Reštaurácia Woch ponúka kvalitu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V závere uplynulého roka bolo v Bratislave otvorených viacero nových reštaurácií, preto nebolo pre nás problémom nájsť takú, ktorú sme v rámci nášho hodnotenia ešte nenavštívili. Tentoraz sme to ani nemali ďaleko - vybrali sme sa na Františkánske námestie, kde v zrekonštruovanom meštianskom dome je od polovice decembra otvorená reštaurácia WOCH.

Interiér reštaurácie bol podobne ako celý objekt skôr zreštaurovaný ako zrekonštruovaný - nešlo totiž len o opravu objektu, ale je vidieť snahu o obnovu pôvodného priestoru.

V podobnom duchu bola zariadená aj samotná reštaurácia. Pôsobí stroho a funkčne - bez zbytočných prvkov. Rozsiahly priestor s mramorovou dlažbou a pôvodnými klenbami priamo nabáda, aby sa historizujúcej atmosfére podriadil aj charakter reštaurácie. Stoly, stoličky, svietniky a lampy sú plne v tomto duchu a takými sú aj personál a jedálny lístok.

Už pri vstupe do reštaurácie Woch sme sa stretli s mimoriadnou pozornosťou personálu. Slušné a pozorné vystupovanie si získa každého zákazníka. Oceňujeme, že u Wocha dôsledné dbajú na oddelenie priestorov pre fajčiarov a nefajčiarov. Škoda, že v celej reštaurácii je len jeden vešiak, aj to vo fajčiarskej časti. Určite by stálo za úvahu dať sem viacero vešiakov - a to do oboch častí. Veď najmä v chladných mesiacov, keď má každý zvrchník, nie je miesta na jeho zavesenie nikdy dosť.

Jedálny lístok pôsobí skromným dojmom - výber jedál tu je v porovnaní s ostatnými bratislavskými reštauráciami dosť malý. Napriek tomu sme mali problém vybrať si, veď každé jedlo má nielen originálny názov, ale priam láka maškrtné jazyky. Z ponuky troch polievok sme ochutnali dve - fazuľovú Prešporskú čorbu a hlivovú Kráľovskú polievku. Obe boli veľmi chutné. Dať pred hlavným jedlo teplé predjedlo môže byť zradné, veľkosťou porcií sa totiž približujú hlavnému chodu.

Ochutnali sme Restovanú hydinovú pečeň v lístkovom cestíčku, Lososové halušky so špenátovými rezancami a šafránovou omáčkou a Zemiakové lokše s kačacou pečienkou. Ocenili sme tiež oblohu, ktorú tvoril šalát, uhorkové rezy, postrúhaná mrkva, plátky jablka, hrozno a kúsok ananásu. To všetko čerstvé. Woch tak patrí k málu reštaurácií, kde taniere neobkladajú množstvom kapusty či sterilizovanej zeleniny.

Z ponuky hlavných jedál sme si dali Pokrm cestovateľa (tri druhy mäsa pokrájané na kocky a upravené na prírodný spôsob), Lososa na grile s pórom a šafránovou omáčkou, Kuracie prsia v mede so sezamom, Grilovanú morku s bylinkami a Bravčovú panenku s gaštanovým pyré. Všetky jedlá boli chutné. Na záver sme si objednali Ovocné knedle s tvarohom a Cisársky trhanec, ktoré boli chutnou bodkou nášho menu.

Ceny jedál patria k vyššiemu bratislavskému štandardu, za svoje peniaze však dostanete kvalitu. Istým sklamaním pre nás bola chyba čašníka pri účtovaní, keď nám nablokoval o jeden džús naviac. Veríme, že viackrát sa nič podobné nestane nám, ani nikomu inému.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?