Ristorante Paparazzi je absolútna špička

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na bratislavskom korze nedávno pribudla nová reštaurácia. V priestoroch po bývalej predajni potravín na Laurinskej ulici sa koncom minulého roku objavil ristorante PAPARAZZI.

Už z názvu je zrejmé, čím sa dali majitelia reštaurácie inšpirovať. Paparazzi sú vlastne lovci senzačných fotografií slávnych ľudí, ktorí na svoju „korisť“ číhajú niekedy aj stovky hodín. V bratislavskej reštaurácii vám nič podobné nehrozí, aj keď sa za rohom podniku jeden takýto fotograf skrýva. Je však odliaty z bronzu.

Ristorante Paparazzi má, podobne ako iné moderné reštaurácie, kaviarenskú časť s barovým pultom a jedálenskú časť. V tej prvej prevládajú tmavé farby nasvietené tlmenými svetlami, nad barom je neprehliadnuteľné obrovské zrkadlo. Tu si môžete posedieť pri káve, alebo si objednať jeden z veľkého množstva miešaných nápojov. V reštaurácii ladenej do svetlých tónov dominuje klenbový tehlový strop a veľké výkladné sklené tabule. Na stenách sú práce paparazzov - fotografie svetových celebrít.

Aby sme sa však dostali k jedálnemu lístku. Ten musí svojou ponukou talianskych jedál učariť každému gurmánovi. Ešte pred jedením sme si objednali dva koktajly a fľašu sviežeho talianskeho červeného vína. Čašník nám hneď na úvod na tanierik nastrúhal pravý parmezán a zalial ho olivovým olejom, ktorý je na každom stole pre prípad, že by ste si chceli jedlo dochutiť v akomkoľvek množstve.

Potom už prišli na rad predjedlá - antipasti. Konský tatarák s artičokmi a Pecorino syrom, parmigiana v kelovom liste s dressingom Pesto, parmská šunka s grilovaným Scamorza syrom a domácky marinovaný losos. Všetky boli nielen mimoriadne esteticky servírované, ale aj chutné. Na stole nechýbal ani čerstvý biely chlieb. Po predjedle prišla na rad polievka, minestrone alla Genovese a polievka z darov mora s cesnakovými krutónmi. Lahodné.

Hlavné jedlá - secondi piatti v ničom nezaostali za predchádzajúcimi. Ochutnali sme na uhlí grilovanú jahňaciu kotletu s feniklovým gratin, na uhlí grilovanú prepeličku na diabolský spôsob s baklažánom na pare a cukinou, kuracie prsia alla Sorrentina s chrumkavým špenátom a do tretice na uhlí grilované vykostené prasiatko. Ťažko komentovať, treba skúsiť. Jedno upozornenie, ak si dáte vykostené prasiatko, pripravte sa na to, že namiesto kusov mastného mäsa sa vám na tanieri objavia mierne osmahnuté veľké plátky niečoho, čo by sme my nazvali šunkou.

Pokiaľ sa rozhodnete pre návštevu Paparazzi ristorante, vyhraďte si dlhší čas, aby ste mohli po výdatnom a chutnom jedle ochutnať aj jeden z originálnych sladkých dezertov - dolci. My sme si dali cogni di Bigne con Crema alla Vaniglia, niečo ako náš veterník s vanilkovou plnkou, Cannoli alla Siciliana, kakaové trubičky plnené Ricotta syrom pripomínajúcim náš tvaroh a nakoniec pravé talianske Tiramisu. Za všetko, čo je dobré, sa platí, v prípade reštaurácie Paparazzi sú však ceny prekvapivo priaznivé. Aj keď sú mierne nad bratislavským priemerom, za svoje peniaze tu dostanete určite to najlepšie.

Obsluha v reštaurácii je nadpriemerná, o čom svedčí aj to, že po príchode vás nielen usadia k stolu, ale kabáty vám sami odložia do šatne a pri odchode vám ich opäť prinesú. Bezchybné a dokonale chutné boli aj výtvory majstra kuchára. Takže aké je záverečné hodnotenie? Príjemné prostredie, vynikajúca obsluha a skvelá kuchyňa, robia z ristorante Paparazzi absolútnu špičku medzi bratislavskými reštauráciami.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?