Jadran Gril dopláca na priemerný interiér

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V centre Bratislavy, na jednej z ulíc korza je už viacero rokov reštaurácia známa, ako JADRAN GRIL. Jej povesť nebola vždy najlepšia, v posledných rokoch sa však zlepšila. Preto sme sa rozhodli ochutnať jadranské špeciality na grile, ktoré sú na jedálnom lístku tejto reštaurácie.

Tí, ktorí ju poznali skôr, si iste všimli, že jej interiér prešiel pred niekoľkými mesiacmi zásadnou rekonštrukciou. Prevádzkovateľ reštaurácie sa vtedy rozhodol rozšíriť pomerne malý priestor o galériu, kde pribudlo niekoľko stolov. Interiér nie je ničím výnimočný, v dolnej časti je okrem niekoľkých stolov barový pult, na stene televízor a v oknách, ktoré sú výkladom reštaurácie, sú živé kvety. Rovnako fádne ako zariadenie pôsobí aj prestieranie, ktoré vlastne chýba, pretože na stole okrem vázičky a soľničky s koreničkou nie je nič. Obrusy na stoloch sú trojaké, v dolnej časti reštaurácie majú rovnaký vzor, na galérii sú ďalšie dva rôzne druhy obrusov. Pokiaľ by sme mali hodnotiť reštauráciu podľa vzhľadu, veľa hviezdičiek by určite nezískala. Preto sme boli zvedaví, ako bude zachraňovať reputáciu tunajšia kuchyňa.

Na úvod sme si z dennej ponuky vybrali Taramás - kaviárovú nátierku s pečivom. Je najemno vyšľahaná a má lahodnú chuť. Ako predjedlo sme ochutnali národný tanier Meza, teda šunku s ovčím syrom. V ponuke polievok sme okrem tradičných mäsových vývarov našli aj čorby, husté balkánske polievky. Ochutnali sme jahňaciu a slepačiu. Škoda len, že čašník zatiaľ nepočul o pravidle, že polievky sa servírujú až po predjedle a tak nám ich priniesol súčasne s ním. „Našťastie“ boli také horúce, že kým nedosiahli „jedlú“ teplotu, mohli sme predjedlo pokojne zjesť.

Z hlavných jedál sme si vybrali niekoľko balkánskych špecialít. Leskovačka mučkalica sú vlastne bravčové kocky na cibuli a paprike, Gyros je jahňacie na cibuli a Balkánska šnicla sú vyprážané morčacie prsia plnené šunkou a ovčím syrom (tvarom pripomína skôr cigaru ako rezeň). Okrem toho sme si dali aj misu pre jednu osobu, kde je výber tradičných balkánskych špecialít na grile - ražniči, vešalica (bravčový prírodný rezeň), džigerica (pečená teľacia pečeň) a pleskavica (mleté hovädzie). Všetky jedlá boli pripravené chutne a nemali sme k nim žiadne vážnejšie výhrady. Azda len v prípade prílohy by neškodilo k strúhanej kapuste „prihodiť“ zopár kúskov čerstvej zeleniny. Tento nedostatok sme riešili objednaním šopského šalátu. Na záver sme ochutnali ovocný pohár so šľahačkou a orechové palacinky.

Reštaurácia Jadran Gril by mala vzhľadom na svoju polohu ponúkať návštevníkom, z ktorých veľká väčšina sú cudzinci, predsa len niečo viac, ako len rýchle a pomerne kvalitné nasýtenie. Ako sa nám dostalo do uší, problém je v tom, že terajší prevádzkovateľ nie je vlastníkom objektu a tak je pre neho riskantné investovať peniaze do štýlovejšieho a originálneho zariadenia. V takom prípade by mohol Jadran Gril v našom hodnotení dostať určite o nejakú tú hviezdičku viac.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?