Mexická hacienda priamo v centre mesta

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme sa rozhodli ochutnať niečo pikantné - mexické jedlá, ktoré ponúka reštaurácia HACIENDA MEXICANA na Sedlárskej ulici. Nachádza sa na poschodí baru El Diablo, atmosféra reštaurácie je však pokojnejšia a menej búrlivejšia, ako na prízemí.

O tom, že Hacienda Mexicana je bránou do iného sveta, sa presvedčí návštevník už pri letmom pohľade na interiér reštaurácie. Využíva množstvo stredoamerických prvkov a rekvizít, pri trocha fantázie sa tak návštevník cíti ako v bodege mexického puebla. Odhadom je tu miesto asi pre 100 hostí, stoly sú členené do akýchsi salónikov, takže ak máte šťastie, či rezerváciu, máte pri stole aj súkromie.

Haciendu Mexicana sme navštívili viackrát, vždy sme ochutnali niečo nové. Na úvod jednoznačne patria pravé kukuričné lupienky s omáčkou guacamole. Chutné je aj Nachos Mole Poblano, teda špeciálna mexická salsa miešaná s kukuričnými tortilla chips, zapečená syrom mozzarella. Z ponuky polievok sme si dali Sopa de Frijoles Negro (hustá fazuľová polievka s chilli zmesou, kyslou smotanou a smaženými kúskami tortilly) a Avocado Creme (jemný avokádový krém s brokolicou, kyslou smotanou, kuracím vývarom a koriandrom).

Z hlavných jedál sme si vybrali Plate de Vegetable (dve pšeničné tortilly plnené špenátom, syrom a zeleninou, podávané s kúskami grilovanej kukurice a mexickou ryžou), Burro Especial (pšeničná tortilla plnená silne ostrou zmesou vareného kuracieho mäsa, španielskej a mexickej ryže, jalapeňos, póru, chillifazule, syru mozarella a dochutaná tromi typicky mexickými omáčkami) a Arroz con Pollo (maslová ryža s kúskami pečeného kuracieho mäsa a omáčkou z lesných hríbov).

Všetky jedlá boli vynikajúce, rovnako ako Argentina Rump Steak, teda čerstvo pripravený steak z juhoamerickej hovädzej roštenky a Fajitas mixta, čo sú plátky kuracieho, hovädzieho a bravčového mäsa a krevety. Pri jednej z našich návštev sme ochutnali aj Paellu (španielsku ryža, kúsky pečeného kuraťa, morská zmes, krevety, čerstvá zelenina, hrášok, olivy, jalapeňos a citrón). Kto však ochutnal pravú španielsku paellu, ten bude pravdepodobne sklamaný.

Z dezertov sme ochutnali Mango con Salsa de Fresa (pečené mango so škoricou, podlievané tequilou a hroznovým cukrom, s jogurtovou zmrzlinou a so salsou s čerstvých jahôd a citrónovej šťavy) a povestné Churros (mexické odpaľované cesto s tropickým ovocím a bielou a mliečnou čokoládou). Aj pri výbere nápojov sme sa nechali inšpirovať hispánskymi chuťami - z miešaných nápojov sme ochutnali tunajšiu Piňu colada, zlatú tequilu s pomarančom, sangriu.

S obsluhou v mexickej haciende sme boli spokojní. Personál bol stále v pohybe, jedlo aj nápoje sme dostali na stôl včas, čašníci vedeli poradiť.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?