Reštaurácia Robinson s príchuťou pralesa

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme nenavštívili žiadnu tradičnú reštauráciu niekde v centre mesta. Vybrali sme sa do iného bratislavského centra - obchodno-zábavného centra Aupark. A objavili sme tu hneď niekoľko miest, kde sa dá najesť, väčšinou však išlo o reštaurácie rýchleho občerstvenia. Klasickými reštauráciami sú však len dve alebo tri. Jednou z nich je ROBINSON.

Už samotný názov napovedá čo-to o charaktere reštaurácie. Pripomína exotický ostrov, na ktorom románový hrdina Robinson s verným sluhom Piatkom ponúkajú jedlá cudzokrajnej kuchyne. Interiér je výnimočný a originálny - imituje stratené mesto kdesi v amazónskych pralesoch či na tichomorskom ostrove, mobiliár je výlučne z bambusového dreva, taniere vyrobené priamo na objednávku. Umelé aj živé rastlinstvo dodáva tejto ostrovnej reštaurácii príchuť divočiny.

Ponuka jedál nie je príliš bohatá, napriek tomu sme mali problém si vybrať. Z ponuky predjedál sme si vybrali plnenú pečenú paradajku Yucatan s parmezánom, šampiňónmi a brokolicou, ďalej Kešu papričky zapečené so šampiňónmi, cibuľkou a parmezánom. Ďalším predjedlom boli Aitutaki, čiže vyprážaná plnená oliva s mozzarellou a ďatlou v parmskej šunke a slivkou obalenou slaninou.

V ponuke polievok sú len tri - pri našej návšteve sme ochutnali dve z nich - rybiu polievku a Robistrone, čo je tunajší variant talianskej zeleninovej polievky minestrone. Z ponuky hlavných jedál sme vybrali morčacie závitky Mahi-mahi na pečených cestovinách, sépie s pórom a paradajkami - Totani, kuracie medailóniky v sezamovom cestíčku so salsou - Zlaté mince. Pri inej príležitosti sme ochutnali vynikajúci argentínsky steak.

Za pozornosť stoja aj jedálne lístky so špeciálnou ponukou detských jedál. Pre nášho detského hodnotiteľa sme vybrali Totem. Na drevenej špajdli zapichnutej v pečenom zemiaku sú napichnuté zemiakové krokety, hranolky, kúsky šalátu a kus vyprážaných kuracích pŕs, ktoré vám podľa želania pripravia aj na prírodný spôsob. Všetky jedlá boli chutné, cenovo sú mierne nad bratislavským reštauračným štandardom.

V ponuke nápojov dominujú tropické koktaily, miešané nápoje pre dospelých aj deti. Ochutnali sme Bellini, Acapulco, Daiquiri, Caipirinha, Mojito. Je pravda, že nie sú tak dobre namiešané, ako v coctail-bare v centre mesta, ale napriek tomu, podľa nás, spĺňali všeobecne akceptované štandardy.

Obsluha odetá do rozstrapakaných košieľ bola pozorná. Trochu v kontraste so štýlom reštaurácie je spôsob objednávok, ktoré si čašník zapisuje do elektronického diára. Možno je to len otázka zručnosti, ale nemohli sme sa ubrániť pocitu, že s perom a papierom to trvá akosi kratšie.

Od reštaurácie v obchodno-zábavnom centre nemožno očakávať žiadne zázraky, napriek tomu sme boli milo prekvapený jej útulnou atmosférou. Prekážala nám hlasná reprodukovaná hudba, ktorá znela z rozľahlých priestorov Auparku a necitlivo prehlušovala exotické rytmy a zvuky džungle. Napriek tomu, že Robinson sa pravdepodobne nestane hlavným cieľom návštevníkov Auparku, po návštevách tunajších obchodov je skvelým miestom, kde si možno v tieni paliem dobiť energiu.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?