Brasserie v Carltone meno hotelu nekazí

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Hotelové reštaurácie nebývajú častým objektom hodnotenia v našej rubrike. Napriek tomu sme sa rozhodli tentoraz otestovať reštauráciu, ktorá vo svojej reklame tvrdí, že je najlepšia v meste. Navštívili sme BRASSERIE AT THE OPERA v hoteli Carlton.

Po dôkladnej rekonštrukcii dostal hotel celkom nový kabát a to sa netýka len izieb, konferenčných priestorov, či fasády, ale aj miestnej reštaurácie. Renovátori veľmi citlivo, v duchu tradície, zariadili priestor na prízemí s veľkými výkladnými oknami.

Interiéru, ktorý je rozdelený na dve časti, v jednej je barový pult, v druhej stoly, dominuje tmavé drevo. Sú ním obložené deliace steny s veľkými zrkadlami, časti stien a z toho istého dreva sú aj stoličky so zeleným čalúnením. Tri sedačky s marhuľovým poťahom vhodne ladia so stenami rovnakého odtieňu, kobercom a veľkými lustrami na strope. Biele prestieranie na stoloch je bezchybné, ale to sme od reštaurácie hotela takejto úrovne očakávali.

Jedálny lístok je o čosi skromnejší ako v iných reštauráciách, ale to zrejme vyplýva z toho, že Brasserie je určená predovšetkým hotelovým hosťom, ktorí sa spravidla nezdržia tak dlho, aby stihli vyčerpať všetky možnosti ponuky. I tak v ňom nájdete jedlá, s ktorými sa v bežných podnikoch nestretnete. Ešte predtým, ako sme si objednali, nám čašník priniesol košík s čerstvým pečivom a oškvarkovú pomazánku. Ako predjedlo sme si dali restovanú husaciu pečeň a marinované kuracie prsty Cajun opečené do zlatista s medovo-horčicovou omáčkou. Z polievok sme ochutnali krémovú polievku z mladého zeleného hrášku s jemnými lososovými julliene a ľadovým šalátom.

Ako hlavné jedlo sme si vybrali opečené kuracie prsia Cajun ochutené ďumbierom na plátkoch grilovanej zeleniny s medovo-sójovou omáčkou a podávané s ryžou Basmati, teľací steak so zelenými tagliatelle a hubovou omáčkou, Knusperli - kúsky marinovaných a opečených rýb s dvoma omáčkami a Nicoise šalát, čo je výber hlávkových šalátov so zelenou fazuľkou, paradajkami a bielym tuniakom s olivami a plátkami cibule poliate panenským olivovým olejom. Jedlá nám servírovali na priehľadných sklenených tanieroch s výnimkou vyprážaných kuracích prstov a kúskov rýb, ktoré nám priniesli v drôtených košíkoch vystlatých látkovým obrúskom. Na pohľad efektné, no nie celkom praktické, keďže pri namáčaní kúskov mäsa do omáčok sa stávalo, že omáčkou sa nám podarilo zakvapkať aj obrus na stole.

Kuchárovi však nie je čo vytknúť, chuťovo boli pripravené znamenite, a to isté platí aj o ich úprave na tanieri. Záver nášho stolovania patril dezertom, ktoré nie sú v jedálnom lístku, ale ktoré vám čašníci prinesú rovno k stolu. Spokojní sme boli aj s obsluhou, ktorá sa pri dosť hojnom počte v istých chvíľach dokonca predháňala v obsluhovaní.

Brasserie at The Opera v hoteli Carlton je reštauráciou, ktorá Bratislave hanbu nerobí, aj keď o tvrdení, že je najlepšia v meste, by sa dalo polemizovať. V každom prípade k jej veľkým prednostiam patrí atraktívne prostredie, kvalitná kuchyňa a bezchybná obsluha, zatiaľ čo domáca klientela by jej mohla vytknúť slabší výber jedál a najmä ceny, ktoré sú na bratislavské pomery nadpriemerné.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?