Voulez vous s ľahkým francúzskym štýlom

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V priestoroch bývalej reštaurácie Mária Terézia na Palisádach pred pár dňami otvorili nový podnik VOULEZ VOUS. Aj samotný názov prezrádza, že chce mať charakter ľahkého francúzskeho štýlu.

Pivničné miestnosti so stenami marhuľovej farby a bielymi stropmi ponúkajú posedenie v kaviarenskej časti s barovým pultom, reštauračnej časti či v malej vinotéke s tehlovou stenou a vitrínou plnou kvalitných slovenských a francúzskych vín.

Nablýskaná čierno-biela šachovnicová keramická dlažba umocňuje pocit na prvý pohľad badateľnej novoty a čistoty. Okrem francúzskeho vína pripomínajú francúzsku atmosféru vo Voulez vous obrázky z parížskych ulíc visiace na stenách reštauráciách. S moderným a vkusným interiérom ladí aj mobiliár a prestieranie v bielo-oranžovej kombinácii.

Pohľad do jedálneho lístka prezrádza, že nejde o reštauráciu s veľkou ponukou jedál. Pokiaľ by ste sem chceli chodiť každý deň na obedy či večere, ľahko sa vám môže stať, že po istom čase ochutnáte všetko, čo tunajší jedálny lístok ponúka. Napriek istej skromnosti však obsahuje studené i teplé predjedlá, polievky, jedlá z hydiny, bravčového, hovädzieho mäsa, rýb, bezmäsité jedlá i cestoviny. Stálu ponuku obohacujú o špeciálne menu s dvojtýždňovou platnosťou.

My sme sa pri našom hodnotení dali zlákať studeným lososovým koktailom, syrovou roládou Royal plnenou nivovou penou a olivami a paradajkou plnenou krevetkami. Z polievok sme si dali halászlé a smotanový krém s vyprážanými rezancami a z teplých predjedál sme ochutnali vyprážanú palacinku so šunkou, syrom a špargľou. Všetky predkrmy boli chutné a podávané s esteticky upravenou zeleninovou oblohou. Aby sme nezabudli, hneď po objednávke nám na stôl priniesli košík s pečivom a chlebom a bryndzovú nátierku.

Z hlavných jedál sme si vybrali kuracie prsia na indický spôsob (na rošte s kari omáčkou), hovädzí steak s gorgonzolou (taliansky syr), lososa na bretónsky spôsob a soté Štrasburg (hovädzia sviečková a jarná zelenina) Ako prílohu sme ochutnali zemiakovú slamu, čo sú fritované na tenko nastrúhané kúsky zemiakov. Tak ako pri predjedlách, ani v tomto prípade sme k podávaným pokrmom nemali žiadne výhrady.

Tunajšiu kuchyňu teda hodnotíme ako dobrú. Chvályhodné je, že medzi zeleninovou oblohou nenájdete lacnú kapustu, ale kučeravý šalát, strúhanú mrku, papriku, paradajku. Na jedálnom lístku sa čo-to nájde aj pre maškrtníkov. Ochutnali sme originálne flamere s lieskovými orieškami a Charlotte Russe, čo je vanilkový krém s piškótami, broskyňami, šľahačkou a čokoládou.

K obsluhe, ani k prostrediu, ani ku kuchyni v reštaurácii Voulez vous sme nemali vážnejšie výhrady. Jedinou našou pripomienkou bola absencia domácej neperlivej minerálky, resp. stolovej vody. Všimli sme si to už vo viacerých bratislavských podnikoch, že namiesto kvalitnej slovenskej vody ponúkajú zahraničnú vodu Evian z ľadovca, ktorá je však, pochopiteľne, o dosť drahšia. Inak sú ceny v reštaurácii primerané a nepremrštené, hlavné jedlá stoja od 80 do 390 korún, pričom najviac jedál sa pohybuje v cenovej úrovni okolo 150 až 200 korún. Bezmäsité jedlá dostanete už za 90 korún.

Reštaurácia Voulez vous patrí k lepšiemu bratislavskému štandardu a aj keď jej predsa len trochu chýba typická francúzska atmosféra a šarm, rozhodne je miestom, kde sa dá príjemne stráviť čas.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?