Caribic má vysoký štandard kvality aj cien

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Do reštaurácie CARIBIC´s na Žižkovej ulici sme sa dostali až na druhý pokus. Bol piatok a mali plno. Ako sme sa neskôr dozvedeli, v pracovné dni si tu spravidla treba miesto rezervovať. Cez víkend je však situácia iná a dostanete sa sem aj bez rezervácie.

Reštaurácia bola predtým známa ako „nový“ Rybársky cech, pred niekoľkými mesiacmi však prešla zásadnou rekonštrukciou. Pribudla presklenná terasa s trstinovou strechou, zmenil sa aj charakter reštaurácie.

Tunajšia kuchyňa však zostala verná rybám, možno len s tým rozdielom, že pribudli morské špeciality, ktoré sú pre našinca stále exotikou. Pri vstupe do reštaurácie hostí víta pozorný personál, čo patrí k dobrým zvykom najmä v tých lepších a noblesnejších podnikoch. A Caribic´s sa hlási práve k nim.

Z ponuky studených predjedál sme si vybrali Prosciuto so žltým melónom na portskom víne a Tatarský steak z lososa. Z polievok sme ochutnali vynikajúcu rybaciu polievku Bouillabaisse au cruton Caribic s pernodom a rovnako chutnú Polievku so slávkami a šafranom (pozor na anglický preklad, kde vám ponúkajú polievku s hubami a nie s mušľami). Potom prišli na rad teplé predjedlá - slimáky na bylinkovom masle, slimáky na ouze (pálenka zo stredomoria) so smotanou a Voul au vent s hydinovým ragú (hydinová zmes v lístkovom ceste).

Ocenili sme nielen výbornú chuť jedál, ale najmä spôsob servírovania - čašník sa hneď na úvod opýtal na poradie podávania jednotlivých chodov, aby sa nám nestalo to, čo v niektorých iných reštauráciách, keď sa predjedlá, polievky a hlavné jedlá ocitli na stole súčasne. Reštaurácia nie je závodná jedáleň, ani fast-food, teda rýchle občerstvenie, preto aj medzi jednotlivými chodmi musí byť určitý časový odstup.

Napriek tomu, že v ponuke jedál nie sú iba rybie špeciality, vyberali sme prevažne z nich. Výnimkou boli pečené Kačacie prsia Habanas prekladané mangom. Z ponuky rýb sme si ochutnali Morskú rybu na grile St. Domingo a to hneď tri rôzne druhy - jemnú morskú jahodu, pražmu kráľovskú a morského vlka. V jedálnom lístku sme ich nenašli, ponúkol nám ich hneď na úvod čašník ako ryby stredomoria a doniesol ich aj ukázať.

Posledným hlavným jedlom bol čerstvý homár na grile - pred grilovaním ešte žil, preto citlivejším povahám pohľad na tohto morského tvora neodporúčame.

Na záver sme ochutnali Horúce maliny s vanilkovou zmrzlinou, ovocný Tropický šalát Caribic a Čokoládové fondue. S podávaným jedlom sme boli mimoriadne spokojní, rovnako i s vínom od domácich výrobcov, ktoré môže smelo konkurovať aj vínam francúzskym a talianskym.

Kvalitou kuchyne a obsluhy si reštaurácia Caribic´s zaslúži najvyššie ocenenie. Tomu zodpovedajú i vysoké ceny jedál a nápojov, ktoré sa nám však predsa len zdajú prehnané. Najzradnejšie sú pri rybách a čerstvom homárovi, kde hostí môže na účte prekvapiť doblok za nadváhu. Aby ste po vystavení účtu nezažili šok, odporúčame informovať sa hneď pri objednávke na hmotnosť rýb a tým aj na predpokladanú cenu. V prípade reštaurácie Caribic´s totiž platí česká pravda „bez peněz do hospody nelez“.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?