V Karlovej Vsi ožila reštaurácia Riviera

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme sa pri našom hodnotení bratislavských reštaurácií zatúlali do Karlovej Vsi. Na ceste do Devína bol odnepamäti hostinec RIVIERA, ktorý však pred niekoľkými rokmi zanikol a nahradila ho banka. V tesnom susedstve však tradícia Riviery ožila v podobe reštaurácie a vinárne s rovnakým názvom.

Hneď na úvod sme sa museli popasovať s problémom parkovania, keďže reštaurácia RIVIERA je v bezprostrednej blízkosti Devínskej cesty a chodník pred reštauráciou je určený pre chodcov a nie na parkovanie áut. Takže na úvod hneď jedna dobrá rada: Ak sa rozhodnete navštíviť Rivieru, uprednostnite iný druh dopravy, alebo sa pripravte na pátranie po voľnom mieste na parkovanie.

Reštaurácia a vináreň Riviera má rozsiahle priestory, vzhľadom na horúce letné počasie sme však zostali na terase. Aj keď úroveň stolovania bola v tomto prípade trochu horšia ako vo vnútri, zostali sme radšej na čerstvom vzduchu.

Ponuka jedál a nápojov je v tejto reštaurácii celkom slušná. Jedlá z hydiny, bravčového, rýb, hovädzieho, ale aj bezmäsité jedlá pre vegetariánov. Zaujala nás však ponuka jedál pripravovaných na lávovom rošte. Ako sme sa dozvedeli, ide vlastne o grilovanie na rozpálených kameňoch, ktoré sú žeravené plynovými horákmi.

Z predjedál sme si na úvod vybrali grilované kuracie pečienky obalené v chrumkavej slaninke, paradajky s mozarellou a bazalkovou pastou a vyprážaný camembert s rokfortovou omáčkou. Škoda len, že chýbala bazalková pasta, inak sme si pochutili. Z ponuky polievok sme si vybrali tri - brokolicovú krémovú, cesnakovú krémovú s krutónmi a tradičnú francúzsku cibuľovú s toastom zapečeným so syrom.

Z hlavných jedál sme si vybrali z každého niečo - vynikajúce boli pečené kačacie prsia s dusenou cibuľkou a zemiakovými knedličkami plnenými hydinovou pečeňou. Celé to bolo preliate barbecue omáčkou s kvapkou koňaku. Jedlo bolo skutočne chutné, len tá omáčka bola až príliš sladká.

Z jedál na lávovom rošte sme si vybrali 40 centimetrový kurací špíz so zemiakmi a slaninou servírovaný na liste. Jedlo bolo rovnako chutné, tu sa však podľa nášho názoru nedalo nič pokaziť.

Iné to bolo v prípade hovädzieho steaku pečeného so sezamom na orientálnej zelenine s ryžovými rezancami na chrenovo-vinaigrettovej omáčke. Steak bol podľa nášho názoru z ktoréhokoľvek iného kusa mäsa, len nie zo sviečkovice. Kuchár však tvrdil opak. Navyše ryžové rezance boli rozvarené a bez chuti, čo by nebolo to najhoršie, keby kuchár nebol zabudol na chrenovo-vinaigrettovú omáčku.

Posledným hlavným jedlom boli vegetariánske lasagne s cukinou, baklažánom a sezónnou zeleninou. Aj tu sme mali pocit, že cestovina bola rozvarená, čo zákonite znehodnotilo celé jedlo.

Po obede sme si objednali tiramisu, ktoré sme napokon dostali ako pozornosť podniku za chýbajúcu omáčku. Pohár zeleného veltlína či svätovavrineckého nám tiež padol dobre. Škoda len, že tzv. rozlievaných vín tu nemajú viac - jeden druh bieleho a červeného sa nám zdá málo. Nie každý má totiž kapacitu na flašu vína z vínnej karty. Navyše, ak bola Karlova Ves v minulosti známa pestovaním hrozna a výrobou vína, čo dodnes potvrdzuje jej mestský znak. Nová Riviera však zrejme dáva prednosť pivárom, ktorým ponúka aj čapované írske pivo Guinness.

Páčil sa vám článok?