A - Klub ponúka najmä kuracie špeciality
Pre všetkých, ktorí pri výbere reštaurácie neradi experimentujú, máme tajný tip. Reštauráciu A - Klub v historickom centre na Panskej ulici.
Pravidelní hostia ju poznajú ešte z čias, keď fungovala v jednej miestnosti s asi šiestimi stolmi, spolu s kuchyňou aj barovým pultom. Po prestavbe a rozšírení o ďalšiu, väčšiu miestnosť, sa z A - Klubu stala plnohodnotná reštaurácia, s príjemnou atmosférou a expresnou obsluhou.
Reštaurácia je rozdelená na dve časti. V menšej miestnosti pri kuchyni je nefajčiarska časť (nevýhodou je, že silno cítiť kuchynské výpary), v druhej s vysokým klenbovým stropom je hlavná jedáleň s barovým pultom. Biela farba na stenách má tú nevýhodu, že po krátkom čase zošedne a vyzerá „ufúľane“, preto by neškodila jej obmena alebo aspoň výraznejšia výzdoba. Bledomodré stoličky a bielo-modré prestieranie na stoloch zvýrazňujú nenápadnosť interiéru. Rušivo však pôsobí výzdoba z umelých kvetov, ako aj veľká reklamná chladnička vedľa dreveného barového pultu.
Prednedávnom sa prevažne hydinová ponuka na jedálnom lístku podstatne rozšírila, čím uspokojí aj chúťky náročnejších gurmánov. K rôznorodým pokrmom z kuracieho mäsa pribudli jedlá z morčaciny, bravčového, hovädzieho, ale aj diviny. Pre vyznávačov rybích špecialít smutná správa - nemajú. Zato kuracinu si môžete dať na mnoho spôsobov, chvíľami sa zdá, ako by sa A - Klub na ňu vyslovene špecializoval. Grilované, obaľované, plnené, vyprážané, na prírodno, s takou alebo onakou omáčkou. Tí, ktorí mäsu neholdujú, by mali ochutnať jeden z tunajších francúzskych koláčov - quiche (špenátový, brokolicový). My sme si objednali grilovaný hermelín so slovenskou slanou šunkou ako predjedlo a slepačí vývar s rezancami a kuracím mäsom (v ponuke sú až tri druhy) a tiež šampiňónovú krémovú.
Z hlavných jedál sme ochutnali vykostené grilované kuracie stehná s nivovou omáčkou a opekanými zemiakmi, hovädzí, stredne prepečený, steak s nivovou omáčkou a hranolčekmi, jelenie medajlónky s omáčkou z červeného vína a šľahačky. Za ochutnanie stojí aj francúzske kura, čo sú obalené vypražené kúsky mäsa s „motýlikovými“ cestovinami zaliatymi šampiňónovou omáčkou, či kura Bašta (grilované kuracie so šampiňónovou omáčkou) alebo kura Jánošík (grilované so slaninkou a volským okom).
Všetky jedlá, ktoré sme v A - Klube jedli, sú skutočne výborné, no najviac sa nám páčila obrovská zeleninová príloha z čerstvého šalátu, paradajok, uhorky, mrkvy a bielej reďkovky. Porcie sú pre priemerného stravníka viac ako postačujúce, no komu by predsa len zostalo nejaké miesto v žalúdku, môže ochutnať niektorý z dezertov, my sme dali prednosť výbornej somloi torte.
Ešte jednu zvláštnu a pozitívnu vec sme si v A - Klube všimli. Pri vyhradenom stole sedí majiteľ, ktorý dozerá na dianie v reštaurácii. Aj na celkom úslužnú obsluhu, ktorá bola na náš vkus trochu málovravná („nech sa páči, s dovolením, prosím a ďakujem“ sme nepočuli). Obsluhujúci čašník bol predsa len príliš mĺkvy. Ak je však pre vás prvoradé chutné jedlo a bohaté porcie, ste na tej správnej adrese.
Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
O našej návšteve nebola reštaurácia informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.