Pacifik má dobrú kuchyňu aj obsluhu

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Reštauráciu PACIFIK sme objavili v Kongresovom centre GASTROPOL na Kutlíkovej ulici. Skôr ako sme ju navštívili osobne, urobili sme tak najskôr prostredníctvom internetu na adrese www.gastropol.sk, takže sme vopred vedeli do čoho ideme.

Interiér reštaurácie je originálny - prelína sa tu paluba zaoceánskej lode a vzducholoď, čo dopĺňa aj ponuka medzinárodnej kuchyne, kde sme objavili jedlá z rôznych kútov sveta. Žltý kov a námornícka modrá pôsobia trochu chladným dojmom, celkovo interiér vytvára príjemnú atmosféru, aj keď veľké priestory reštaurácie sú až príliš kongresové.

Ako predjedlo sme si vybrali špargľu previazanú šunkou a citrónom, ďalej obložený ovčí syr a Husársky tanier, čo je nárez z bravčovej a kuracej šunky, obložený zeleninou a chrenovou šľahačkou. Namiesto šľahačky sme však dostali len chren.

Z ponuky polievok domácej a medzinárodnej kuchyne sme dali prednosť rýdzo slovenským - ždiarskej kapustnici a demikátu - bryndzovej polievke. Nasledovali teplé predjedlá - grilované papriky zapekané s ovčím syrom Feta a Jánošíkove vrkoče - vyprážané syrové korbáčiky.

Z pomerne bohatej ponuky hlavných jedál sme uprednostnili medzinárodnú kuchyňu - morčacie prsia na Maurský spôsob (plátky grilovaných morčacích pŕs preliate hrozienkovou vínnou omáčkou s osmaženou mladou cibuľkou), kuracie steaky so šunkou na bazalke a šalát Viktoria (rezance z kuracích pŕs, potreté maslom s petržlenovou vňaťou a cesnakom, opečené na grile, so záhradným šalátom, vareným vajíčkom a tatárskou omáčkou). Z domácej kuchyne sme ochutnali bačovskú kuracinu (grilované kuracie prsia plnené ovčím syrom, preliate prírodnou šťavou priostrenou feferónmi) a tunajšiu špecialitu - zemiakovú placku podávanú s údeným mäsom a zapečenú so syrom.

Na záver sme neodolali dezertom - banánu vyprážanému v kokosovej múčke, horúcim černiciam s ľadovou zmrzlinou a jablkovo-makovému závinu so šľahačkou a vanilkovou zmrzlinou. Škoda len, že závin bol bez zmrzliny, po upozornení však personál chybu okamžite napravil.

Cenovo patrí reštaurácia PACIFIK k priemeru. Kvalitou kuchyne a obsluhy k tomu najlepšiemu čo Bratislava ponúka. Samozrejmosťou je, že personál hostí privíta a odprevadí k stolu, pri odchode sa zase rozlúči. Žiaľ, takéto samozrejmosti sú v Bratislave stále skôr výnimkou.

Naše hodnotenie: 5 hviezdičiek
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?