Restaurant 44 pôsobí ako lepšia piváreň

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme sa vybrali na Vajnorskú ulicu, kde sme na čísle 44 objavili RESTAURANT 44. Vstúpili sme bez privítania, nikto si nás nevšímal a tak sme si našli stôl sami. Už to veštilo, že nepôjde o obyčajnú reštauráciu.

Možno sme mali v ten večer smolu a čašníčka zrejme nemala svoj deň, pretože sa nás neunúvala privítať, ani keď prišla k nášmu stolu. Povedali sme si, že nikto nie je dokonalý a prižmúrili sme oko (ísť v piatok večer do inej reštaurácie sme považovali za zbytočné a tak sme sa obrnili trpezlivosťou).

Na úvod sme si dali, ako už tradične, predjedlá. Tentoraz sme však nemali veľký výber, predjedlá by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Napokon sme si ako studené predjedlo dali Šunkovú rolku plnenú chrenovou penou (podľa toho, ako bola pena roztečená, rolka bola poriadne odležaná) a Fetaki tanier. Z teplých predjedál sme ochutnali Zapečené slimáky a Toast encián (škoda, že ho zapekali aj s papierovým obrúskom, ktorý dokonale splynie s roztopeným syrom). Bohatá nebola ani ponuka polievok - z ponúkaných troch sme ochutnali dve - paradajkovú a kapustnicovú. Žiaľ, ani jedna nebola mimoriadne chutná, ako „desiatové“ polievky však boli prijateľné.

Napokon prišli na rad hlavné jedlá, kde má Restaurant 44 predsa len o niečo bohatšiu ponuku. Vynechali sme pizzu na množstvo spôsobov, ale aj špeciality ázijskej kuchyne a hľadali sme niečo originálnejšie. Napokon sme sa rozhodli pre hovädzie a divinu. Steak pikant bol síce mierne ostrý, máme však veľmi vážne pochybnosti, či bol so sviečkovej (medzi sviečkovou a roštenkou je totiž poriadny rozdiel), sviečkové rezy Opera s hydinovou pečeňou boli chutné, rovnako ako jedlá z diviny - Stehno z diviaka so šípkovou omáčkou a Jelení steak s bylinkovo-cesnakovým maslom. K divine nám čašníčka odporučila domácu knedlu, zabudla však povedať, že nebude žemlová, ale parená a tá sa k divine veľmi nehodí.

Pri výbere nápojov sme na rozdiel od ostatných hostí nepodľahli pivovému pokušeniu, ale ochutnali sme niektoré miešané nápoje a krtíšsky cabernet savignoune, ktorý, žiaľ, nepatrí k najlepším slovenským vínam. Na dezert sme tentoraz akosi nemali chuť, nálada v Restaurante 44 bola príliš krčmová, a tak sme našu návštevu ukončili.

Pri našom hodnotení tejto reštaurácie na Vajnorskej ulici však musíme pochváliť interiér, ktorý pôsobí orginálne a nápadito. Rovnako stoja za zmienku moderné a čisté toalety. To všetko treba oceniť. Vysoké nie sú ani ceny jedál a nápojov, to všetko patrí k prednostiam reštaurácie. Množstvo konzumentov piva a oblaky cigaretového dymu, ktorý sa v priestore koncentruje však naznačujú, že Restaurant 44 nie je obyčajná reštaurácia, ale skôr možno nie obyčajná, ale trochu lepšia piváreň…

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?