojevského rade v priestoroch, kde ešte pred niekoľkými mesiacmi bývala reštaurácia Poseidon.
Obrovský interiér reštaurácie Nevada je rozdelený na tri časti - barovú, resp. kaviarenskú a jedálenskú s priestorom vyhradeným zvlášť fajčiarom a nefajčiarom. Dominantnými v Nevade sú obrovské okná s bielymi záclonami a výhľadom na štvorprúdovú ulicu. Zariadenie je moderné, bledohnedé drevené stoličky s modrým čalúnením, oranžové steny, na ktorých visia obrázky pohoria Sierra Nevada. Trochu ťažkopádne pôsobia tmavohnedé obrusy na stoloch. Modernistický charakter ruší aj drevené vyrezávané zábradlie, ktoré oddeľuje barovú časť od reštauračnej a fajčiarsku od nefajčiarskej.
Ani jedálny lístok neoplýva originalitou a pokrmy, ktoré sa v ňom núkajú sú skôr tou všeobecnou klasikou - rovnaké jedlá ako v desiatkach ďalších reštaurácií, len pod inými názvami. Na výber sú jedlá z hydiny, bravčového, hovädzieho, rýb, diviny a tiež pre vegetariánov. Medzi studenými a teplými predjedlami sme nenašli nič, čo by nás zaujalo, tak sme začali polievkou. Vybrali sme si slepačiu s domácimi rezancami a krémovú šampiňónovú. Niežeby neboli chutné, ale bolo cítiť, že boli uvarené oveľa skôr a iba ohrievané. Tomu sa ani nemožno čudovať, pretože ak v reštaurácii majú stále toľko hostí ako v deň, keď sme tam boli my, tak sa im jedlá míňajú naozaj veľmi pomaly. Počas takmer dvoch hodín sme tam boli jediní.
Pokračovali sme v objednávaní hlavného chodu. Ochutnali sme grilované morčacie prsia v rokfortovej omáčke s olivami, vyprážanú kuraciu rolku plnenú husacou pečienkou a z diviny srnčie medajlónky so šunkou a šampiňónmi a tatranské jelenie rezy na červenom víne. Mimoriadne veľká zeleninová obloha z bielej a červenej kapusty, mrkvy, sterilizovanej kukurice, paradajky a papriky nás presvedčila, že sme urobili veľkú chybu, keď sme si k jedlám objednali aj šalát. Zbytočne, pretože nezjedená zostala veľká časť oblohy a tiež šalátu.
V reštaurácii nešetria ani na porciách mäsa a príloh, takže hladní rozhodne neodídete. Aj keď sme sa pôvodne hotovali, že ochutnáme jeden z klasických dezertov (palacinky na viacero spôsobov), po zjedení hlavného chodu sme už jednoducho nevládali. Škoda, lebo nás náramne zaujali šomloi galusky, a tak sme sa nedozvedeli, či náhodou nejde o cyklistickú paródiu na známy piškótový koláč. Ochutnali sme len lekvárové palacinky, ktoré boli také veľké, že by stačili aj pre troch.
Čo sa týka obsluhy, nemáme väčšie výhrady, očakávali by sme o čosi ústretovejší prístup k zákazníkom. Nemalo by sa stať, že sa hosť musí dožadovať stoličky navyše, pretože sa k stolu inak nezmestí. Istú zakríknutosť obsluhujúceho čašníka sme však nakoniec pripísali prekvapeniu z našej návštevy.
Reštaurácia Nevada je podnikom, ktorý nás, žiaľ, nezaujal ničím výnimočným, ani prostredím, ani jedálnym lístkom, ani obsluhou. Keby sme chceli byť v našom hodnotení krutí, povedali by sme, že ide len o lepšiu jedáleň. V slabej bratislavskej konkurencii to zatiaľ na prežitie stačí.
Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.