STEAM & COFFEE 2 patrí k najlepším v meste

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pred pár týždňami otvorili na Miletičovej ulici druhú reštauráciu STEAM & COFFEE. Spolu s jej staršou sestrou na Vajnorskej ulici, ktorej služby sme už pred časom hodnotili, tvorí súčasť novovznikajúcej siete podnikov tohto mena v Bratislave. Rozhodli sme sa preto porovnať, čo majú spoločné a v čom sa navzájom líšia.

V porovnaní s reštauráciou na Vajnorskej je STEAM & COFFEE na Miletičovej oveľa väčší, kým prvá reštaurácia na nás pôsobila viac-menej ako kaviareň, tú druhú môžeme jednoznačne považovať za čistokrvnú reštauráciu. Interiér je ladený rovnako ako v prvej reštaurácii do červeno-bordovej farby s marhuľovými stenami, na ktorých visia obrázky s logom podniku. Estetické drevené zábradlie delí veľkú miestnosť na viacero menších, čo tento pomerne rozľahlý priestor zútulňuje. Aj členenie podniku na fajčiarsku a nefajčiarsku časť je rovnaké, zatiaľ čo vyznavači nikotínu majú možnosť sedieť v hlavnom priestore reštaurácie, nefajčiari sú odkázaní na menší suterén. To je asi jediná vážnejšia výčitka nás nefajčiarskych hostí k STEAM & COFFEE. Čo keby to bolo opačne?

Na jedálnom lístku sú jedlá, s ktorými sa stretnete aj na Vajnorskej, opäť nám padla do oka až dych vyrážajúca ponuka raňajok, ktoré si z množstva surovín od vajíčok, šunky, masla až po marmeládu poskladáte podľa vlastnej chuti. Vzhľadom k tomu, že sme do STEAM & COFFEE prišli na večeru, raňajky sme neochutnali no z ponuky jedál sme si vybrali. Ako studené predjedlo sme ochutnali zeleninové letné prekvapenie, čo je palacinka plnená kuracím mäsom a zeleninou. Bola výborná, akurát nám ju priniesli spolu s teplým predjedlom, takže kým sme ju dojedli, studené bolo už aj teplé predjedlo. Z tých sme si dali zapekaný toast Pikant a zemiakové placky zo Záhoria so slaninou, šampiňónmi, kápiou, kyslou kapustou, šunkou a syrom.

Polievku sme ochutnali taliansku paradajkovú so syrom a cesnakovú krémovú s opraženým chlebom. Chválime kuchára za to, že ich nechal zohriať len tak, aby sa dali hneď jesť. Z hlavných jedál sme si vybrali Ostré biftečky (mletá sviečkovica v placke s brusnicami, šampiňónmi, slaninou a brandy) so španielskymi zemiakmi (pečené zemiakové mesiačiky v šupke), Doktorov dnešný sen (morčacie prsia obalené vo vajíčku na jemnej horčicovej omáčke), Morčacie prsia so cherry polevou a Tajomstvo lipového listu (bravčová panenka nakrájaná na rezance, posypaná syrom vo vajíčkovej omelete). Ako prílohu sme ochutnali aj grécky šalát a zeleninový šalát s majonézou a ananásom. Kuchárovi nemáme čo vyčítať, jedlá boli výborné. Na záver sme si neodpustili tradičný múčnik, lievance so slivkovým lekvárom a makovo-višňovú, tvarohovú a orechovo-jablkovú štrúdľu s karamelovou omáčkou, ktorej bolo na tanieri ozaj bohato.

Vzhľadom k tomu, že reštaurácia bola v čase našej návštevy takmer plná, čašníci ani kuchár nemali s obsluhou a prípravou jedál žiadne väčšie problémy, čiže na jedlo sme nemuseli zbytočne čakať. Zrejme roztržitosťou alebo väčším počtom hostí sa čašníkovi stalo, že nám zabudol priniesť šunkové jednohubky, ktoré sa namiesto na našom stole objavili na účte, aj keď s nulovou cenou. Podľa návštevy v STEAM & COFFEE na Vajnorskej vieme, že zrejme mali byť na stole na uvítanie ako pozornosť podniku. Mimochodom, tie huby, čo pridávate do jedla a ktoré sú napísané aj v jedálnom lístku nie sú šampióny ale šampiňóny.

Napriek týmto drobnostiam môžeme skonštatovať, že v Bratislave pribudla opäť jedna z lepších reštaurácií, ktorá hosťom určite urobí radosť nielen svojím prostredím, obsluhou a ponukou jedál, ale aj cenami, ktoré patria k najnižším v Bratislave.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?