Dobrý štandard reštaurácie v hoteli Tatra

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nestáva sa často, aby sme v našej rubrike hodnotili hotelové reštaurácie, no tentoraz sme sa rozhodli otestovať reštauráciu STARÁ BRATISLAVA v hoteli Tatra, ktorá prednedávnom prešla výraznou rekonštrukciou.

Vynovený interiér si všimnete hneď ako vystúpate po širokých schodoch na prvé poschodie. Zeleno-oranžové steny vkusne zdobia obrazy s bratislavskými motívmi. Drevené paravany so sklom oddeľujú stoly a vhodne dopĺňajú zelené čalúnené stoličky spolu s drevenými vitrínami na fľaše vína. Azda prestieranie na stole a sviečky mohli byť inej ako červenej farby, ktorá sa k oranžovo-zelenému interiéru príliš nehodí. Ktovie ako to tu vyzeralo v takom roku 1925, keď reštauráciu spolu s hotelom postavili. O tom, že je to jeden z najstarších zachovaných hotelov v Bratislave sa môžete dočítať v úvode jedálneho lístka.

Apropo, jedálny lístok ponúka v troch jazykoch - slovenčine, nemčine a angličtine (chvályhodné), špeciality domácej aj zahraničnej kuchyne a za mimoriadne priaznivé ceny. Ochutnať môžete napríklad bryndzové halušky, ale aj klokanie mäso. My sme sa rozhodli pre tri druhy polievok - fašiangovú bôbovú, jarmočnú hubovú a cesnakovú s toastom. Všetky husté, len v cesnakovej nám chýbalo viac cesnaku. Z teplých predjedál sme ochutnali hlivu „strýca Pančuchu“ a restované šampiňóny na cibuľke. Pre menších jedákov a milovníkov húb môže nahradiť aj hlavný pokrm, pretože spolu s prineseným chlebom (škoda, že chýbalo pečivo) a zeleninovou oblohou celkom zasýti. Ako hlavné jedlo sme si dali Prešporskú ihlu (hovädzia a bravčová sviečková na ihle so slaninou, cibuľou a paprikou), jelení steak na rošte s bylinkovým maslom a Diablov bozk (hovädzie sviečkové rezy s pikantnou omáčkou). Všetky jedlá chutili výborne. Zeleninová obloha bola naozaj z čerstvej zeleniny, paprika, šalát, paradajka, uhorka boli akoby práve vytrhnuté zo záhradky. Neodpustili sme si ochutnať aj typické slovenské jedlo a vybrali sme si bryndzové halušky Bratislava zapečené v šunkovom kornútku. Pravdu povediac, zapečené plátky šunky a postrúhaný syr na haluškách nerobia z tohto jedla nič výnimočné, takže pokojne zostaňte pri klasike s bryndzou a slaninkou.

Čo sa týka obsluhy, nemôžeme jej vyčítať žiadne vážne nedostatky, len jedno sme si všimli, akúsi nechuť. Nevieme, či to bolo kvôli telefónu, ktorý si jeden z nás nechal na stole a čašník ho pri podávaní musel odsúvať, alebo to bola jednoducho únava z práce. V tom prípade by bolo možno lepšie ísť robiť inú prácu, ktorá nevyžaduje kontakt s ľuďmi. Mimochodom, aj keď to z našej strany bol prehrešok voči dobrým mravom, čašník by sa bez dovolenia nemal dotýkať súkromných vecí na stole, ani vtedy, keď mu zavadzajú pri servírovaní.

Reštaurácia Stará Bratislava v hoteli Tatra je dobrým bratislavským priemerom s rýchlou, aj keď pomerne odmeranou obsluhou, bohatým výberom chutných jedál a na bratislavské a hotelové pomery s priaznivými cenami. Pokiaľ si svoj štandard udrží alebo nebodaj vylepší, rozhodne môže patriť k stáliciam na bratislavskom gastronomickom nebi.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?